Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби Алегри и барал од Пирло да ја менува позицијата на која игра, ама тоа било во Милан, не значи дека и тука ќе биде така. Глупо е некој тренер да има за некои играчи точно определено во глава позиции за нив, без разлика на нивните желби и нивните соиграчи. Плус ако на тоа се додаде изјавата на Моџи, дека Алегри е избран затоа што е корпоративен асистент тренер или како беше кажал, тогаш Пирло ќе си игра кај сака, па околу него ќе се прави играта (факт е дека последните 3 години, се почнуваше од него). Е сега, ако има нешто лично меѓу нив двајца, Пирло може и ќе побара да си оди, ама да бидеме реални, освен САД, Арапите или Австралија тешко дека ќе игра некаде. Самиот има кажано дека уште му се игра врвен фудбал, па таа опција потешко. Плус, во извадоков од книгата, само еднаш го спомнува Алегри. Повеќе збори за тоа како загубил желба да биде во клубот, на тој стадион, со тие навивачи...

Мое мислење е дека ќе си тера 3-5-2 Алегри. Донесен е тука да не праи експерименти и да не мрчи муда, туку да ја обезбеди пак титулата во Серија А, за другите мање битно. А се знае што функционира најмногу во Серија А.

А ако се реши отпочеток да ја тера со 4 у одбрана, тогаш мислам дека у зима ќе лета некој од Касерес или Огбона.

Веќе не ми е мерак ни трансфери да гледам, ни тренинзи, ништо...Цел живот да ве гони ова што го направивте.

maci di livio vika deka juve nema sansa veke za skudeto :O
Па со оглед на настаниве, јас Рома ја сметам за фаворит бр. 1 за титулата.. Они костурот и тренерот го задржаа и само се надоградуваат .. А ние ептен назадуваме ...[DOUBLEPOST=1405593492][/DOUBLEPOST]Oкеј е ако си заминал од лични причини и ај да одмара една сезона .. Но ако си отиде за да биде тренер на било која од ривалските екипи, за мене ќе стане непријател број 1 .. Затоа највеќе си го сакам АДП и он ќе биде мој единствен il Capetano ! Бидејќи он никогаш нејкеше да не напушти, без разлика во каква и да беше состојба клубот.. Конте вели поради стресови си заминал, па што не замина АДП во 2006 бидејќи тогаш поголеми стресови беа !!!!!

Последно уредено:
Ja па обратно мислим, дека ептен му се погоди сезоната ( као на цела Верона), Лука Тони се изнададе голови куров ми, тој Ромуло или како и да беше у Фиорентина беше цреп, вамо ораше..
Типот немоеше у Порто да фати место, тим кој што важи за екипа која нема промашено талент, и екипа која дава милион шанси да успееш као млад играч и да напраеш добар трансфер, па и у Аргентина го вратија и тамо се испосра...
А додуша и у Верона ако му ги видиш статистикете 8 гола и 4 асистенции не е ништо посебно.. Еј крило е, а има 4 асистенции, Мунтари имаше 6 асистенции и 5 гола лани...
Памтиш Ночерино кога даде кај нас 10 гола и 7-8 асистенции, е такво нешто ми седи играчов...
Сакам млади и талентирани играчи, и сакав да дојде у Милан, можда ќе го биде, али детево не вреди појќе од 10-12 милиони, а не црни ебани 30
И ја исто мислам дека не вреди волку моментално,преголем ризик е да се даде 30 милиони за 20 годишен играч со една добра сезона во Верона позади себе.Али тој ризик на крај на Рома може и те како да и се исплати,Итурбе има потенцијал да стане класа играч.
Не можеш да го споредуваш со други поискусни играчи,затоа што има само 20 години.Еве каква статистика имаше Санчез кога дојде на 20 години во Удинезе.

Iturbe at 20, 8 goals and 5 assists in 34 games.

Sanchez at 20, 3 goals and 2 assists in 32 games

Sanchez at 21, 5 goals and 4 assists in 32 games

Oкеј е ако си заминал од лични причини и ај да одмара една сезона .. Но ако си отиде за да биде тренер на било која од ривалските екипи, за мене ќе стане непријател број 1 .. Затоа највеќе си го сакам АДП и он ќе биде мој единствен il Capetano ! Бидејќи он никогаш нејкеше да не напушти, без разлика во каква и да беше состојба клубот.. Конте вели поради стресови си заминал, па што не замина АДП во 2006 бидејќи тогаш поголеми стресови беа !!!!!
Сега-засега, нема да биде сигурно, бидејќи Милан го назначија Инзаги како нивни тренер.

Денеска Спортмедиасет, и од други извори во клубот Милан ги потврдува тезите на пријателот на Конте, дека Конте разговарал со Милан, па одат дотаму дека веќе и постоел договор, но Управата на Јуве го спречило реализирањето. Тоа била причината и поради која Конте не дал ама баш никаква изјава после преговорите на крајот од сезонава за останување во Јувентус, затоа не го продолжил договорот, а Јуве само на својот твитер профил дал кратко соопштение дека Конте останува тренер на Јуве и следната сезона.

Некни утрото, Марота на маса на Конте му доставил нов три годишен договор со зголемена плата, но Конте експресно го одбил. Според зборовите на Марота, Јувентус со Конте не се разминале поради трансфер плановите, туку поради други работи, кои немало да биде џентлменски ако ги објави.

This suggestion is now being reported by more than one outlet today in the peninsula, with it being speculated that Conte held ‘a series of intensive talks’ with Milan.

Sportsmediaset believe also that an agreement in principle was reached, but that Juventus blocked allowing the Coach to break the final year of his contract with them.

This apparently resulted in his ‘reluctant’ acceptance to initially continue on with the Bianconeri, before the two parties separated earlier this week.

ЛИНК[DOUBLEPOST=1405600820][/DOUBLEPOST]Се надевам дека ова е една ноторна глупост и еден груб обид да се оцрни Конте. Еве два дена Конте молчи околу ова, а ниту пак официјално лице од Милан го негира постоењето на ваква работа. Целата работа се случувала од средината на Мај па наваму. Ако е вистина, тогаш, СЛОБОДНО МОЖАМ ДА КАЖАМ, дека Управата направила грешка! Требало да го остави да замине во Милан. Сосила не смееле да го тераат да остане во Јуве. Ќе се средеше по мирен пат, сега испадна друга ситуација. ЈУВЕНТУС Е ПОГОЛЕМ ОД ЧИЕ БИЛО ЕГО!!

Конте изјавуваше дека имал храброст да го тренира Бари, зошто да би немал да го тренира и Интер или Милан? линк

Последно уредено:
ова со конте ме потсека на едно блиско минато каде што исто така тогашниот Менаџер на јуве беше пред премин во интер па се испоставо интер и се деси што се деси мислам на калчополи

Za trekuartista JOVETIC ili PASTORE

Allegri go baral Astori , za ovoj igrac Lacio e vo dobra situacija , no sega moze da se smeni nesto .

Citam nekade Isla-Savic so Fiorentina , no malku veruvam .

Конте е хард кор јувенташ, каков милан какви курци. Глупости се тоа. А и тоа дека веќе нема желба да го води Јуве се приказни за мали деца. Како може човек кој цел живот го поминал во еден клуб да нема желба да продолжи да доминира со истиот. Не постои човек на светов кој е заситен од успеси.

Други се причините, или здравствени како што спомна некој погоре или несогласувања со управата околу засилувањата.

Oкеј е ако си заминал од лични причини и ај да одмара една сезона .. Но ако си отиде за да биде тренер на било која од ривалските екипи, за мене ќе стане непријател број 1 ..

Абе дај не ми јади трици жити се, непријател број 1 ќе ти биде човекот што играл за Јувентус 13 сезони, и освои 3 скудета со тимов како тренер... добро де вие мислите нешто пред да почнете да пишувате? Да го стореше истово Алекс, истото ќе го пишуваше и за него, ебати фанот. Трапатони и Липи го имаат тренирано Интер после Јувентус, па не збориме ништо лошо за нив.[DOUBLEPOST=1405605000][/DOUBLEPOST]
1926840_805394706147026_7978750232554220937_n.jpg

Последно уредено:
gloria-patrizi.jpeg

Ќе ја гледате на стадион сезонава.. Не е се толку црно околу Алегри :icon_lol:
Плус ќерка му бонус !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom