Па ако веќе игра со 4-3-1-2 може да го игра и Пирло,како што го играше Анчелоти во неговата 4-3-1-2 формација
Фан сум на Јуве,али овој состав на Милан беше перверзии
Тоа е целата работа, не го зедовте Анчелоти, го зедовте Алегри... Од него и очекуваа да ја игра формацијата на Карлето, али тоа е некоја си сасвим друга 4-3-1-2, без deep-lying playmaker, него класичен деструктивец, и двајца бокс ту бокс играчи, по можност црнци

Затоа и Пирло си
отиде од Милан...
Стам го обожавав, али по мерак ми беа утакмиците кога играа Неста и Малдини централни а лево Сержињо...
Сержињо беше добар лев бек, прашај ги навијачите на Бајерн

[DOUBLEPOST=1405556965][/DOUBLEPOST]
Баш ми е мило за Итурбе, ако морав да бирам каде да иде, а да не биде тоа Јуве, супер што е Рома.
Се надевам ќе се покаже одлично и во Серија А и во ЛШ, страшен потенцијал лежи во дечково.
Ja па обратно мислим, дека ептен му се погоди сезоната ( као на цела Верона), Лука Тони се изнададе голови куров ми, тој Ромуло или како и да беше у Фиорентина беше цреп, вамо ораше..
Типот немоеше у Порто да фати место, тим кој што важи за екипа која нема промашено талент, и екипа која дава милион шанси да успееш као млад играч и да напраеш добар трансфер, па и у Аргентина го вратија и тамо се испосра...
А додуша и у Верона ако му ги видиш статистикете 8 гола и 4 асистенции не е ништо посебно.. Еј крило е, а има 4 асистенции, Мунтари имаше 6 асистенции и 5 гола лани...
Памтиш Ночерино кога даде кај нас 10 гола и 7-8 асистенции, е такво нешто ми седи играчов...
Сакам млади и талентирани играчи, и сакав да дојде у Милан, можда ќе го биде, али детево не вреди појќе од 10-12 милиони, а не црни ебани 30