Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Potvrdeno e deka Tevez ke go dobie brojot 10. Ako se gleda kvalitetot i karakteristikite na igracot, Tevez e vistinska 10ka, megutoa ne se slozuvam so ovaa odluka, ocekuvav toj broj da go dobie nekoj koj ke ostavi podlabog trag vo dresot na Juve.

Za razlika od site ostanati klubovi, 10kata vo Juventus pretstavuva nesto posebno!
Не се чуди можеби ќе биде најзаслужен што Јуве ќе освои ЛШ во иднина. Just Sayin

EEHGUYZW4936.jpg

Дел Пиеро кога замина самиот кажа дека не сака бројот 10 да биде повлечен. Е сега ако не прашуваат нас навивачите, ниеден играч нема да биде доволно добар да ја носи 10ката. Доколку одлучиле да му ја дадат на Тевез, нека му е со среќа.

Само да го потсетат кој ја носел пред него, за да знае што треба да прави за овој дрес.

Луѓеееее незнам за вас ама јас уште не можам да повервам дека го зедовме Тевез уште коа играше во Бока мечтаев да го видам во Јувентус конечно дојде тој ден ! Премногу сум радосен за Карлито околу 10 ката мислам можеби е прерано да се даде ама пак и како што кажа и Дел Пиеро коа се прости од нас не сака да биде повлечена таа бројка во една прилика и Недвед изјави бројките како бројки не треба да бидат повлечени што би било ако секоја бројка се повлече кои бројки ке ги носат 101 102 103 ? или 665 ?
+ Погба ја носеше исто легендарната 6 ка ... дај не бидите ко малине деца а да дојдеше Јоветич и него му беше нудена 10 ката пак ке викавте исто ?

10kava neka mu bide dopolnitelen stimul da igra i da gi opravda ocekuvanjata bez mnogu pizdarii i nostalgii po Tatkovinata. neka odigra 2-3 sezoni najdobri vo negovata kariera, a Tevez vo takvo svetlo e vo top5 na svetov , pa site srekni i zadovolni ke go ispratime vo rodnata zemja da si ja zavrsi karierata vo Boca :)

ау , гледам работат на мотивацијата на Тевез , одличен потег , нека му дадат 10 и повеќе слобода во играта , типов има да биде подобар и од Меси (y)

Не е битно кој број ќе му биде даден, НАЈВАЖНО е да дава се од себе додека го носи црно-белиот дрес. Forza Juve & Forza Apache !

Нормално дека е заслуги и на Моџи, ама ке имаше ли таков успех да не беа такви величини како овие тројца на клупата?
Ти дадов конкретен пример, зошто некои играчи што ги ангажираше Марота не успеаа под другите тренери? Еве ги Бонучи и Барзаљи ги имаш како пример... Не викам дека Марота е лош, ама го донесе Тевез и сите изрипаа некакви математики ми прават колку играчи донел за колку малку пари, а сите забораваат кој стои позади овој тим и кој им ја влева желбата за победа. Од еден Матри, што е дете на Милан, успеа да направи прав Јувентино, Видал, Бонучи, Џак...да не ги набројувам, заради Конте играат со срце, а на заради Марота.
Има еден мал милион вакви примери какви што ги наброја во историјата на Јувентус, еве да го земам за пример Мауро Каморанези. Првата сезона во Јуве му беше слаба, беше на позајмица, и тоа можеби и еднаква на онаа што ја имаше Мартинез пред 2 сезони. Го платија 7 милиони, солидна сума за тој период. Сега, 10 години подоцна, сите му аплаудираат на Моџи зошто го извади како тотален анонимус а прерасна во еден од најборбените и најдобрите играчи во дресот на Јуве.

Да те поправам, ЗАРАДИ ЈУВЕ ИГРААТ СО СРЦЕ! Заради тоа Конте е најзаслужен, ама никој не е поголем од клубот.

Епа дефиниција за добар менаџер е да донеси што е можно подобри играчи за помалку пари. Љоренте+Тевез+Видал+Погба да ги земиш за 22 милиони евра, мислам дека наместо да му бараш мани и недостатоци на Марота, треба малце да ги земиш и фактите во предвид, и кога е нешто за пофалба тогаш треба и да се пофали работата.

Иначе, секој знај да го ангажира Јоветиќ со тоа што ќе искешира 30 милиони во готово.

А за тоа кој стој позади тимот, и што прави тој што стој позади тимот, некој треба да ГО НАПРАВИ ТИМОТ. Како што напишав и претходно, Управата и тренерот треба да се надополнуваат. Управата да носи квалитетни играчи, тренерот да ги уигрува и да ја спроведе тактиката на терен. Едно без друго неможе.

Треба да пукне сеа во ЈУВЕ!

Историски во Јуве со 10 биле доста квалитетни играчи , чудно ме и на мене еден роден во Аргентина во Бока Јуниорс сеа да го земе 10-та, му посакувам се најдобро во Јуве и секако да покаже уште повеќе , бидејќи е ТОП играч...

Исто како што ја носеле десетката пред Дел Пиеро, така ќе биде носена и после него.

Кога ќе ми текне дека 6 му ја дадоа прво на Факинг Гросо...:facepalm:, ама добро тогаш управата ни беше катастрофа, сега барем знаеме дека ја носи надежен играч кој уште во првата сезона експлодира во дресот.
За ова со бројов на Тевез, мое мислење беше дека требаше да му се даде на некој од оние што останаа во тимов кога беа во криза, зборам поточно за Маркизио или Келини (Иако 10 не му личи на одбрамбен играч :icon_mrgr: ). Има добра и лоша страна во работава... добрата е што на Тевез ќе му биде ова мотивација за претстојните настапи за Јувентус, додека пак лошава е што може да се појави љубомора кај другиве фудбалери... Мое мислење :нинџ:

Викаш ќе има љубомора кај Бендтнер и Ањелка?:icon_mrgr:

Кога ќе ми текне дека 6 му ја дадоа прво на Факинг Гросо...:facepalm:, ама добро тогаш управата ни беше катастрофа, сега барем знаеме дека ја носи надежен играч кој уште во првата сезона експлодира во дресот.
За ова со бројов на Тевез, мое мислење беше дека требаше да му се даде на некој од оние што останаа во тимов кога беа во криза, зборам поточно за Маркизио или Келини (Иако 10 не му личи на одбрамбен играч :icon_mrgr: ). Има добра и лоша страна во работава... добрата е што на Тевез ќе му биде ова мотивација за претстојните настапи за Јувентус, додека пак лошава е што може да се појави љубомора кај другиве фудбалери... Мое мислење :нинџ:

Ќе му ебе матер Конте на тие што ќе пробат да направат такво нешто. Исто така со Конте ќе работи многу со Тевез , го сакаше многу во тимот , инвестиравме , ќе земе најмногу од сите годишна плата , и ќе експлодира уште повеќе Карлито, сигурен сум во квалитетите и способностите на тој играч и со Конте секако ќе направи добри нешта во дресот на Јуве.

Како што рече Маршалот и пред Алекс некој го носел 10-та , не треба да се фокусираме сега многу во тоа , само претпазливо без паника!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom