Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
акцијата за првиот гол и завршницата :drk:

скептик бев пред натпреварот и мислам дека сепак до крајот на сезоната нема да се промени ништо-ќе се игра топло-ладно.....после одличната есенска полусезона кај сите надежите беа дека тимот може да се избори и за титула-иако на поголем дел од играчите му беше првпат да заиграат за такво нешто,да не го спомнувам Дел Негро.....сезонава е доказ дека тим што победува во дерби мечевите не станува шампион на Италија,изгубени се премногу бодови со малите екипи-посебно на домашен терен !

Чудно,кога Сторари брани,играме многу подобро ,еве и сега,со Рома тепаме во гости,претходно кога Буфон бранеше губиме,што е работава..

Чудно,кога Сторари брани,играме многу подобро ,еве и сега,со Рома тепаме во гости,претходно кога Буфон бранеше губиме,што е работава..

И уште нешто чудно, кога не игра Киелини испаѓа дека сме подобри во одбрана :))

И уште нешто чудно, кога не игра Киелини испаѓа дека сме подобри во одбрана :))

Нема врска Рома изигра слабо само...ок не толку слабо ама ние бевме мотивирани и трчавме и покривавме со келини и буфон ке беше подобро дури ама супер е што победивме и вака.Немора да значи дека ако сме ја победиле рома без нив дека можеме без нив да играме....чисто се погоди денес така.

Се на се добар натпревар.Ме изненади одбраната,која и покрај отсуството на Киелини,одлично се справи со Менез,Тоти,Вучинич.

Ако се знае фактот дека со големите екипи по дифолт играме одлично,вакво издание и не треба да не изненади.Проблемот се помалите екипи со кои губиме многу поени,што е и основна причина што се наоѓаме на ова место.

Циганчето Гросо мислам дека ја имаше најдобрата партија од кога игра за Јувентус,дали од солариумот му удрило у глава или нешто друго е во прашање не знам,али се надмина себеси :pos:

го мачеа многу повреди последно време и далеку е од својата препознатлива форма,мада некни со Словенија имаше 2-3 бравурозни одбрани !

--- надополнето ---

Циганчето Гросо мислам дека ја имаше најдобрата партија од кога игра за Јувентус,дали од солариумот му удрило у глава или нешто друго е во прашање не знам,али се надмина себеси :pos:
кога се сака Се се може !!! Гросо своите најдобри партии ги имаше во дресот на Азурите и е шампион со таа генерација ! таков тип на играч бара и доста покривање кога ќе истрча затоа што е спор,но центаршутевите му се убиствени,знаеше да даде и голови од слободен-било поминало :)

Еве и тука да ви честитам победа сосема заскужена.:smir:

Иначе мечов со Рома беше прв наптревар кој Маркисио го почна како капитен.Честитки за него и се надевам дека и во иднина ќе ја носи капитенската лента.:)

x610.jpg

Зашто..... зашто секое коло не е вака ?! Осеќав дека ке тепаме и иако не пишував подолго време зашто малку ме налутија сепак денес имам огромно фала до Рагаците :) Forza Juventus !!!

Секад коа чоек ќе си помисли ќе изгубат, ќе те заебат и ќе тепаат датибам :) И као беше она.. MATRImonio con la Juve :vozbud:

Насмевката на ањели на трибини вчера по голот на красо зверска.Човекот беше пресреќен ах бркни во џебоот подлабоко и донеси некј играч жити све да не се мачиме повеќе...и ти и јас и сите да се смееме така кога ке го гледаме јуве после

Честито победа
Победувате големи клубови, губите од мали

Ќе видиш другото коло 80% губат од Џеново...малер ни е кога играме 12:30 секад тогаш добиваме црвен картон и губиме од мали тимови така беше со Лече и Парма бтв играч на натреварот за мене беше Гросо,можда не даде гол ама имаше 2 асистенции и кинеше и по левата и по десната страна :salut:

Ќе видиш другото коло 80% губат од Џеново...малер ни е кога играме 12:30 секад тогаш добиваме црвен картон и губиме од мали тимови така беше со Лече и Парма бтв играч на натреварот за мене беше Гросо,можда не даде гол ама имаше 2 асистенции и кинеше и по левата и по десната страна :salut:
Минатата со Џенова во гости ја игравме во 12:30 и победивме 0-2.

рома изигра јако ,само на место беше феноменалниот сторари кој ги одбрани ударите на вучинич ,де роси и тоти ,доколку рома поведесе со 1-0 тогаш не верувам дека и реми ке извлечевме .
СИТЕ ТРЕБА ДА МУ БИДЕМЕ НАЈБЛАГОДАРНИ НА СТОРАРИ .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom