Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Гросо таман се повампири ќе паузира.Ова за Ван Гал незнам кога е во прашање Јувентус незнам дали би одбил не дека е најдобар избор но подобар од дел нери ќе биде веројатно а Дел нери би го спасил само лига на шампиони што има минимални шанси ќе видиме ќе бидеме друг тим кога ќе се врати кваљарела го заборавивте!

Мацари би бил далеку подобро решение од Ван Гал кој е потрошен материјал......Мацари е тренер кој врши притисок на играчите сите 90 минути-можеби оттаму и рерзултатите на Наполи годинава.....истото беше дури беше тренер на Сампдорија-не седеше воопшто туку нервозно делеше совети-можеби на овој Јувентус му е потребно токму тоа,никако олабавување на играчите во сите 90 минути.....во Калчото почнува некоја нова ера на тренери кои ги водат најголемите клубови(Леонардо,Алегри,Монтела,Мацари),па зошто и Јувентус не го стори истото.....лично прв избор ми е Дешамп,а според резултатите последните години Мацари како златна резерва,иако Наполи МНОГУ тешко дека би го пуштил !

Читав по спортскиве веб сајтови дека Липи бил сериозен кандидат за клупата на Марсеј бидејќи Дешамп бил скаран со раководството,така да незнам што чекаме.Дешамп и сам изјави дека напуштањето на Јуве му било грешка,па еве му можност да ја исправи грешката. :)

:) Добра слика извади Тутоспорт.

C_3_Media_1237056_immagine_l.jpg

Јас кога зборев канти лупаа. Сторари беше седнат на клупа само заради тоа што Џиџи се презива Буфон. Од играта на Буфон ко ретко кога до сега видовме само штета која што уопште не е добредојдена во слабава сезона. Доколку беа први или втори на табела, секако без проблеми ке беше нормално и реално да брани Буфон. Но во ваква состојба, Сторари треба да биде и Е прв голман на Јувентус оваа сезона. Тоа што го изгуби местото откако се врати Буфон е класичен грабеж и апсолутно се согласувам со неговото негодување и оној коментар после Рома, цитирам:[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“Only a blind person can’t see what I am doing and I hope the Coach is not blind[/FONT]. Не игра подобриот, игра тој со поголема репутација.

Тоа е голема грешка. Ова го зборев по одиграни 2 натпревара на Буфон , затоа што беше јасно ко ден дека е стабилен ко 90 годишна баба иако има најголема одговорност од сите на теренот. Против Рома, самиот Сторари ја донесе победата со неговите вонземјански одбрани. Да не беше он, сигурно ке ни скопаа 3 комада.

Буфон го сака најдоброто за Јувентус и не би имал никаков проблем да седи на клупа се додека има некој пред него кој е подобар и кој ке придонесе повеке за да се искачиме на табелата кон крајот на сезоната.

Марко Сторари е прва ракавица на Јувентус во моментов. Ако биде седнат на клупа, тоа би било навреда не само за Сторари туку и за сите навивачи на Јувентус

во Калчото почнува некоја нова ера на тренери кои ги водат најголемите клубови(Леонардо,Алегри,Монтела,Мацари),па зошто и Јувентус не го стори истото.....лично прв избор ми е Дешамп,а според резултатите последните години Мацари како златна резерва,иако Наполи МНОГУ тешко дека би го пуштил !
Претседателот на Наполи, Де Лауреантис изјави дека негова желба е да го задржи Мацари и наредната сезона,но дека нема да се спротивставува ако Мацари побара да си замине од Наполи.

Но,доведувањето на Мацари не гарантира успех.Можеби со Наполи има одлична сезона,но сепак Мацари е тренер кој нема освоено трофеј во својата кариера,нема водено голем клуб, и е ризичен потег. И Дел Нери минатата година со Сампдорија освои 4то место,што е огромен успех за екипа од рангот на Сампдорија,но различни се очекувањата во тимови како Сампдорија и Наполи и во Јувентус.

Управата на Јуве треба добро да размисли за потегот кој ќе биде нареден тренер на Јуве.Тој потег ќе биде од поголемо значење и од тоа кои ќе бидат засилувањата во летниот преоден трансфер рок.

Според Тутојуве, Јуве повторно е заинтересиран за Малуда.

Па ни Алегри никогаш досега не освоил титула, али еве го кај е сеа...

Буфончо ќе се врати во неговата претпознатлива форма, ќе видите дека повторно ќе почне да царува на голот.
За Сторари немам зборови, дечкото навистина докажа дека не заслужува да седи на клупа :)

Ако немаат желба Капело и Липи да се вратат во Јуве според мене Хидинк е најдобра опција али и тој колку би сакал да биде наш тренер.Доколку не дојде некој од 3 те претходно наведени тренери многу повеќе би сакал Дешамп да не предводи отколку Ван Гал,Спалети или Мацари.

Сторари е одличен голман но мора да се помири и да биде резерва или за првотимски фудбал нека си бара нов клуб.Да се продава или да се држи Буфон на клупа не е можно и не вреди да се направи тоа за било кој голман на светот.Едноставно Џиџи е нашиот No.1 !

Ако немаат желба Капело и Липи да се вратат во Јуве според мене Хидинк е најдобра опција али и тој колку би сакал да биде наш тренер.Доколку не дојде некој од 3 те претходно наведени тренери многу повеќе би сакал Дешамп да не предводи отколку Ван Гал,Спалети или Мацари.

Сторари е одличен голман но мора да се помири и да биде резерва или за првотимски фудбал нека си бара нов клуб.Да се продава или да се држи Буфон на клупа не е можно и не вреди да се направи тоа за било кој голман на светот.Едноставно Џиџи е нашиот No.1 !

Го почитувам Липи но мислам дека премногу ќе биде ако се врати Липи,му помина времето во Јуве ,мене прв избор ми е Капело,ако не он ,тогаш Дешамп или Вилас Боас(барем овие имаат освоено титули со Марсеј и Порто) Мацари,Конте,Ван Гал не ги сакам.

Сега Капело имаше изјава за Ањели,дека го знае многу добро и дека ќе направи добар тим,а во договорот со Англија има опција со можност да потпише со клуб така да ајде Ањели работи на случајот.

Капело да се врати ќе биде врв,поред него Леонардо и Алегри се мали деца.

Гросо нема да биде на располагање на Дел Нери за наредниот натпревар со Џенова на домашен терен поради жолти картони,а кај Џенова нема да настапи Кришито. линк

Јас пак сакав Кришито да играт, за Красич пак да го извајт од копачки.:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom