Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Моменталната состојба е катастрофална бедна немам ни малку оптимизам за до крај на годинава :tapp: Дај боже да фатиме ЛШ за следната година.Сезонава ни пропадна па ако не завршиме и во топ 3 ни отиде и трансвер периодот во лето :nerv::nerv::nerv:
Сега реално тешко и со Удинезе и со Палермо 4 бода би ни биле максимум али чисто сумјам.Дел Нери е погрешен за тим кој треба да напредува и тој е најголемиот кривец.Мораше да извади повеќе од овој тим.Ова што му се случува на Јуве е во прашање една од најголемите кризи на клубот 5 години без никаков трофеј сите си билдаат резултати рекорди на нас.Правиме револуција 5 години а сме во исто место т.е и многу по лоши кога се вративме од втора лига бевме 2 место мислам.Нешто мора да се смени од лето.Сме поставувале темели лани глупости.Ги поставивме криво уште на почеток.Испаднавме купот,ЛЕ,тешко и во ЛШ да влеземе ако тоа е поставен темел.Не викам дека резултати мора одма али кога веќе испаѓаме по групи во ЛЕ мора да се освои купот на Италија а во Првенство минимум ЛШ за годинава.Треба здрава рака од лето и да не се лажеме со поставување темели воигрување и триста глупости.Или имаме јак тренер и тим и победуваме или ке се глупираме и ке губиме трето нема.Моџи на чело до него и Ањели па и Марота би бил од корист тренер Капело или Липи во краен случај Дешамп и тие ако не склопат победнички тим ала Јуве никој нема.

Среќен роденден Џиџи!

Џиџи мајсторе, нека ти е среќен роденденот.Ама поклонот денес што ти го дадоа колегите беше катастрофа :(

Дај ставете некое клипче од 96' кога освоивме ЛШ:pos2:. Гледајте бе луѓе што се случува со клубот сега, за жалење сме а вие ми евоцирате спомени. Тоа било, поминало и тешко да се врати со овој начин на работа.

Ова БЕШЕ Јуве.:pos2::pos2:

А моментално, Јуве е ова...:pos2::pos2:

Like it or not, that is truth... For now, I hope.

Не знам дали Јуве ги гледам или Металург.:toe:

Едино нешто што ме чуди е дека до новата година значи до дуелот си Киево,бевме супер значи немавме пораз многу натпревари имавме добра игра бевме ако може да се каже во некаква си борба за титулата,па следеше паузата од 2 недели и после све почна надоле да оди од парма изгубивме 1-4(мело се изглупира,Квалјарела се повреди),потоа Пораз од Наполи 3-0.и тука веќе почна Јуве повторно да тоне после овие две утакмици иако победија се виде дека играта е мизерна дека фудбалерите не можат да сврзат две додавања и дека мотивот и желбата е под нулата :(.
Само незнам дали ќе успеат овие колку толку да се вратат на играчки план па да сврзат неколку натпревари без пораз, иначе дефинитивно ке гледаме реприза од минатата сезона,и веќе незнам каков проект ќе треба да се смисли :(.

Ова на ништо не личи а и плус несакаат да доведат некое засилување кое очајно треба,Амаури остај што е невидена дупка на терен дури и цело време се повредува,јас незнам како ќе успеат да го продадат него:S

Додека во Јуве играат играчи како Гросо,Мотта,Амаури ,Јакинта,Григера и тн,нема да видиме никогаш добра игра и добри резултати.
Красич се гледа дека не е ни 2% од тој Красич што беше во првата полусезона,Мело се Изглупира и сега се плаша дека ќе продолжи со партии како лани.Жал ми е за Легендата Алекс кој со негови 36 години моментално е далеку најдобриот и најопасниот фудбалер на теренот.

ете се јави и Дел Нери-ќе морало да се фокусира на Серија А:back:

ajde neka mu e sreken rodendenot na Buffon Golem da Raste :)
Spored mene Ok e sto ispadnavme od kupot bidejki toa nosi samo mesto vo Liga Evropa... A i nemame sostav za na dva fronta nie odvaj vadime igraci za seria A toa e relanosta :( Kako i da e mora da se fokusirame za seria A 1-3 mesto bidejki mislam deka od ovaa godina Italy gubi edno mesto u LS a Germany dobiva +1. Ke bide mnogu tesko da se izborime za 3-to so razlika na toa deka ovaa godina seria A sekoj sekogo moze da pobedi. Kako i da e Glavata Gore i FORZA JUVE !!! :)

Очигледно е дека Јувентус има финансиски проблеми но не сакат тоа да го кажат јавно дали тоа е поради изградбата на новиот стадион кој ке биде отворен идната сезона или и тие ИСТО како тој претходниот претседател на Реал така само го крадат клубот за свои лични интереси сеуште ништо не се знае НО ВРЕМЕТО КЕ ПОКАЖЕ се надеваам што поскоро да се решат овие проблеми па за да го видиме повторно СТАРИОТ ЈУВЕНТУС :smir:
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ЏИЏИ БУФОН :back:

Бидна што бидна, не отворија ко тегла ајвар у декември, сосема заслужено. Него друго ми беше зборот... Што мислите за формацијава:

Buffon

Bonucci - Chiellini - Barzagli

Krasic - Sissoko - Melo - Marchisio

Aquilani

Martinez - Del Piero

Или евентуално нешто вакво:

Buffon

Sali - Aquilani - Melo - Marchisio

<- Krasic

Del Piero - Martinez ^​

Знам дека во една ваква формација Красич ќе треба да биде наклонет и кон дефанзивата, но дефинитивно вреди да се проба вакво нешто. Преку полов орган од Мота, Гросо, Григера...

Гарфилд добар е 2 состав само Пепе да го стаиш :smir:

Повреден е од вчера, и ваљда нема да биде во состојба да игра со Удине. Али како што гледам, и Салихамиџич е повреден, така да, би ја сменил втората формација во нешто вакво:

Buffon

Aquilani - Момо - Melo - Marchisio

<- Krasic

Del Piero - Martinez ^​

Oва е најдоброто што може да го извадиме во моментов...

^ смени им ги местата на Аквилани и Красич,подобро ќе биде со Аквилани како плејмејкер:toe:

Формацијава со 3 дефанзивци е ризична,и ретко кој во Италија ја користи истата,али мислам дека вреди да се проба.Џабе што играме со бекови кога никакво фајде од нив,вака и Мело и Сисоко би помагале во одбраната.

^ Знам дека би било подобро Красич да си игра десно, а Акви АМС, али во поглед на офанзива. Красич е слаб во дефанзива, и затоа го ставив Акви десно. Како и да е, и така и така ќе е подобро одколку со Мота и Гросо у тим.

Navijači protiv uprave
Opet problemi sa ozljedama
Klose i Samaras poslednje ideje za napad:tapp:
Chiellini: Zahvalni smo navijačima

Изгледа заборавија за кој тим играат.
Каде е мотивираноста, желбата за надигрување и сите нормални работи.
Во 2011 изгледаат како да играат фудбал од што мораат а не сакаат.:nerv:
Јас да сум таму ќе ги натерам да трчаат додека не почнат да плукаат крв, ама не сум.:toe:

Буфон, Бонучи, Киело, Сисоко, Мело, Пепе и Дел Пиеро единствени кои пробуваат да направат нешто.

--- надополнето ---

La trattativa per Piazon si complica. Ds San Paolo: "L'affare non e chiuso. Prima bisogna parlare con noi" :bravo:
Дури ни млад играч не можат да купат.:kesa:

--- надополнето ---

Среќен роденден Буфон многу здравче, среќа и успех.

Од цела нервоза заборавив да му честитам на Супермен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom