Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
И 4 да се е многу ќе пропушти сезонава секако мислам дека се лигаменти ако има некој линк нека стави.Сабајлево управата имала состанок за трансвер периодов во јануари ќе видиме што ќе решат првиот потег им е Тони очигледно

Тони до 2012 ?! изгледа 2012 навистина е СМАХ СВЕТА

Не ми се верува дека Тони го земавме. Подобро Трезеге да останеше. Стварно несватлив потег на Марота (како оние за Џовинко, Кандрева и Касерес). Тоа е што е.

СРЕЌЕН БОЖИЌ

--- надополнето ---

Три меча пауза за Мело поради црвениот картон. Следува тежок период, период во кој или ќе одиме по патеките од изминатите години или пак овој Јуве има сила да покаже дека е ниво погоре.

Апсолутно се сложувам со Бјанконеро веро,дека Дел Пиеро треба да биде на врвот на оваа листа,нема тука што да се дискутира. Во Јуве е скоро 19 години,капитен на тимот,СЕ има освоено со овој тим,најпрецизен стрелец во историјата на Јувентус,со најмогу настапи во дресот на Јуве....Едноставно најголема легенда која некогаш го носела црно-белиот дрес.

Следуваат Буфон,Недвед,Трезеге,Камо...(ако веќе збориме за легенди од последниве 10),инаку има повеќе легенди од порано што заслужуваат да се најдат после Алекс во таква некоја листа( Гаетано Ширеа,Бониперти и др.)

* Незнам само друже зашто си го ставил Турам во оваа листа.Неам ништо против него,напротив беше еден од најдобрите дефанзивци во Јуве во тој период,али го напушти тимот кога му беше најпотребен.Тука се виде кои се правите легенди,така да сметам дека еден Песото кој се фрли од 3 спрат кога го исфрлија Јуве во серија Б,заслужува поише да се најде во оваа листа отколку Турам.:toe:
се согласувам со тебе немам ништо против Дел Пиеро напротив реков дека го почитувам многу .Буфон е исто така човек кој остана во јувентус кога го исфрлија .Тој тогаш беше играч кој секој тим може да посака а тој остана и тоа беше прва постава а не како каморанези,трезеге кој сакат да си одат .
Буфон тоа што го направи за јувентус го забораваат свесен си и сам ( мислам дека го слефип и се знаеш за него како и за цел јувентус ).Дел Пиеро никој не го заборава тоа што го направил за разлика од Буфон тоа го кажа и неговиот агент.
За Пестото секоја чест додека има такви луге јувентус ке оде напред .
п.с само сакам повеке почит за буфон .ж,за дел пиеро никој не го оспорува ниту смее да каже нежто против него бидејки е несоменно една од најголемите легенди на сите времиња на јувентус и италјанскиот фудбал .

--- надополнето ---

Аууууу, Коцкар брате што збориш!!!! Ме изненади сега. Секако дека Алекс е прв на листата кој и да ги ставиш таму. Не може пред него да се играчи кои се/биле во Јуве по 7-8 години. Тоа е исто ко да кажеш дека Рамос е поголема легенда на Реал од Раул. Како и да свртиш не иде:toe:
се согласувам со тебе рамос е 5-6 години во реал а буфон е 10 години има голема разлика .
п.с го почитувам многу дел пиеро ама ете ми остави посилен вшечаток во изминатите 5 години буфон .

--- надополнето ---

Хорор.

Сезоната за Кваљарела е завршена. 4-6 месеци ке се опоравува

од овааа се плашев

--- надополнето ---

со тони ништо не правиме ,квањарела остави голема игра позади него што значи ако сакаме да надополниме ни треба светска класа а не некој флоро флорес,тони кој е 33 години ........

Добро било кој и на мене Тони баш не ми е по мерка.Тоа у ред ај сга не можеме да земеме нешто подобро јануарски преоден рок е.Ама барем да се обидеме да земеме нешто подобар бек сигурно секој ќе е подобар од еден Соренсен(колку е само бавен) или пак Гросо да му најдеме некоја замена некое добро дете ја не знам за шо Траоре не го пушта добар беше младиот у Арсенал.Подобро тој него ли некој од овиа двајца.Не можам да ГИ ГЛЕДАМ КАКО СЕ МОТАТ ПО ТЕРЕНО БОЖЕМ МУИ БЕЗ ГЛАВИ.
АЈДЕ МАРОТА БРАТ ЗАПРЧУВАЈ РАКАВИТЕ ДО ВЕЧЕР УШТЕ НЕКОЈ АЈДЕ !!

ако останеме само на тони во нападот заедно со шампионите од шутка амаури и јакинта опасно ке биде .

Ангажманот на Тони не е толку голем проблем. Поголем проблем претставува тоа што најверојатно ке не цица до 2012. Нема да можеме да го избркаме никако, во ситуација кога на 33 години игра за најдобриот клуб во неговата кариера. Тоа ми е трн у око у целава ситуација што ме тера да ставам едно "Но".

Летоска како и да е, ке го имаме напаѓачот што ни треба, ова сега е привремено решение во период кој е клучен, а неаме напаѓач, го неаме Мело и можеби Сторари. Повеке е потег во брзање отколку што е правилен. Али во такви околности се најдовме, виша сила е во прашање Марота тука нема никаква кривица.

Ае небитно, зависи и од мотивација али ако Дел Нери успее некако да го наоштри тогаш помалку или повеке 5-7 гола можеме да очекуваме во вторава полусезона од него.

Ке дојде уште некој играч тоа е сигурно, али гледаме дека се случуваат максимално не планирани ситуации, а тоа ги менува плановите од корен.

Iaquinta - Toni - Amauri

Страшно...

Пишав и вчера, отсуството на Кваља ќе не боли најмногу + Мело го јаде три утакмици (читај инвалидот Сисоко на негово место).

п.с. Среќен Божиќ!

СРЕЌЕН БОЖИЌ Бјанконери,за многу години нека е.....:smir:

Мело ќе ги пропушти дуелите со Наполи,Бари и Сампдорија...уште ова ни требаше :tapp:.Инаку покрај Тони изгледа ќе земеме уште еден напаѓач,се спомнуваат Флоро Флорес и Муту линк.

А според Тутоспорт,Амаури би можел да направи сензационален трансфер во Милан:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom