Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Де бре сте се испокарале гледам ... Местена не местана овој онаков оној таков ... Еве и јас мислење да дадам за утакмицата која ја гледав ... Значи според мене најслабо изигра Сисоко а најјако верувале или не Де Чеље ... Типацот изигра сосем солидно во одбраната, но во нападот не изигра ништо посебно но сепак направи асистенција и тоа е доволно да кажеме дека бил многу добар (од мене оценка 4 од скала 1 до 5 ) ... Красич даде гол притоа утна стварно јака шанса но потоа едноставно не се залагаше доволно дали заради тактички причини или пак дел нери му кажал да не влегува во дуели за евентуално не се здобие со повреда ... Исто така му давам оценка 4 но со минус .... Е сега за Сисоко да кажам .. Според тоа што го гледав дечкото е во очајна форма .. Не направи скоро ни еден прецизен пас ама онака стварно прецизен, многу грешеше на средината башка ако ви текнува во прво полувреме на контра напад Дел пиеро му подава лево овој има празен отворен простор но не знаеше да ја смири топката како некој аматер и му избега а тоа е заслужена (оценка) единица по фудбал од мене ... Толку дечки критикувајте ме ако сакате јас си кажав свое мислење .. Поздрав

--- надополнето ---

Која техника со топка ја прикажа вечерва Бонучи, ја лепи топката за него. Нека го проба Дел Нери како везни :pos2:

А слушна кога рече коментаторот дека Киелини ни е најдобар стрелец во ЛЕ ? се пукнав од смеење

Какоо е можно да мести бе алоооо :kesa: ова да ми го напишеше некој од Интер од Милан да разберам против Јуве е али фан на Јувентус уште па од 95 глеал и да збори дека сме за во втора лига.Ја глеав утакмицата,го глеав јуве и во 2 лига и пред да испадне во втора има разлика се сложувам еве бар од 2003 пошто од тогаш константно го гледам јуве и друго е да се борат Недвед,Трезеге и остали во ЛШ а друго е со пола резерви во ЛЕ.При втора лига и најлоша ланска сезона и да се изнервираш дека не сме го тепале Салцбург во 3 од 6те утакмици...Парите го вртат светот ;)

''Јуве Едноставно не е заинтересиран за ЛЕ,
Токму така.Јуве мора да се сконцентрира оваа сезона на освојување на што е можно повисоко место во Сериа А,а ЛЕ по се изгледа им е во втор план со оглед на составите кои ги изваде Дел Нери против Лех и Салцбург,а и со залагањето на играчите,очигледно беше дека поважно им беше на играчите да не се повредат отколку да победат.Лига на Европа е натпреварување за екипите од рангот на ЦСКА Москва,Палермо и Сампдорија,на Јуве главна цел им е да се вратат онаму каде што припаѓаат:на врвот во Сериа А и во Лигата на Шампионите.

Абе што се расправате важно ќе одиме понатака :smir:

Абе на вој астерикс ако не му се свиѓа јуве нека фати нека се џитне у вардар, како може така да зборува за клуб во кој навивал од дете...Forza juve, STORIA DI UNA GRANDE AMORE ;0000000000000000000

Навивам за Јувентус 15 години.... Се кладам 8 години.... Конечно доживеав да гледам една утекмица која е наместена за кладилниците.... Красич промашува од 3 метри, Дел пиеро шутира волеј кога се наоѓа на 16 метри ..... и никој апсолутно никој не сака да тргне во напад.... секој кој ја гледаше утакмицата знае дека е наместена.... и како да навиваш за екипа која мести важна ( клучна ) утакмица ..... не знам колку пари им донесе на кладилниците, мене ми однесе добра сума, меѓуто ми ја однесе желбата и љлубовта кон клубот и кон фудбалот воопшто... со мирно срце ќе кажам дека сме ја заслужиле серија Б а сега заслужуваме веројатно и серија Ц. поздрав до навивачите на Јуве, оние кои ја гледаа утакмицата мислам ќе се сложат со мене за погоре кажаното не за друго туку поради чиста објективност.... како и да е веројатно сега ќе ми биде помило кога Интер ќе реди победи во Италија и ќе освојува титули, зашто Јувентус едноставно не заслужува да трошиш време и нерви и да навиваш за местачка екипа.......

Алал нека ти е на постов , се изначудив искрено кој го прочитав и просто не ми се веруе дека навивач на Јувентус го напишал ова. Среќа постов е напишан вчера па според мене мислим дека си имал време да преспиеш и да смириш живци малце па баш ме интересира дали сеуште го имаш истото мислење во врска со ова, а ? Ако остануеш на ова што го имаш истресено алал нека ти е, и напрај си услуга на себеси а и на навијачите што коментираа овде и избришиго профилот, цитирам: "зашто Јувентус едноставно не заслужува да трошиш време и нерви и да навиваш за местачка екипа" баш заради тоа што не вреди да навиваш мислим дека не вреди ни да коментираш више ...

барем мене не ми кажувај кога сака Дел Пиеро да реши натпревар како тоа го правел-имаш милиони клипчиња и сличен материјал.....другарчето шо гледавме кога видов дека ја удри со лева ради-реда му кажав кој ќе биди конечниот исход....твое е да мислиш шо сакаш

Извини сакаш во постов да кажеш дека Дел Пиеро кој сака дава гол а кој не сака не дава а ? Ја колку што видов Дел Пиеро не ја зафати топката како што посакуваше и баш после шутот го имаше во кадар каде што приметив дека е нервозен поради тоа. Ја се сложуем дека не изиграја како што требаше и ја сум нервозен после таква утакмица ама ова со местењево мислим дека ви се чисти глупости и појќе би се сложил со објаснување дека немале потивација одколку вакви нешта.

Не му обрнувајте внимание што напишал. Се познава дека е "ВИСТИНСКИ" фан на Јувентус чим сака интер да освои лига. Тури му пепел :salut:

http://football-italia.net/oct22r.html Кирца наш е новиот тренер на Италијанската репрезентација до 21 година. Нека му е со среќа и се надевам дека ќе има големи успеси.

шо ќе не видиш, шо ќе не чуеш...прво, јас неам сретнато некој кој сака некоја екипа, да се обложува на истата (за големи пари, за 50-100 че не прајме муабет) и после кога ќе го заебе да тресе глупости кај ќе стигне...по мене дечково не е ниту добар навивач, ниту добар обложувач...

али, нејсе, вчера првото полувреме беше за никаде. мислам дека од оваа утакмица треба да се сфатат неколку работи. прво, Григера да не се стави да игра, освен ако сите други се казнети па мора баш тој да игра. примениот гол беше целосно по негова вина. дури тој се мислеше дали да ја пресече или не топката, малион даде гол. Второ, колку и да сакам Маркизио да го гледам во средината, како главен организатор, сепак тој се уште не може да игра таму, или можеби е до фактот што играше со Сисоко, не знам до што е, меѓутоа играше многу подобро кога го префрлија на крило. Трето, Пепе мора да почне да игра. Не може веќе вака. Од сите засилувања само тој нема ништо покажано. Кога го ставаат, само така ко фигура да стои. Не е лош фудбалер, само мора да почне да игра. Другите делови од екипата беа добри, иако се чувствуваше некоја бавност во играта, како едвај да трчаа, се пополека пополека, а и кога ќе се направеше некој потег за нешто побрзо следниот доцнеше па.

Се на се, лош резултат (не премногу али) и ако се мисли да се продолжува во Европа ќе треба да се помачат, да победат барем 2 од следните 3 мислам дека ќе биде доволно. Ако не мислат да одат, не ми пречи, нека си се фокусираат на Серија А и готово. Ако се освои калчото, а се излезе уште во прва фаза на ЛЕ, мислам дека никој не би се побунил.

http://www.24fudbal.com.mk/Default....-4c4f-92ed-df0348ca306d&ln=3&typeBack=Италија Мрднат човек :). Имате некои информации за Моратополи?

"Минатата сезона, на 10 натпревари до крајот, отидов кај Мурињо и му реков дека нема повеќе да правам грешки".

"Тој ми одговори дека единствена причина поради која не ме заменил била тоа што немал друг голман на моето ниво. Тоа ме мотивираше и не направив повеќе грешки".

"И не направив повеќе грешки" хахахахахаха се изнасмеав еј ,којзнае кој деген го пишуел ова на странава али лошо е напишано у сваки случај хахахаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom