Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Прикажавме добра партија нема што, иако не задоволен од резултатот со оглед на тоа што имавме шанси за гол, но се гледа дека ни недостасува еден добар напаѓач нема што, одбраната беше на ниво, почнуваат да ме убедат дека сепак може да бидне нешто од овој тим, али да видиме сеуште рано е.

П.С. Мело беше одличен!

Дел Нери горд на одбраната.
Против Интер одбраната изигра одлично.Бонучи и Киелини одлично си ја завршија работата,а Григера оваа сезона му е најдобра во дресот на Јувентус,играше одлично и против Сити и вечерва против Интер,и добро си ги извршува задачите во дефанзивата.

Поминаа две тешки гостувања,а во наредното коло Јуве игра со Лече,па пак следуваат три гостувања (против Салцбург во Лига Европа,и Болоња и Милан во Сериа А).

овојпат Дел Нери одлично ја постави тактиката и ги изврши правилните измени-немам збор....штета што не одеше играта повеќе преку Красич и недоаѓањето до израз на Кваљарела-можеше да се потруди да биде поопасен......одлична игра на целиот тим,браво,бод сосема заслужен,а ќе беа заслужени и 3те...

На гостувањата кај Сити и кај Интер примивме само 1 единствен гол, децидно ни укажува дека одбраната ни е значајно подобрена.Браво Дел Нери,. Единствена замерка за вечер ми е зошто Маркизио играше лево? Кога веќе Акилани ти е прва опција централен заедно со Мело,Маркизио требаше на клупа,а Пепе лево. Маркизио не го видов дека е на терен...изгубен.Се на се кажав на почеток на сезоната ке кажам пак, стариот добар ЈУВЕ, СЕ ВРАЌА:music3: ... .. Интеееер ...Мердаааааа Интеееер....Мердаааааа :tv:

*Маркизио никогаш не доаѓа до израз на прв план,одличен е кога треба да се уфрли од втор план-таков играч треба за вакви тешки натпревари-не дојде до таква ситуација....Маркизио беше ПРИМОРАН да игра на таа позиција,по мене оправдано пошто Мело и Аквилани одлично функционираа по средината.....сепак Дел Нери на терен ги изваде најдобрите(Капитенот е класа,меѓутоа видовме како беше стигнат од Лусио кога изби по левата страна)

Задоволен сум од прикажаната игра во најголемиот дел од мечот. Создадовме неколку изгледни шанси, можевме да победиме но од друга страна можевме и да загубиме па така резултатот е реален одраз на настаните на теренот. За одбраната би кажал дека положи еден исклучително тежок испит, испит на кој паѓаше со далеку послаби и понереномирани противници од денешниот. Ако се продолжи со ваква игра во одбраната, мислам дека Јуве конечно ќе го има она што е потребно за да се замеша во борбата за титула. Само така нека продолжат и резултатите ќе си дојдат сами по себе.

Да не ги урочиме ама ... одиме од игра во игра се подобро и подобро. Тоа е факт за радување а денешната игра посебно ме задоволи и ми направи ќејф бидејќи немаше ниту И од тој Интер што сите го прават толку јак. Имавме поизгледни шанси за гол,1 оправдано поништен гол и добро координација во играта. Интер имаше исто шанси кои можеа да не загрозат но мислам дека Јуве беше подобар противник на денешниот меч. :) Красич со секој натпревар само повеќе и повеќе ги собира симпатиите на навивачите на Јувентус. Киву ако не беше преместен од лево на штоперска позиција ќе одеше под туш рано рано верувајте. :) Се на се .. задоволен сум со бод иако можевме да земеме 3. Кваљарела да беше малце поприсебен ќе дадеше гол кога тргна сам накај Цезар.

Следува утакмица со Лече HOME и очекувам да испукаат напаѓачите! :)

тоа што беше заклучокот на многумина-лев бек и елитен центарфор му фалат на тимот да руши се пред себе....

На гостувањата кај Сити и кај Интер примивме само 1 единствен гол, децидно ни укажува дека одбраната ни е значајно подобрена.Браво Дел Нери,. Единствена замерка за вечер ми е зошто Маркизио играше лево? Кога веќе Акилани ти е прва опција централен заедно со Мело,Маркизио требаше на клупа,а Пепе лево. Маркизио не го видов дека е на терен...изгубен.Се на се кажав на почеток на сезоната ке кажам пак, стариот добар ЈУВЕ, СЕ ВРАЌА:music3: ... .. Интеееер ...Мердаааааа Интеееер....Мердаааааа :tv:

Ако прочита изјавата беше, Маркизо за да го сопре Маикон по левата страна. А ако забележа денеска Маикон го немаше никаде, изгубен беше не одеше ништо покрај него, имаше 2 топки примено и двете заникаде. Добро си ја завршил работата Маркизо. Ако беше Пепе, ке одевме премногу офанзивно и Маикон ке го шеташе во првото полувреме Де Чеље како што сака. .

Арно ама сите изиграа добро посебно одбраната, задоволен сум. Браво за сите играчи, али слаг ке беше ако Дел Пиеро погодеше слободен удар. хаха.

Во Ало-Ало беше супер, секоја чест за тие што дојдоа од Охрид, Велес и други подалечни места таман се собравме за добра атмосфера. :)

Најреални 0-0 според мене. И двете екипи има за што да жалат. Кваљарела имаше меч топка, но не ја искористи исто како и Маикон ( секоја чест за Сторари ). За поништениот гол на Јакинта нема збор, чист офсајт, барем си се израдувавме 10тина секунди :) .
Играта станува се поубава за око, само уште да влезе у ритам некој од напаѓачите и ќе биде топ. Следни се Лече за две недели.

Forza JUVE !!!

Ах Кваљарела да искористеше ... но добро е и вака, според мене реален резултат и доста сум задоволен од одбраната денеска :)

Марота изјави дека воведувањето на нон-ЕУ правилото,значително ги променило плановите на Јувентус на трансфер маркетот ова лето. Марота изјави дека на почетокот Јувентус имал план да ги ангажира и Џеко и Красич,но после воведувањето на ова правило,морало да се одлучи за еден oд нив,а желбата на Красич да го облечи дресот на Јувентус била од пресудно значење за конечната одлука на Јувентус. линк

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom