Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Галијани шминкерот :pipi: најдобар а неговиот тим не може да се носи со просечна англиска екипа.......не се занесувајте многу,многу

Па добро идете вие пласирајте се во Л.Ш. па носете се со сите и просечни и подпросечни,до тогаш незнам зошто вакви искази што немаат врска со нас поточно Галијани а уште помалку со вас,поточно Л.Е.

Иначе мики47 види какви резултати има Галијани во последните 25 год. од кога е извршен директор во Милан па после збори. А за резултатите и успесите на моџи знаеме како се постигнати.

Поздрав

Ја не зборам за последниве 20 години. Зборам за последниве 5-6. ЗНам колку има освоено, не го негирам тоа.

Па и последните 5-6 години една титула ЛШ и едно финале ЛШ. ТОа што Интер доминираше у Серија А е сплет на сосема други околности!

Милан немал резултати???? Па погледни ги последните 20 години колку титули ЛШ и колку титули у Серија А???

Дечко не се бламирај убаво ти кажува,зборува за последниве 3,4 години.

Лани бевте 3ти, и прехлани исто така 3ти.додека пред тоа бевте 5ти.Тоа сака да ти каже иначе не ви ги оспорува освоените титули у ЛШ :smir:

Па добро идете вие пласирајте се во Л.Ш. па носете се со сите и просечни и подпросечни,до тогаш незнам зошто вакви искази што немаат врска со нас поточно Галијани а уште помалку со вас,поточно Л.Е.

Иначе мики47 види какви резултати има Галијани во последните 25 год. од кога е извршен директор во Милан па после збори. А за резултатите и успесите на моџи знаеме како се постигнати.

Поздрав
после години без скоро никаков добар трансфер Милан се засили со многу играчи и тоа на зима-добра работа,но знаејќи го карактерот на Касано и Ван Бомел(за вториов и годинките),анонимноста на останатите засилувања,реално е дека нема многу за фалење

Повиканите играчи на Јувентус за натпреварот со Милан:

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
15 Barzagli
17 Traorе
19 Bonucci
20 Toni
21 Grygera
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
32 Matri
35 Buchel
43 Sorensen
45 Corticchia

Постојат шпекулации на Gazzeta Dello Sport, дека Лучијано Моџи ќе го следи директно од стадион натпреварот меѓу Јувентус и Милан на Олимпискиот стадион во Торино. линк

Незнам дали е паметно на оваа утакмица да присуствува зошто да не се сврти вниманието кон него и да влијае играта на играчите може да е позитивно и негативно а ако седи до Ањели тогаш сериозно е можно враќање.Но што ако се врати кога Јуве нема доволно кеш и е во загуба последниве години?Не играње две години во лш сериозни го нарушува угледот на клубот и приходите дали Моџи е спасиетлот ќе видиме човекот што го прати јуве во втора лига сите беа против него тогаш ама сега не се како он да ќе го воскресне јуве ќе видиме!

Ај честито нека ние ... МОЏИ !!! ..Утре со Ањели ке ево ВИП ...а гласините кажуваат дека од јули се враќа ....( ме потсеќа како со недвед :) )

Купил карти и ке ја гледа утакмицата со пријателите:helou:.Знам дека се пријатели со Ањели ама ваљда не мислел на него кога излавил пријателите зашто во тој случај не би морал да купува карта хахаххха....ке ти купам карта за на твојот стадион и ке те частам хахаха

Моџи изјави дека се враќа на стадион да го гледа Јувентус поради тоа што сега на чело е човек кој го разбира фудбалот,и дека треба да се остави Андреа Ањели да си ја врши својата работа. Исто така изјави дека Блан е најголемиот виновник поради состојбата во која се наоѓа Јувентус. линк

Според Sky,формацијата на Јуве на натпреварот против Милан ќе биди:

Buffon

Sorensen--Barzagli--Chiellini--Traore

Krasic--Melo--Marchisio--Martinez

Toni--Matri

Според Tuttosport:

Buffon

Sorensen--Barzagli--Bonucci--Chiellini

Krasic--Melo--Marchisio--Martinez

Toni--Matri

Според Tuttosport подобар е составот со Киелини на лева страна подобро послисни сме во одбрана, него со Траоре :toe:
П.С абе не иде Тони-Матри подобро Дел Пиеро - Матри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom