Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
The details of Kean to Everton.
Around 40M€ to Juve (bonus included).
Juventus will have a first option in case Everton will sell the player.
3 years contract and 3M€ per season to the player.

Ако прифатат трампа Дибала-Лукаку ќе го усерат цел трансфер период.Да дадеш докажан играч кој може да игра на повеќе позиции после една лоша сезона и без притоа да ми да го проба Сари на подготовкиве ми е нелогично ептен.Вака испаѓа дека поише Јуве сака да го продаде Дибала отколку овој што сака да се иде.

Дури и да сакаат да се ослободат ради примања или да му извадат пари,пак не ми е логична трампава зошто Јуве има веќе два напаѓача(кои сеуште не се продадени) и им достапен Икарди за некои 40м колку што го кошта и Кин.Со кеш од Дибала може да тргнат по некоја друга замена за него.Мада не глеам некој достапен играч од негов калибар кој би играл крило(ако веќе е е решен Сари да игра со 4-3-3) освен Нејмар(што и не е баш реална опција).
Ваљда нема да се изглупираат со Киеза или да останат напред со Коста(кој една игра па три е повреден),па поише во прв тим да го глеаме кокошкана Куадрадо кои две години нема асална утакмица изиграно.

Ако е вистина гласната за Дибала....

Знам дека потфрли последните 2 сезони и дека мн мислат дека тоа му е максимумот. Немам против ств ама за кеш вака... Ако е вистина за Лукаку нз шо да мислам..

Од друга страна поарно да го продат ако планираат 433 пошто очигледно неможи во таа формација да игра.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Автоматски споено мислење:

Dybala would like to stay at Juventus to take his chances with Maurizio Sarri and is not happy with the situation that has arisen. [Di Marzio] cc @juventusfc https://t.co/VJgvEtXN4J

Само еден е виновникот за состојбава со Дибала... Масимилиано Алегри!!!
- Не можеше позиција да му најде на терен
- Го кочеше во играта со неговите "почни од одбрана па трчај напред" тактики
- Го седна на клупа

Класично жртвено јагне, и сега давај го таму во Јунајтед, а за возврат ќе добиеме ист тип на играч како Манџукиќ. Ќе им се удри од глава ова со мерењево курови со Интер.(n)

Bolni li se nasive beeee sto droga e ovaaa mamicata u picka da im ja iznaebam ako go napravat transverov.Kakov Lukaku kakvi picke materinee.Za Neymar ne bi go dal Dybalaa ne pa za magarevo ahhh beee ...Taman pomisliv moderen fudbal ke igrame ovie Lukakuu ke go nosat so topka sto nemoze da se sostavi leeeee :mad::mad::mad::mad::mad::mad::tapp::tapp::tapp: Ke se tegavi Bernandeski desno koa ke se slogira Costa pa ke fali posle Dybala,a od Konjon bolje e i Iguain i Mandzukic i Dybala spic da go stavat.Kapak na se i Kean go davaat bez buy back.Ke se isposerat na kraj so transverive,a komotno mozat da pritisnat za Eriksen i da go pocekaat Ikardi.

Работава ќе испадне дека Игуаин не можат да го натераат да си иде,па сеа ги продаваат Кин и Дибала.

Да го даваа бар за кеш,па со тие пари да земат некој како Ериксен,Иско и плус напаѓач ќе разберев некако,или некоја трампа со Погба со кој ќе се комплетираше средината,па со парите од Кин да се иде по напаѓач или крило.
Али да го трампаш за класичен коњ ко Лукаку со нула техника,кој по мене е и поскапа и полоша опција од Икарди(не дека сакам овој со бештијана да дојде) ми е нонсенс.
Останува да видиме што ќе испадне од шпекулацииве,али и по изјавава на Недвед испаѓа дека стварно решиле да продаваат Дибала.Паратичи го сметав за паметно бате и се надевам знае што прави,али ако ова е чисто од тоа Марота да не го земе во Интер Лукаку(а не гледам друга логична причина),налет и напад на ЛШ и се.Ко божем со Лукаку ќе им ја прекинат доминацијата во Серија А,па ја дупат конукренцијата...

Дибала ништо живо неќи во Јунајтед. Го бркаме со сила според сите новинари во Италија.
Dybala's agent met Man Utd but that does not mean anything, He intends to stay at Juventus, But it is necessary that Juve asks him to leave for his departure. [Sky

Па реално ако збориме од фудбалска гледна точка (нека не се лутат фановите на Јунајтед), МОМЕНТАЛНО Јувентус може повеќе да му понуди од Јунајтед. Скоро загарантирано Скудето, Куп едно 80 до 90% загарантиран, и нормално настап и борба за титулата во ЛШ.
Јунајтед пак тешко дека ќе се борат за титула дома, ФА и Карлинг може да го освојат, башка играат ЛЕ.

Едино Јунајтед може ко од шала да му лупне поголема плата, па ако се полакоми по парата да дојде кај нив. Ете и самиот играч неќе да направи трансфер, барем додека не се види со Сари, такада овие неколку дена ќе бидат игра со нерви.

Што се однесува до Лукаку, он може и во Бреша да појде, само да не е во Јунајтед :icon_mrgr:

Па реално ако збориме од фудбалска гледна точка (нека не се лутат фановите на Јунајтед), МОМЕНТАЛНО Јувентус може повеќе да му понуди од Јунајтед.

Првотимски статус наместо резерва?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom