Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Така се пишеше за него и креваше прашина е сеа :D Кој знај можи late bloomer да е бе шо имаш ти против хахаха :D

Овој ми е најомилен од младиве, се надевам дека ќе има кариера ко Маркисио у нашиов тим ако се развива правилно, капитен е воедно - Клеменца.

Овој ми е најомилен од младиве, се надевам дека ќе има кариера ко Маркисио у нашиов тим ако се развива правилно, капитен е воедно - Клеменца.
http://bleacherreport.com/articles/2627781-ranking-juventus-10-brightest-youth-prospects

:)[DOUBLEPOST=1485387696][/DOUBLEPOST]Gianluigi Buffon: "I still do not feel like an old guy at the age of 38. Who knows, I might retire at the age of 65."

Последно уредено:
Толку сум разочаран од второто полувреме нека си ебат мајката. После првото каде што не му дозволивме на Милан со 68% посед да се доближи до голот, каде што лесно се движеше топката во нашите нозе и можевме да создаваме шанси не очекував таков ладен туш. Па да ви ебам матер на што личеше тоа, цело второ полувреме, на домашен терен, против мртвиот Милан згора на се со играч помалку, им дозволивме да креираат шанси, да изнудуваат прекини од опасни позиции. Нашиве играчи како нозете да им се фатија, а капак врз се и одлуката на Алегри ништо да не промени... А таман имав намера да го пофалам за употребата на 4-2-3-1 во овие два меча :facepalm:

Годинава на хартија се изгледа одлично, полуфинале во куп, први во Серија А, прво во групата во ЛШ, ама во многу натпревари покажавме многу големи слабости.

With Patrice Evra heading to Marseille, Juventus are turning to Atletico Madridto look for an alternative at full-back. One of them is Inter target and Wolfsburg wantaway Ricardo Rodriguez.

According to the very informative Il Bianconero, Vrsaljko is still the favoured target, having been on Juventus’ radar for a long time before he eventually opted for an €18 million move to Atletico Madrid.

It has been revealed that Juventus’ transfer wizard, Giuseppe Marotta, met with Andrea Berta (Atletico) yesterday in Milan.

giphy.gif
[DOUBLEPOST=1174405742][/DOUBLEPOST]The Bianconeri have been transformed under their 4-2-3-1 approach, but Allegri may well make changes for this trip to the Mapei Stadium.

“Marko Pjaca has a lot of quality. He needs to learn how to deal with pressure and when called upon, he will do well. We need him in this system and will look to him during the second half of the season.

“Tomorrow I have some doubts. I need to choose between Pjaca and Juan Cuadrado, then Tomas Rincon for Sami Khedira. Miralem Pjanic is a great football player, but clearly if you play 10 metres further forward, it’s a different type of effort required.

“The 4-2-3-1 isn’t entirely new to me, as I used this system at Spal. I changed because I no longer had the players suited to it.[DOUBLEPOST=1174406088][/DOUBLEPOST]Di Campli "Verratti could've joined Juve 5 yrs ago but Bouy refused to join Pescara & Troisis wages were too expensive for Pescara"

Juventus reach agreement for Tolisso
SportItalia’s Alfredo Pedulla reports Juventus have already made their blockbuster move for the summer. The preliminary consensus is the deal will cost the Old Lady €40 million for the France starlet.
:drk:

ипак е Педула ама пак тој прв Калдара го погоди :toe:[DOUBLEPOST=1174407662][/DOUBLEPOST]
“I will be honest, no (I didn’t plan on coming to Marseille one day). But I am someone who lives day-by-day. When the opportunity to come to Marseille came up, I didn’t hesitate for a second. I made the decision myself to leave Juventus. Nobody pushed me out. Let that be clear. I left the club on good terms. They were disappointed I was leaving. But that’s my decision and we must respect it.

For those concerns about my age, I can only answer those on the pitch. That’s exactly why I left Juve — with a good relationship with coach Allegri. The human side is very important to me. But we had talked at the beginning of the season about my playing time. I only played in Champions League games. The others called me ‘Mr. Champions League.’ But the league is what we compete for every day. I didn’t want to play every game, but there was a minimum. I came to Marseille to get playing time. But if I don’t play well, I will stay on the bench.”
[DOUBLEPOST=1174415111][/DOUBLEPOST]Tolisso deal done. The player will arrive at Juve in June. :vozbud::vozbud:

Има нешто објаснување зошто Дибала не се поздравил со Алегри кога излезе од игра?

Ми се чини дека на лето ќе лета Алегри од тимов, колку и да го негира самиот тој, Марота, Ањели и останатите.

Има нешто објаснување зошто Дибала не се поздравил со Алегри кога излезе од игра?

Ми се чини дека на лето ќе лета Алегри од тимов, колку и да го негира самиот тој, Марота, Ањели и останатите.
Neka go donesat toj od monako.. gleam mn ofanzivno igraat monako pa so napagjacive so gi imame ke se sprdame so protivnicite...

Е добро де и Манџукич пред некој месец имаше таква реакција и Мората лани.

а и реално лош наторевар имаше дибала под негови стандарди а наредна ние со Интер.[DOUBLEPOST=1485737591][/DOUBLEPOST]Dybala, the only handshake should be for the contract

There is no controversy over the lack of a salute to Allegri after the substitution. No fine.

With the new deal, Juve will also have the Argentine’s image rights

Последно уредено:

Има објаснување, изиграва ѕвезда а одигра очаен натпревар. Или ќе се извини или нека греј клупа.
А Алегри ако го шутнат тоа ќе им биди огромна грешка

Има објаснување, изиграва ѕвезда а одигра очаен натпревар. Или ќе се извини или нека греј клупа.
А Алегри ако го шутнат тоа ќе им биди огромна грешка

Screenshot_2017-01-30-10-07-51-1.png

Screenshot_2017-01-30-10-08-56-1.png

Инаку големиот талент во кој сите се крстевме и свршувавме на форумов тука до пред 2 години, Ричмонд Боакије на крај заврши во Црвена Ѕвезда :')

Ова е веќе професионално тролање,фан на Јуве се "јавува" на радио емисија каде се збори за Наполи,кој ѕвер:pos::pos:
[DOUBLEPOST=1485789163][/DOUBLEPOST

@DeviAngel незнаеш колку ми фалеше на деадлајн денот... :(

1) Хернанес не е повикан за во ЛШ, Лихт се врати на неговото место
2) Лихтштајнер го продолжи договорот со Јуве до 2018. Пинг: Мр Моџо Рајзинг :')
3) Челзи (Конте) се обидел во последен момент да го џапне Колашинац, али не успеале во намерата... Тутоспорт пишува дека наредната недела ќе дојде во Торино на медицински прегледи.
4) Изјавата на Раиола за Донарума, Милан и Јувентус... :свиркам::sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom