Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас да сум на местото на Алегри сега би го форсирал Лемина пред Стураро, ако е способен да игра 90 минути.
Иако Стураро го знае системот и е тука веќе година и пол, сепак се гледа дека е премногу лимитиран, не верувам дека нешто посебно ќе бидне од него во иднина, играч за ротација, додека другиов покажува некои знаци на талент, и на почетокот кога играше, не беше воопшто лош, мислам дека има некој потенцијал да биде добар бокс ту бокс во иднина.
Барем да бидат на чисто дали да се откупи или не.

Стуараро стил на играчи многу сакам и на почетокот стварно беше добар, верував во него но, се повеќе ме убедува дека е италјански просек кој ќе ги помине пола тимови во Серија А низ кариерата така да не би го откупил а ако веќе се земе да се чува на клупа за ептен не дај боже. Имајќи предвид дека има избувлив карактер не верувам дека ќе го држи место на клупа...

Ме немаше некое време од мечот. Па ај мое гледање на работите.

- Јувентус покажа дека е зрел да се носи со секој еден во Европа. Изминатите две сезони ги газевме Дортмунд, Реал, Шити и исто бевме рамноправен противник со Баерн и Барселона. Браво екипо за враќањето во европскиот врв. Но периодот на транзиција заврши. Конте дојде и го воскресна Јуве, а Алегри го врати кај шо му е местото и тоа со подмладен состав.
- Промена на приоритети. Покажавме дека можиме да се надигруваме со секој еден. Треба да покажиме дека можи да го изгазиме секој. Имавме за цел да бидиме секоја година во топ8 али јеби га има ексепшни како годинава. Целта мора да биди дека ние сме Јувентус и ние поминваме натаму, а не дека ни се паднал тежок противник.
Време е за атак на константен топ4 и со малку среќа трофеј. Сметам дека имаме квалитет за ова и дека е правилно време управата да почни да го штима клубот за атак на ЛШ.
- Стураро, Переира и Лемина. Сите се доволно млади и никој не очекува од нив да бидат носители на играта. Моментално сите се материјал за на клупа. И треба да си го одработат местото во тимот. Од тројцата прв на излезна врата ми е Переира. Мислам дека е доволно долго во тимот и веќе губам нерви со него. Треба конкуренција за него. Маркизио, Погба и Кедира не смејат да се пипнат се додека не профункционира четврта и петта замена на средина како треба.
- Квадрадо. Јас сум еден од оние што го плукаат најмногу, ама и тоа како му дава комбинации на тимот. Со него можиме да бидиме ептен непредвидлив тим и сметам дека има место за него ама како резерва или сквад ротејшн. Ништо повеќе. И за него треба мала конкуренција. ЛШ бара вингери, техничари кои знаат да нанижат неколку противници и да пенетрираат во шеснаестерец баш како Квадрадо ама мора да имаат и добра завршница.Ваков профил на играчи се очајно потребни.
- Сандро има квалитет ама некако преспоро се адаптира.
- Овај тим има доволно деца кои требаше да пораснат во ЛШ, и имаше доволно ветерани кои изминатите години беа хендикепирани шо не можеа да играат на топ ниво. Сметам дека севкупно го имаме собрано потребното искуство да играме на резултат во ЛШ.

- Сандро има квалитет ама некако преспоро се адаптира.
.

За се се сложувам со тебе, освен за овој дел... Сандро изигра одлично сега за сега, ова му е прва сезона овде и супер се адаптира на средината. Верувам дека од следната сезона (ако се точни шпекулациите дека Евра ќе си оди) ќе почне слободно да си гази. Од мене има преодна оценка за оваа година, од следната очекувам да го видиме во полн сјај што фудбалски квалитети поседува

За се се сложувам со тебе, освен за овој дел... Сандро изигра одлично сега за сега, ова му е прва сезона овде и супер се адаптира на средината. Верувам дека од следната сезона (ако се точни шпекулациите дека Евра ќе си оди) ќе почне слободно да си гази. Од мене има преодна оценка за оваа година, од следната очекувам да го видиме во полн сјај што фудбалски квалитети поседува
Не е лош, капак и конкуренција му е Евра. Али кога веќе го споредваат со Карлос има премалку изиграно.
Дали е премногу трпелив или Евра премногу голем авторитет незнам ама ... ако збораме за топ бек очекував да го клава Алегри во дилема со кој да игра.
Моментално ако имаме дерби изборот кој ќе игра е јасен.

Не е лош, капак и конкуренција му е Евра. Али кога веќе го споредваат со Карлос има премалку изиграно.
Дали е премногу трпелив или Евра премногу голем авторитет незнам ама ... ако збораме за топ бек очекував да го клава Алегри во дилема со кој да игра.
Моментално ако имаме дерби изборот кој ќе игра е јасен.

Кој го споредува со Карлос? :) Освен самиот Карлос што кажа дека гледа во него како наследник, никој друг не го спореди со кепецот. Доволно е да биде како Лихтштајнер, да ора напред и назад, ништо друго не барам. Што се однесува до Евра, тој ќе си оди сезонава, или пак нареднава, тогаш Сандро ќе добие повеќе минутажа... за оваа година доволно е и ова. Можеше и полошо да биде, на пример како Ругани да добива шанси, еднаш на два месеца (n)

Алегри изјави дека утре ќе почне со три дефанзивци... Џорџо сеуште не е оздравен, па така го очекуваме Ругани да почне :)

Уште сте убедени дека Стураро е бокс ту бокс? Дечкото има потенцијал за топ деструктивец класичен како Сисоко на пр не е бокс ту бокс иако таму го форсираат.

Лемина е класичен пример за бокс ту бокс[DOUBLEPOST=1458411665][/DOUBLEPOST]
Алегри изјави дека утре ќе почне со три дефанзивци... Џорџо сеуште не е оздравен, па така го очекуваме Ругани да почне :)
Ругани и јас го величев летово иако е многу млад досега не ми оставено она салам позитивен впечаток во најдобра варијанта ме потсеќа на Бонучи од првата сезона во Јуве...

Не очекувам креативност од Стураро, али брате ако не можеш едно обично додавање да реализираш па иди таму у Падова, Кремонезе, Салернитана и такви бош екипи, што мајка бараш у Јуве.
Кога Исла можеше после само една утакмица експресно да биде вратен од каде што дојде, не сфаќам зошто овој уопште добива шанса.

Бидејќи е Италијанец? Да бидеме реални, Стураро знае да блесне знае и да усере, ама ај да е тој само. За кој кур се повлекуваш пред 80 мин?

Бидејќи е Италијанец? Да бидеме реални, Стураро знае да блесне знае и да усере, ама ај да е тој само. За кој кур се повлекуваш пред 80 мин?
Да бидеме реални, Алегри многу малку имаше удел во поразов.
Јас барем не се штедам кога треба да се критикува, ама сега не треба според мене.

Мислиш дека сакаше да се повлече? Едноставно немаше друга опција, виде каков беше стилот на игра, 65-70 минути ги бркавме и трчавме, клапнаа после тоа, едноставно толку можеа...Еден Сандро што е страшно спремен физички се виде дека и тој се измори.

Против вакви технички екипи играме како аутсајдери, повеќе со одбрана и физикус, него ли со техника, мора да се смени тоа, за да можеме да играме на ниво сите 90 минути.
А единствен начин да се смени тоа е да се донесат повеќе играчи на нивото на Маркисио и Кедира, посебно во средината, не може бе да се надеваш на копач како Стураро да ти ја задржи топката, тој едвај еден прост пас може да смири.

Со еден креатор во средината место Стураро и со напаѓач што игра подобро со топка од Манџо(нешто како Дибала, или самиот Дибала, да не беше повреден.), многу полесно ќе беше да ја задржиме што повеке топката во последните 20 минути и сто посто сум сигурен дека ќе го избегневме поразот.

Се слагам со мамбава бела(:D)
Во тие 70-тина минути тоа што бевме повлечени имаше резултат, неутрализирани беа тотално Баерн и сигурен сум дека уште два дена да играа немаше да дадат гол. Примивме голови какви што ретко примаме... топката ја прелета одбранта.

Јас мислам се повлековме не папасавме, ајде бе истите играчи кога ни здожежи и првото продолжение го пикнаја пак Баерн в шестанесетник трчаја како коњи, додека замените оние свежите ни беа ко преуморени реално да прајме муабет. Бар тоа е мој впечаток.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom