Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Дел Нери изјави дека ќе одат на победа против Манчестер Сити,но изјави дека многу повеќе се концентрирани на натпреварот со Киево наредното коло во Сериа А. линк

Примарна цел на Јуве треба да биде да не се повреди ниту еден играч на утрешниот натпревар.

Дел Нери изјави дека ќе одат на победа против Манчестер Сити,но изјави дека многу повеќе се концентрирани на натпреварот со Киево наредното коло во Сериа А. линк

Примарна цел на Јуве треба да биде да не се повреди ниту еден играч на утрешниот натпревар.

Нека изиграат колку да не изгубат катастрофално. 0-2, 1-3 би било прифатливо.(со минимално залагање)

"La Juventus è stata un esempio per il mio Manchester United. Facevo vedere ai miei giocatori le videocassette della squadra di Lippi e dicevo: non guardate la tattica o la tecnica, quella ce l’abbiamo anche noi, voi dovete imparare ad avere quella voglia di vincere" [ Sir. Alex Ferguson ]

Верувам дека знаете италијански нема потреба од превод :)

При крајот на 90тите Јуве беше тимот што оставаше најголем впечаток, некаде од 95та па до 2000та. Па и првата утакмица што се сеќам дек сам ја гледал беше финалето Јуве - Дортмунд и првиот дрес ми е од Јуве :) . Голот на Рикен од тогаш го памтим. Иначе имам сретнено на нет коментари дека натпреварот Јуве - Манчестер 1999та(2:3) e еден од најдобрите натпревари на модерниот фудбал.1999та сезоната у која Манчестер беа најголемите среќници(гзлаци) у Лига на Шампиони . И до ден денс немож да се помирим.

"La Juventus è stata un esempio per il mio Manchester United. Facevo vedere ai miei giocatori le videocassette della squadra di Lippi e dicevo: non guardate la tattica o la tecnica, quella ce l’abbiamo anche noi, voi dovete imparare ad avere quella voglia di vincere" [ Sir. Alex Ferguson ]

Верувам дека знаете италијански нема потреба од превод :)

Тој глад за победа отсекогаш била главна карактеристика на Јувентус. Истиот мора да биде и главен елемент на секоја екипа што сака да освојува трофеи. Нормално дека фраер како Ферги го знае тоа кристално јасно! :)

3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
17 Traore
19 Bonucci
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
35 Buchel
36 Giandonato
37 Boniperti
39 Camilleri
41 Giannetti
Повиканите за со Сити.Зошто Соренсен не е во составот???

3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
17 Traore
19 Bonucci
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
35 Buchel
36 Giandonato
37 Boniperti
39 Camilleri
41 Giannetti
Затоа што не е пријавен уште на почетокот :)

3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
17 Traore
19 Bonucci
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
35 Buchel
36 Giandonato
37 Boniperti
39 Camilleri
41 Giannetti
млад е треба женска да си фане .

Колку и да не е битен утрешниот меч за нас, јас сепак би сакал да се збогуваме од купов без пораз. Кога веќе пет кола останавме непоразени, немора и во шестото коло да се случи тоа. И да додадам, ако веќе играчите на Јуве немаат воља за скапаницава од куп, тогаш никогаш повеќе нека не дозволат да се најдеме во него па дури и како третопласирани во групите во ЛШ.

Абе каков Сити не ни треба победа тука.Знаеме ние колку е способен овој Јувентус годинава и местото каде што треба тоа да го покаже е Серија А а не лига европа каде што веќе испаднавме.Нека пушти младинци и старците неколку што ни останаа во клубот и ке видат сити дека не сакаме победа и они ке излезат со послаб состав ке видат шанса да си ги чуваат своите играчи и тие.Еден минимален пораз или реми не ни треба победа и чао пријатно.Нема потреба да се замараме со работи кои веќе завршија.Никој нема никого да критикува ако изгубиме од сити.Ама милан игра со рома во серија а и тоа е шанса да се намали бодовната разлика и да се приближиме до првата позиција на табелата.Мора да се тепа Киево по секоја цена а шити кој ги шиша да не кажам е*е...

Знам колку толку италијански го разбрав целово ова.Иначе одамна имам слушнато за ова.Ама ова е за оној состав на Липи на времето.Далеку од тоа дека сега манчестер би гледал снимки од наши утакмици и да учат од нив:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

--- надополнето ---

Елија пак сме го барале бе?Ме интересира што мислите вие за лево крило за следната сезона?

1.Пепе/Маркизио -исто како оваа година да ротираат
2.Варгас
3.Елија
4.Џуџек

--- надополнето ---

Еве го мојот фаворит

WOW доста паметни потези прај.
Финтата е со ова е во холандија, незнам како ќе се покажи пред горилата во Италија.

WOW доста паметни потези прај.
Финтата е со ова е во холандија, незнам како ќе се покажи пред горилата во Италија.

Тешко дека ке прави исти вакви потези во италија нозете ке му ги искршат:pos:..Од сите што ги набројав омилен ми е зашто стварно е едно од најјаките леви крила во светот моментално и со ваква игра по левата страна еден добар лев бек има парче да правиме.Тешко дека вакви голови ке дава и дека ке се поигрува со одбраната во италија како и во холандија ама сепак е интелегентен играч и прави паметни потези и можеби ке се снајде во серија а и ке најде начин и таму да дава голови или барем асистенции.Красич во русија партали правеше и кога дојде во италија со далеку по стегната одбрана нема никаков проблем и ете продолжи да се ебава со нив како сака.Зашто да не и Џуџек.А ако не дојде он тогаш Варгас да си го земеме најпаметно ке биде...

Варгас годинава се изгуби, го снема некако.
Добро што не дадовме 25+ милиони за него летото.

Сега за колку ке може да го земеме?Ако може за 15 пуна капа хахха.Мислам дека ке се оправи ако дојде кај нас и ке ја најде формата треба да го земеме него најсигурна опција ни е зашто веќе зборува италијански и знае како против одбраната таму.Поискусен е од Џуџек во серија а.

Сега за колку ке може да го земеме?Ако може за 15 пуна капа хахха.Мислам дека ке се оправи ако дојде кај нас и ке ја најде формата треба да го земеме него најсигурна опција ни е зашто веќе зборува италијански и знае како против одбраната таму.Поискусен е од Џуџек во серија а.

Заеби ти со овие 15м од Фиорентина мојш само Бабакар да го земиш. Нема шанси за помалце од 25м да го дает.
Повеќе сакам Џуџек да дојт, мислам дека е поквалитетен од Варгас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom