Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека е малку претерано само после еден натпревар да се каже ова, али после тоа како ја почна сезонава Бонучи, мислам дека треба да се седне малку на клупа и да одмори. Јас сепак предност би му дал на Огбона, дечкото е земен за да се етаблира како првотимец, со време, нормално.
За мене е перфектен на таа позиција на либеро, премногу смирен, не е од типот на Киелини кога ке му дојде топка да ја зарогачи во аут, туку постојано гледа каде може да ја подаде и да остане топката во наш посед. Да не збориме за тоа колку е физички јак, единствено малку ке мора на тие долги пасови да поработи.
Касерес мислам дека е перфектен сега за сега во оваа улога, да игра кога е потребно, секогаш да биде спремен за која било позиција.

Според мене

Касерес > Бонучи
на било какво место, во било кое време :cuc:. Човекот е 100 пати подобар од Бонучи, пожртвуван, и не е склон на киксови
Да да и одлично асистира као на пример против реал на Роналдо :)

Да да и одлично асистира као на пример против реал на Роналдо :)

Знаев дека ќе ме цитира некој за тој кикс... ама како што видовме после, Конте му нареди да ја врати кај Буфон топката... Се дешава не велам не, ама кај Бонучи тоа стана секојдневие :LOL:

Абе никој не рече ништо за Quasim Bouy? Не го гледав второто полувреме па не видов ништо од него. Кажете дали се забележа нешто за тие 20 мин. што ги одиграл...

Од тоа малку што го видов, мене ми е некоја копија на Пирло.
Мислам дека има страшна техника од тие неколку пасови што ги даде, малце незаинтересиран во одбрана, ист Пирло. :D
Е сега, можда со годините и конституцијата, сигурно и физички е побрз и посилен, па можда би можел и понапред да игра, т.е. тоа вчера што го игршае.

994085_698489923504172_1305317549_n.png

--- надополнето: 19 декември 2013 во 16:22 ---
994085_698489923504172_1305317549_n.png

Од тоа малку што го видов, мене ми е некоја копија на Пирло.
Мислам дека има страшна техника од тие неколку пасови што ги даде, малце незаинтересиран во одбрана, ист Пирло. :D
Е сега, можда со годините и конституцијата, сигурно и физички е побрз и посилен, па можда би можел и понапред да игра, т.е. тоа вчера што го игршае.

Па тогаш воопшто не би било лошо и во Сериа А да добива некоја шанса. Барем од клупа ако не повеќе.

Мене да ме прашуваш, јас одма би го ставил, барем на решени натпревари како Сасуоло, по 20-30 минути, колку да се види повеке каков играч е.
Само што, Италија е ова, стварно понекад жално е што им прават на талентите, се чека 22-23 години за да им се даде шанса.
Се надевам дека не сум во право, ама осекам дека детево ке заврши прво како ко-сопственост во некој клуб што се бори за опстанок, а после и комплетно ке го продадат.

Според мене Касерес нема теоретски шанси да заигра на местото на Бонучи, не затоа што е понеквалитетен од Бонучи туку зарадио тоа што техниката му е 0, а дојдит топката кај него или ја подава на тој што му е најблиску или ја спукуват напред, за разлика од Бонучи или Огбона колку што имам видено кои без проблем можат да ја однесат до 30 метри од противничкиот гол.

А за Боу од тие 20тина минути сношти можам да кажам дека ме потсеќат на Модрич, и според движењата на терен и според визијата и според пасот.

Касерес никогаш неможи да игра пред Бонучи поради проста причина што Бонучи е ball playing defender има одлична визија и пас за долго топки пола акции од него почнуваат.

Него само јас ли го забележав Маркизио вчера колку маестрално изигра во улогата на Пирло долгите топки сите на место со пасовите...

Знам во летото имаше сторија на туттојуве као демек ' Замена за Пирло? Па Јувентус веќе ја има во Маркизио' ...

е сеа рано е да се преувеличва од една утакмица ама сепак

полека со касерес и маркизио искрено незнам ни која лига се овие авелио

Касерес природно не може да игра на позицијата на Бонучи. Тој е класична замена за Барзаљи на десната страна во 3ката одбрана или пак десно на местото на Лихштајнер. Оној кој ме изненади против Болоња кога игравме пред 2 недели е Огбона. Одлично се претстави на местото на Бонучи и манифестираше одлична контрола на долгите пасови. Може да се користи почесто за Бонучи да не го фати повеќе оваа летаргија и да не западне пак во она сивило.

Едит: Знаете за што сме казнети 5000 евра? Поради скандирањата на навивачите вчера ''Tornerete tornerete in Serie A"

А ова значи нешто како ќе се вратите или вратете се во Сериа А. Нормално се однесува на Авелино и не е ништо навредливо.

Објаснувањето за казната е тоа дека овие скандирања биле дискриминирачки за останатите клубови од Сериа Б и затоа казната од 5000 евра.

:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom