Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Еве нешто интересно сега го прочитав ја ЈувеБалкан

Zeman je poznat kao veliki protivnik Juventusa, manje je poznato da je on emigrirao u Italiju za vreme "praškog proleća" kod strica Vicpaleka koji je nekada igrao za Juve, a onda i trenirao ovaj klub.

Jednom je vlasnik FIAT - a Anjeli za Čeha rekao da je ujeo ruku koja ga je hranila, a Zeman ne propušta šansu da kritikuje i nipodaštava Juventus, počev od doping afere devedesetih do "kalćopolij".

Чичко му на Земан
Cestmir_Vycpalek_Juventus.jpg

Рани куче да те лае :гомце:

Ме заинтересира приказнава

Честмир Вичпалек - Или како и да се чита на чешки.

- прво стигнал како десен бек во Јувентус од Славија или Спарта Прага.
- имал не толку успешна фудбалска кариера, по некое време почнал да се занимава како тренер, ама и како тренер поминал неколку тима без некој успех.
- во меѓувреме 1968 - неговиот внук Зденко доаѓа на гости кај него во Палермо (арно ама во Прага почнува да врие) и си останва во италија - подоцна во 75 добива азил
- во 1971 поради неговото другарче Џампјеро Бониперти кој веќе е на висока функција во тимот, Честмир е доведен повторно во Јувентус (и станва тренер на младинците)
- Случајно истата година од рак на 35 години умира првиот трењер на Јувентус Армандо Пичи (стадионот во Ливорно е крстен по него) и Честмир станва тренер на првиот тим.
- Останва да биди тренер до '74та. А во меѓувреме освојува 2 скудета (во оваа генерација ги имал на располагање играчи како Капело, Ѕоф)
- Умира на 5 Мај 2002 на 80 години (празникот на Интерашите) - ова го пишав дека имал можност да го слуша внук му Зденко во текот на '90тите на сметка на Јувентус, Давидс, допинг и слично. Ме интересира кој бил неговиот став.

Боаки импресионираше на подготовките,а даде гол пред два дена за Гана против Кина,па уште не се знае дали ќе биде позајмен или ќе се задржи како замена за следната сезона.Ако се донесе напаѓач како што очекуваме сите, најдобро ќе биде да се позајми негде за да стекне поголемо искуство.
Минатата година бил позајмен во Серија Б,во тимот на Сасуоло каде што имал солидна сезона

Не ни требат играчи како Негредо и БЕРБАТов (n)

Боаки импресионираше на подготовките,а даде гол пред два дена за Гана против Кина,па уште не се знае дали ќе биде позајмен или ќе се задржи како замена за следната сезона.Ако се донесе напаѓач како што очекуваме сите, најдобро ќе биде да се позајми негде за да стекне поголемо искуство.
Минатата година бил позајмен во Серија Б,во тимот на Сасуоло каде што имал солидна сезона
Детево е огромен талент...во случај да не донесете некој Шпиц мислам дека треба да му се даде шанса ..може да даде +10 гола на 20тина утакмици што е и повеќе од солидно

Абе во недела ќе им попуштиме на Миланезиве или не? :icon_mrgr:

Абе во недела ќе им попуштиме на Миланезиве или не? :icon_mrgr:

Па не знам баш дали треба да им попуштаме,со Бендтнер и Бориело кај ќе им биде крајот,доста смо се зајебавали:vozbud::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom