Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Очекував победа ама ваква моќна победа дефинитивно не очекував. Гледав во друштво и после четвртиот гол се замуабетивме и дур да трепнеш гледам дошла 88 минута. Единствено што приметив во овој период беше влегувањето на Дел Пиеро. Многу одамна не ми се случило да одгледам натпревар на Јуве вака незаинтересирано:)

Очекував победа ама ваква моќна победа дефинитивно не очекував. Гледав во друштво и после четвртиот гол се замуабетивме и дур да трепнеш гледам дошла 88 минута. Единствено што приметив во овој период беше влегувањето на Дел Пиеро. Многу одамна не ми се случило да одгледам натпревар на Јуве вака незаинтересирано:)
Хаха да да ја дури не ја ни догледав прв пат оваа сезона да напуштам пред време шо да се гледа на 4-0 незнам Чезена што ќе ги снајде и без голман да игравме немаше гол да даат како во маало :)

Истото и мене гледавме БТ со Џони Вајсмилер и БјанконероБт истото се случи.

Како и дае Fino alla fine Forza Juventus !! :)

Среда (18ч) и недела не очекуваат тешки гостувања кај Чезена и Новара.. Оваа недела е решавачка за титулата, ако ги добиеме овие две тешки гостувања мислам дека 99% титулата е наша бидејќи после играме дома со Лече, па во Трст (исто како дома) против Каљари и дома против Аталанта ... Ако сме во ваква форма лесно би ги смачкале и Чезена и Новара али реално баш од ваквиве бош екипи се плашам да не се затворат премногу па да имаме големи маки ...

Чезена и Новара ќе го паркираат автобусот пред гол
Big-Bus-----24770.jpg

:)

Среда (18ч) и недела не очекуваат тешки гостувања кај Чезена и Новара.. Оваа недела е решавачка за титулата, ако ги добиеме овие две тешки гостувања мислам дека 99% титулата е наша бидејќи после играме дома со Лече, па во Трст (исто како дома) против Каљари и дома против Аталанта ... Ако сме во ваква форма лесно би ги смачкале и Чезена и Новара али реално баш од ваквиве бош екипи се плашам да не се затворат премногу па да имаме големи маки ...

Целосно се сложувам со тебе. Треба да се пазиме од екипи што се бранат на сите можни начини да не примат гол. А за со Рома :). Мислам дека голем дел од тие што пратиме Серија А редовно сезонава знаевме дека ќе биде многу многу тежок меч или многу многу лесен меч со оглед на тоа што Рома гради тим за во иднина и игра во доста променлива форма. Јебига, се задеси poker face :)

Soldier ај превод ...

Tuttosport - Звездената .. Јуве Шоу и против Рома , сега е +3 од Милан .Видал со 2 гола , потоа Пирло и Маркизио .

Gazzetta - Јуве на Италија . Бјанконрите +3 од Милан , Скудетото е се поблиску , по киксот на Милан против Болоња .

Corrierre Dello Sport - Јуве Скудето +3 , Скудетото е на нивни раце . Рома декласирана , сега Конте е +3 .

како прво честото победа над рома :)) еден фан на рома си сонвел дека рома ке биде декласирана трето останаа уште 5 утакмици, од кои со Чесена нагости новара дома лече нагости па каљари нагости и аталанта дома ... од кои 3 гостински и 2 домашни утакмици навидум лесни но мора да се , докажи на терен.Затоа што маки трпиме со маливе екипи. Некои фанови на миланските екипи викаа јуве имал слаба реализација Милан имат 63 гола со 27 Јувентус имат 57 со 18 + 36 милан јуве + 39 + 3 за јуве ...

како прво честото победа над рома :)) еден фан на рома си сонвеле дека рома ке биде декласирана трето останаа уште 5 утакмици, од кои со Чесена нагости новара дома лече нагости па каљари нагости и аталанта дома ... од кои 3 гостински и 2 домашни утакмици навидум лесни но мора да се , докажи на терен.Затоа што маки трпиме со маливе екипи. Некои фанови на миланските екипи викаа јуве имал слаба реализација Милан имат 63 гола со 27 Јувентус имат 57 со 18 + 36 милан јуве + 39 + 3 за јуве ...

Следните 2 натпревари ни се на гости против Чезена ( Среда ) и Новара ( Недела ) , потоа против Лече во Торино , на гости кај Калјари ( Ќе се игра во Триесте ) , и дома против Аталанта .

Значи според мене со малку концентрација , и да играме како што сме играле до сега, + имаме право на еден кикс ..

Играме со 2 екипи на гости следните 2 меча кои се веќе 99 % у Серие Б , ќе биде интересно против Лече ( секогаш правиме кикс со нив во Торино ) , но сеа работиве се други , нема што да бара кај пеколот Јувентус Стадиум .. Со Калјари ќе играме во Триесте ( очекувам да бодеме бодрени исто како и во Торино) , а решавачкиот дуел со Аталанта мислам ќе биде каде ќе го јаде и дефинитивно Милан .

Според мене , против Новара исто ќе ни биде , како да играме во нашиот стадион .. Ако не сте знаеле , Новара е град во кое што 70 % се навивачи на Јувентус , исто што е и во Сицилија ( МЕСИНА , ПАЛЕРМО ) .

ОДИМЕ КОН 30 СКУДЕТОТО ...

Вистинската борба меѓу нас и Миланезиве ( Интер,Милан) е , кој ќе стигне прв .. НИЕ до 3 свездичка , или тие кон 2 . :)

^ Soldier кој е тој град Триесте бе да го ебам :) Трст е тоа ... хах

Не знам батка како го викате вие ... Иди во Италија и викај Трст :ROFLMAO: .. а коа ќе кажеш Триесте Ооп ДА ..

п.с. http://www.juventus.com/wps/portal/...ef=.T5U2YsuM7gI.like&fb_source=home_multiline

Продадени сите билети од денеска за мечот ЈУВЕНТУС-ЛЕЧЕ.. Исполнет ќе биде до последното место..

Vo sreda se ocekuva use eden kiks na milan protiv genoa!Posle debaklot protiv siena 1-4 ne veruvam deka tolku lesno ke gi dadat bodovite! Taka da ako se desi takvo neso a nie gi pobedime cesena(sto ke bide mn tesko) vekje ke moze da ja proslavuvame titulata *** :)

Ај млаце промена на тема. Серија Б навистина не кошташе мн пари и успех и назадување но имаше една огромна страна за овој клуб, клубот се исчисти од платениците, дознавме дека ги имаме најголемите легенди досега кој заиграле за нас ( дел пиеро,недвед,буфон,трезеге,каморанези), извадивме играчи како Маркизио,Де Чеље кои реално никогаш немаше да фатат прва постава или да успеат да се докажат.

Никогаш немаше да добиеме вакви играчи кои ке играат со срце и ке го сакат клубот како клуб( видал,лихштајнер,матри,барзаљи,бонучи итн). Сепак титулите и парите кои ги изгубивме ни донесоа нешто поголемо и помило.

Серија Б исто така ни ја исчисти сликата како клуб ( не дека имаше што да се чисти исто колку барселона што има ама ајде) сеа некои уште гракаат а забораваат дека и тие беа казнети во тој скандал така да немаат лица да зборуваат.

Сума сумарум пак излеговме победници :)

Fino alla fine FORZA JUVENTUS .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom