Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Наредниот натпревар на Јуве против Аталанта, во знак на протест најверојатно ќе биде бојкотиран од навивачите на Јувентус.

Наредниот натпревар на Јуве против Аталанта, во знак на протест најверојатно ќе биде бојкотиран од навивачите на Јувентус.
Најверојатно и јас ќе го бојкотирам и нема да го гледам. Ова што се случува веќе не е нормално. Брат ми да играше во Јувентус, до сега ќе се откажев од него преку весник. Дали се нормални и дали имаат барем една трошка мозок во главите? Се запрашале ли чии бои ги бранат? Ова е беда и мизерија и мислам дека го нема во ниедна друга екипа. Незнам до каде ќе оди работава ама не ја заслужуваме ни Европа Лига а да не зборам за ЛШ.

Најверојатно и јас ќе го бојкотирам и нема да го гледам. Ова што се случува веќе не е нормално. Брат ми да играше во Јувентус, до сега ќе се откажев од него преку весник. Дали се нормални и дали имаат барем една трошка мозок во главите? Се запрашале ли чии бои ги бранат? Ова е беда и мизерија и мислам дека го нема во ниедна друга екипа. Незнам до каде ќе оди работава ама не ја заслужуваме ни Европа Лига а да не зборам за ЛШ.
Лига на ШАМПИОНИ самиот збор кажува немаме шампионски тим сериозно ова не е здраво да одат да се преиспитаат незанам шо све треба да се направи ако не тепаат аталанта сами нека си одат од клубот

Јувентус ја изгуби шансата за 4то место,а тоа со себе влече повеќе негативности.Спонзорства,пари од ЛШ,пари од влезници....Повеќето јаки играчи нема да сакаат да дојдат во Јувентус и слично.

Тек сеа почнува кризата на Јувентус.

Јувентус ја изгуби шансата за 4то место,а тоа со себе влече повеќе негативности.Спонзорства,пари од ЛШ,пари од влезници....Повеќето јаки играчи нема да сакаат да дојдат во Јувентус и слично.

Тек сеа почнува кризата на Јувентус.
да и со протест на навивачите и оправдано за што да плаќаат да гледаат Јуве-Сиена 3-3?ја го купив дресов у најлошата сезона како да го облечам сеа надвор?и ја се срамам а они мука немаат што го носат за пари и резултати

Не ми е криво екипиве ко Самп, Палермо, Наполи, Џенова и слични куртони да се подобри од нас, да имаат квалитет, па да се пред нас. Во тој случај ќе речам, ОК лигава пркнала, има јаки екипи и мора да се засилиме за да бидеме конкурентни:toe:. Ама овие се исти к*р ко нас, со таа разлика што играат фудбал и ич не им чуе. Како и да е ќе се избламира било која од нив ако влезе во ЛШ. Само ако, подобро да се бламира некоја куртонска екипа отколку Јуве. Нивниот срам ќе биде помал од нашиот. Не е исто ако Манчестер или Барса не прегазат нас 5-0 или истото им го направат на овие куртониве. А, реално гледано така некако би поминале во ЛШ. Затоа подобро да си седиме дома.

ве молам еден аплауз за изјавава браво ѕвер си чоеку
Juventus Only Played In The First Half - President Jean-Claude Blanc

Нормално не може да се бара вината само во повредите.Но реално,и повредите го прават своето, 68 повреди до 30 коло е огромна бројка (на полусезона повредите беа 53). А за младинците се сложувам. Ќе изиграат далеку подобро и поефикасно отколку 80% од моменталниот прв состав на Јувентус.
screenhunter02mar260003.gif

screenhunter01mar260003.gif

Е по овие слики одма може да се види на кого состојбата на Јуве го боли до срж, секоја чест и до двајцата кога беа они го гледав најсјајниот Јувентус до сега и ги живеев најсреќните моменти. Колку за споредба на еден од минатите натпревари (со Самп мислам беше), Амаури си се смееше на трибините весело му беше нешто.:tapp: И кога ќе биде ремонтот јас би ги оставил и двајцата макар и за резерви и само имам да им кажам GRAZIE PINTU и GRAZIE DAVID за се што направивте за Јувентус. :cuc::cuc:

Поулсен ја обновил повредата која ја заработи на натпреварот со Милан. Денеска ќе се извршат испитувања и периодот кој ќе биде потребен за опоравување. ЛИНК

Ако е иста повредата, тогаш сезонава за Поулсен е завршена.Уште еден доказ каков медицински тим има Јувентус.Со Раниери,Чиро и Закерони повредите не се намалуваат, и во моментов претставуваат сериозен проблем, а ништо не се презема во поглед на смена на медицинскиот тим. Виново ќе се реконструира ова лето.

Да почнам со ред ...

Манингер - едвај чекам Џиџи да се врати ...
Зебина - ај шо има фаца ко мумија , игра и бетер од тоа ... џупац гаден
Канаваро - колку и да игра добро со оглед на годините , има двајца избеглици на бековските позицији заради кој Јувентус најчесто прима голови ...
Киелини - би требало да биде прекомандуван во нападот бидејќи Јувентус нема нема напаѓач туку имигрант од Бразил кој лижи газови за да добие италијанско државјанство и да не биде избркан од Италија ко стока ... Се надевам дека некој ќе го пријави во имигрантско до крај на сезона па да биде протеран од Италија ...
Гросо - Да дај господ да испоцркаат вечерва тие шо го донесоа на чело со Липи
Каморанези - Да се гониш од Јувентус ѓубре истрошено
Мело - мамичето да му го споебам , најслаб играч во историја на Јувентус , го води и на Григера во тој поглед ... племето џупско да му го споебам и него и на тој шо го донесе ... да дај господ утре на тренинг сите лигаменти да ги искиниш и да ја завршиш кариерата ...
Маркизио - едини шо покушаваше нешто , али џабе кога имаш инвалиди околу тебе
Кандрева - Одличен ... дефинитивно треба да се откупи ... од Диего подобар за класа кога и да игра
Дел Пиеро - требаше да ја игнорира измената
Амаури - објаснато е се кај Киелини

Григера - недоволно одигра за да запише некоја асистенција кон Лавеци или Хамшик
Диего - исто недоволно одигра за да усере безброј акции , воедно и само тоа го прави во последниве неколку натпревари ... ПРЕБАВЕН играч ненормално ја кочи играта на Јувентус ... Кандрева е поим за него... Нека се проба како ќе му одговара да биде прекомандован во нападот како втор напаѓач во 4-4-2 или нека се гони у 3 пизде материне со Мело ... индирекно е еден од поголемите кривци за лошите резултати на Јувентус бидејќи не постои формација во која би се прилагодил ... значи за мене најдобра опција е на лето продажба и да се земе едно квалитетно лево крило

Клошаркерони(све најмило да му споебам) - не сум многу побожен човек , али вечерва пред да си легнам ќе кажам молитва со желба утре да не се разбуди , а последното што ќе го види пред да цркни да биде Григера како ја ебе жена му в цицки ...

Ајде ќе заврши и тиранијава ... битно ние некако да си ги истрошиме фрустрациите дотогаш ...

Све е оК до негде напишаново само незнам зашто толкава омраза за Каморанези ? барем тој на утакмицава се бореше појќе од цел среден ред заедно за секоја топка , не ни е никој крив што немаме квалитетна замена за него на десната страна и што мора на 30 и кусур године да трча и да биде форсиран као да има 20 ... немамо играчи за прва постава а не па за на клупа , немој да си толку строг ... знаемо кој игра за тимов со срце ( Киелини , Дел Пиеро , Трезеге ... ) впрочем од елитата само тие останаја до крај да ја бранат честа на црно-белиот дрес а за другиве беа потрошени милиони а играа на терен ко пичиња и ради нив овде ние сеа треба живци да губиме и да пцуеме све живо и диво ...

No Play No Stay For Juventus Ace Sebastian Giovinco

Giovinco could leave Juventus if his misery on the bench continues...

By Salvatore Landolina

Mar 26, 2010 10:46:00 AM

Sebastian Giovinco will leave Juventus unless the club provide him with regular football and a guarantee of success, says agent Andrea D'Amico.

Giovinco has started just four games this season, and reports suggest Genoa are keen to land him.

D'Amico has failed to rule out the possibility of an exit. It seems the playmaker has become fed up with bench warming.

"The Bianconeri should have had more trust in young players rather than spend so much [on other players]," the agent told Tuttomercatoweb.com.

"Giovinco is on the margins, and for me this is incredible. We will have to see for his future. He deserves a big team that's for sure."

While D'Amico hinted at an exit, he would not spell out where the axe would fall for his client.

"Will he stay at Juventus? That depends on their projects," he concluded.

зошто закерони на ниеден натпревар не ги стави стартери заедно кандрева,џовинко,маркизио, сисоко

-------------маркизио-сисоко
-кандрева----------------------џовинко
се кладам дека 100000 пати подобро ке изиграат од другиве мрцини

No Play No Stay For Juventus Ace Sebastian Giovinco

Giovinco could leave Juventus if his misery on the bench continues...

By Salvatore Landolina

Mar 26, 2010 10:46:00 AM

Sebastian Giovinco will leave Juventus unless the club provide him with regular football and a guarantee of success, says agent Andrea D'Amico.

Giovinco has started just four games this season, and reports suggest Genoa are keen to land him.

D'Amico has failed to rule out the possibility of an exit. It seems the playmaker has become fed up with bench warming.

"The Bianconeri should have had more trust in young players rather than spend so much [on other players]," the agent told Tuttomercatoweb.com.

"Giovinco is on the margins, and for me this is incredible. We will have to see for his future. He deserves a big team that's for sure."

While D'Amico hinted at an exit, he would not spell out where the axe would fall for his client.

"Will he stay at Juventus? That depends on their projects," he concluded.

зошто закерони на ниеден натпревар не ги стави стартери заедно кандрева,џовинко,маркизио, сисоко

-------------маркизио-сисоко
-кандрева----------------------џовинко
се кладам дека 100000 пати подобро ке изиграат од другиве мрцини
Подобро за него вака ќе пропадне :tapp: Инаку оваа формација мислам дека 10000000000 пати подобро ќе изигра од другове:vozbud:

Добро толку ли неможете да разберете дека Себастијан можеби не е тоа што сите ние мислевме дека е.Можеби не е толкав потенцијал како што го правеа дека е,според мене не е толку добар пошто со смена на три тренери никој не му даде шанса да заигра.

Заборавете го Џовинко,јас искрено сакам да го напушти Јувентус и да си ја проба среќата на друго место.

Добро толку ли неможете да разберете дека Себастијан можеби не е тоа што сите ние мислевме дека е.Можеби не е толкав потенцијал како што го правеа дека е,според мене не е толку добар пошто со смена на три тренери никој не му даде шанса да заигра.

Заборавете го Џовинко,јас искрено сакам да го напушти Јувентус и да си ја проба среќата на друго место.
Можеби, но реално не ни доби шанса да го покаже спротивното.Пример ти е вчерашниот натпревар.Наместо да го стави Диего на местото на Каморанези, а потоа да го уфрли Џовинко на местото на Дел Пиеро, Закерони го става анти-талентот Григера како десно крило, и тоа при резултат 1-1. Наместо да се обиде да искомбинира, да го стави Џовинко како втор напаѓач, а Диего како десно крило, Закерони му дава доверба на Григера, играч кој е директно виновен за 15+ гола oд вкупната бројка голови кои ги има примено Јувентус оваа сезона. Џовинко заслужува шанса да сврзи 5-6 натпревари со ред, па потоа ќе се види вистинската негова вредност. Играч не може да се процени ако 99% од натпреварите ги преседува на клупа, а и на тие што влегува, секогаш влегува 85+ минута. На Јуве му е потребен таков играч во нападот, брз, креативен, а убеден сум дека ако добие шанса Џовинко ќе ја искористи максимално.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom