Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Cestitki za pobeda !!
Nemozev da ja gledam za zal utakmicata ama zadovolen sum od rezultato. Ubavo sto se vrati Iaquinta i Poulsen malku od malku ke se podobri Juventus, steta sto ni se povredi Chiellini, ama ne veruvam da se vrti so Fulham za da moze da pomogne vo odbranta, ke bide tesko so anglicanite dokolku Chiellini go nemame vo odbrana, ke vidime sepak.

Bravo za Diego na Fray go legna na zemja i plivashe, Manninger e komedija :pos2:

pobrzo da go vidam bufon na GOLOT ZS VAKA TESHKO NAS...

forza juveeeeeeeeeeeeeeee i chestitki za ZAC..ne sredi chovekov

Закерони за Sky изјави дека сите зборуваат за голот на Диего, а никој од медиумите не објави дека кога Маркиони го постигна голот, двајца негови соиграчи (а посебно Џилардињо) беа во офсајд ситуација. ЛИНК
6p896o.jpg

Добра изјава на Зак,застана во одбрана на својот тим.

Закерони за Sky изјави дека сите зборуваат за голот на Диего, а никој од медиумите не објави дека кога Маркиони го постигна голот, двајца негови соиграчи (а посебно Џилардињо) беа во офсајд ситуација.
6p896o.jpg

Bitno pobedivme nema da se zalime kako p***i sega , kako sto pravaat ovie " SAMOBENDISUVANITE (interasite) " :uvo:

Закерони за Sky изјави дека сите зборуваат за голот на Диего, а никој од медиумите не објави дека кога Маркиони го постигна голот, двајца негови соиграчи (а посебно Џилардињо) беа во офсајд ситуација. ЛИНК
6p896o.jpg

Значи не се окарактеризирва како офсајд бидејќи тие немаа влијание на играта:toe::toe:..битно победивте уживајте и кулирајте...

Откога ви дојде новиов тренер скоро се победувате..:wink:
Пу пу да не ве заречем :)

Значи не се окарактеризирва како офсајд бидејќи тие немаа влијание на играта:toe::toe:..битно победивте уживајте и кулирајте...
Не се окарактеризирва ама може да се свири, двајца играчи имаше во офсајд а топката прелета преку нив и тогаш дојде до Маркиони, судиска одлука :toe:

Не се окарактеризирва ама може да се свири, двајца играчи имаше во офсајд а топката прелета преку нив и тогаш дојде до Маркиони, судиска одлука :toe:

секако дека може да се свири но во овој случај одлуката беше тешка но и ИСПРАВНА..:toe:..некој други помошници можеби ќе го кренеа знаменцето(двојбена ситуација беше)..а суддиска топка се свири кога влијае некој надворешен фактор и кога судијата ќе направи грешка(кардинална) и после ја исправува со спуштање на судиска топка:helou:..

Проблемот е шо тие двајца ја влечат одбраната на јуве натаму со што останва простор за маркиони да дај гол. Ова е пасивен офсајд НО има влијание врз играта. За разлика од голот на Канаваро пред некој меч кога Дел Пјеро беше во пасивен офсајд а воопшто не влијаеше на играта дури и не му ни сметаше на голманот ама ете судиите си свирнаа.

Проблемот е шо тие двајца ја влечат одбраната на јуве натаму со што останва простор за маркиони да дај гол. Ова е пасивен офсајд НО има влијание врз играта. За разлика од голот на Канаваро пред некој меч кога Дел Пјеро беше во пасивен офсајд а воопшто не влијаеше на играта дури и не му ни сметаше на голманот ама ете судиите си свирнаа.
Поентата на Закерони што ја посочи оваа ситуација, не е поради пасивниот офсајд на двајцата играчи на Фиорентина, туку да им посочи на Италијанските новинари кои пишуваа дека Фиорентина е оштетена на натпреварот.Судијата не згреши што недосуди офсајд на Џилардињо, но и да свирнеше офсајд повторно немаше да згреши. Добар пример посочи со голот на Канаваро на минатиот натпревар со Палермо.

Поентата на Закерони што ја посочи оваа ситуација, не е поради пасивниот офсајд на двајцата играчи на Фиорентина, туку да им посочи на Италијанските новинари кои пишуваа дека Фиорентина е оштетена на натпреварот.Судијата не згреши што недосуди офсајд на Џилардињо, но и да свирнеше офсајд повторно немаше да згреши. Добар пример посочи со голот на Канаваро на минатиот натпревар со Палермо.

Нормално само за јуве се пишуваат вакви работи,а имаше и други ситуации кога еден играч на Фиорентина играше со рака у шеснаесетник али никој не збори за тоа.

pobrzo da go vidam bufon na GOLOT ZS VAKA TESHKO NAS...

forza juveeeeeeeeeeeeeeee i chestitki za ZAC..ne sredi chovekov

Сите го чекаме враќањето на Џиџи, ама морам да признаам дека Манингер му е и повеќе од достојна замена. Искрено веќе се помирив дека е 1-1 кога Џилардињо излезе сам пред него и имаше отворен агол, карактеристична мат позиција за голманите, но овој некако инстинктивно успеа да го напраи тоа што за некои други голмани е невозможно.

Мали критики имам само за играта на Момо. Ама го разбирам, еуфоричен период му е на човекот му се роди второ дете, ќе му помине и пак ќе биде оној стариот, убиствениот. Исто и за Трезеге ама тоа е неговата игра го нема цела утакмица и од една полушанса ќе бапне гол, тоа го може само он. Се на се заслужени 3 бода од тешко гостување, следно идеме на Фулам во четврток. JUVE SIAMO NOI!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom