Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали некој може да најде на нет новости во врска со новиот стадион?До кај е градењето, слики4ка некоја да видиме?Неможев да најдам никаде.Кај и да барам ми го отвора проектот и сликите од тогаш а моментално до каде е стигнато никаде неможам да најдам.
имаше на сајтот официјален до кога ќе биде а се очекува или почеток на 2011та или во мај 2011та имаше и видео од градбата и слики едно време сеа незнам:wink:

Тутоспорт вели „ДА“ за Курањи!

Следни на листа за засилувања: Драган Чадиковски и Миле Крстев!
уф Илчо е боље мора да дојде хахаха

Не сум наишол на слики од градбата на стадионот али во новиот број на е-спорт имаше таму нешто за Блан и неговата политика и улога во тимот и пишуваше дека во мај 2011 ќе биде готов стадионот.

Ако не некој од вас му се игра за Јувентус пријавете се.Јас ке се пријавам на конкусрот на тренери.Да станеш Тренер на Јувентус во денешно време стана полесно и од цајкан да станеш(уличар)...Шала на страна се надевам ова е некоја зајбанција.Ни требаат звучни имиња, млади таленти а не некој ВАКОВ...Јувентус не гради тим за да опстане во серија А.Туку да ја освои и да си ја врати старата слава во Европските натпреварувања.Клуб како Јувентус треба да биде во игра за најдобрите играчи во светот.Најбогатиот клуб во италија сме еве.Ако летово не дојде некое звучно име па нека се засрамат сите во клубот.За кого се тие пари?За газдата?

Јувентус заинтересиран за бразилскиот дефанзивец на Келн со италијански пасош Геромел.ЛИНК Колку што се наближува летото ќе има се повеќе и повеќе шпекулации за нови играчи како и имиња за тренер.

Рано е за трансвери бе март месец е ај да видам некое звучно име не се младичи

Ова беше Јувентус...

juventus.jpg

Ова е сега..

Juventus-2009-2010-J1666.jpg

Ако не ги користат парите на клубот правилно тогаш следната слика никој од вас не би сакал да ја види како би изгледала...

Bjankoneri се извинувам што упаѓам ама вие сега знаете дека јувентус е најбогат тим во Италија????..ОТСЕКОГАШ јувентус бил најбогат тим во италија и секогаш така ќе биди:toe:а тоа колку трошат и што трошат управите е тоа е нивна работа....Зарем не треба да се спомене моќта и милијардите акции на Фиат групацијата во СВЕТОТ..:toe:

Сега пред малку гледав емисија на Еуроспорт мислам дека се викаше One on one, гостин беше Липи. Кога го гледам ме фаќа носталгија за времињата кога газевме во Италија. Ме воодушеви неговиот начин на разбирање и гледање на фудбалот. Кажа дека секогаш преферирал фудбалски натпревар да гледа сам и запишува се што му падне во очи. Многу ми се допадна една негова реченица каде што кажа: За да бидете добри ви треба добар тим, за да бидете шампиони ви треба величествен тим.

Друга работа што ми падна во „очи“ е што потенцираше дека ЈУВЕ отсекогаш се ослободувал од добрите играчи, а на нивно место носел повторно добри играчи желни за докажување. Кажа дека срцето и костурот на неговиот Јуве се Ферара, Такинарди, Монтеро, Песото и др. и дека тие се они што им го пренесувале победничкиот менталитет на новите играчи што доаѓале.

Би сакал на лето да се врати како тренер или пак како некое раководно лице.:smir:

Абе Липи...нека дојде па нека го направи тој шампионски тим самиот.Оваа управа не верувам дека ке направи нешто.
marcello_lippi_festa_juve.jpg

Bjankoneri се извинувам што упаѓам ама вие сега знаете дека јувентус е најбогат тим во Италија????..ОТСЕКОГАШ јувентус бил најбогат тим во италија и секогаш така ќе биди:toe:а тоа колку трошат и што трошат управите е тоа е нивна работа....Зарем не треба да се спомене моќта и милијардите акции на Фиат групацијата во СВЕТОТ..:toe:

Само да ти појаснам дека профитот и финансиите што ги остварува Јувентус е независно од тоа на ФИАТ,туку Јуве посебно си функционира како акционерско друштво на берзата во Италија.Сега ако Елкан како спонзор и сопственик одлучи да даде финансиска ињекција од некоја сума тоа е друго,веќе стапува на сцена капиталот на ФИАТ.

Абе Липи...нека дојде па нека го направи тој шампионски тим самиот.Оваа управа не верувам дека ке направи нешто.
Липи е тренер со големо искуство,тренер кој им донесе многу титули на Јувентус, и тренер кој има освоено се што може да освои еден тренер.

Но реално, моменталната Управа на Јуве, не повлече ниту еден потег на трансфер пазарот без одобрение од Липи (Ферара,Гросо,Канаваро итн). Исто така Липи вршеше притисок врз Јуве да ги ангажира и Д`Агостино и Џузепе Роси, но поради нивната висока цена, преговорите на Јуве со Виљареал и Удинезе беа неуспешни. Липи за тоа беше обвинет дури и од Претседателот на ФИГЦ (Фудбалската Федерација на Италија), Џанкарло Абете, дека премногу се меша во работата на Јувентус.

Липи е тренер со големо искуство,тренер кој им донесе многу титули на Јувентус, и тренер кој има освоено се што може да освои еден тренер.

Но реално, моменталната Управа на Јуве, не повлече ниту еден потег на трансфер пазарот без одобрение од Липи (Ферара,Гросо,Канаваро итн). Исто така Липи вршеше притисок врз Јуве да ги ангажира и Д`Агостино и Џузепе Роси, но поради нивната висока цена, преговорите на Јуве со Виљареал и Удинезе беа неуспешни. Липи за тоа беше обвинет дури и од Претседателот на ФИГЦ (Фудбалската Федерација на Италија), Џанкарло Абете, дека премногу се меша во работата на Јувентус.

Мислам дека ситуацијата во тимот ќе беше позитивна да беше Липи на тренерското место во клубот на сите тие играчи што тој сугерираше да бидат донесени во Јуве.:)

прво за сликата погоре кој е типацот лево од буфон,Такинарди?За Липи нема да се нафати се додека не му дозволат да ги има тие играчи што он сака и со овој тим нема шанси да се нафати

78983670.jpg

Samo Lippi e nasiot heroj :helou:

немојте вакви слиќи бе ми се плаче :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom