Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
реков пред некој ден.со поразот од Бордо не теба да не врати во Серија Б.Ништо страшно утре ке видам зборови од типот Јуве е најак така :wink:

Ne e ni bitno utre so ke se desi... Najvazno e so vo uste vo Mart dr godina ke se pravat planovi za narednata sezonata ... Ako ne si primetil vo prethodnive sezoni za toa eve sega te potsetvam da primetis ovaa :smir:

Ali nema veze , bitno legedna na klubot ni e trener , imame zagarantirano vtoro mesto vo ligata a mozno e i osmina finale vo LS... a so e najvazno ne e mnogu zahteven... ima luge so vaka razmisluvaat zatoa gledas Juventus kakov so gledas...
Лучијано Моџи, човек кој го сметаш за единствен компетентен да го води Јуве, на почетокот на сезоната изјави дека Јуве направил паметен потег што го ангажирал Чиро Ферара, и дека Јуве со Чиро може да стигне до посакуваната цел - Скудетото.

Pa dobro de Moggi ako izjavil znaci deka jas ili ti ili ne znam koj treba da ostanat slepi i pokraj toa sto se slucuva... Ako veke tolku ti e bitna izjavata na Moggi mozese da ja kazes do kraj ne samo do tamu kaj so ti odgovara... Moggi isto taka kaza deka Ferrara i ne e tolku kriv za sostojbata na klubot i ne moze mnogu da pomogne... glavnata krivica ja nosi upravata koja veke 3 godini neplanski trosi pari na igraci...

Pa dobro de Moggi ako izjavil znaci deka jas ili ti ili ne znam koj treba da ostanat slepi i pokraj toa sto se slucuva... Ako veke tolku ti e bitna izjavata na Moggi mozese da ja kazes do kraj ne samo do tamu kaj so ti odgovara... Moggi isto taka kaza deka Ferrara i ne e tolku kriv za sostojbata na klubot i ne moze mnogu da pomogne... glavnata krivica ja nosi upravata koja veke 3 godini neplanski trosi pari na igraci...
Моџи од почетокот на сезоната има дадено доста контрадикторни изјави на кои сам се демантира себеси.

Неколку од нив:

1. Изјави дека Јуве ова лето за разлика од минатите две одлично се засили со силни играчи како Мело (исто така напомена дека е преплатен) и Диего, и дека оваа сезона Јувентус го гледа заедно со Интер како подеднакви конкуренти за освојување на Скудетото, и дека Чиро е одличен избор за тренерската функција.
2. После натпреварите со Болоња и Џенова, изјави дека Јувентус не е подготвен за рамноправна борба за освојување на Скудетото, и дека сепак е Интер фаворит.
3. После победата на Јуве над Аталанта, Моџи излезе со напад кон Мурињо со зборовите дека Мурињо давал панични изјави бидејќи се плашел дека овој Јувентус е далеку посилен од минатата сезона со новите засилувања и со помош на старите играчи можат многу сериозно да се вмешаат во борбата за Скудетото.

Моџи сам себе се демантира.

А јас Моџи го напоменав бидејќи ти изјави дека работите треба да се сменат од корен.

Моџи од почетокот на сезоната има дадено доста контрадикторни изјави на кои сам се демантира себеси.

Неколку од нив:

1. Изјави дека Јуве ова лето за разлика од минатите две одлично се засили со силни играчи како Мело (исто така напомена дека е преплатен) и Диего, и дека оваа сезона Јувентус го гледа заедно со Интер како подеднакви конкуренти за освојување на Скудетото, и дека Чиро е одличен избор за тренерската функција.
2. После натпреварите со Болоња и Џенова, изјави дека Јувентус не е подготвен за рамноправна борба за освојување на Скудетото, и дека сепак е Интер фаворит.
3. После победата на Јуве над Аталанта, Моџи излезе со напад кон Мурињо со зборовите дека Мурињо давал панични изјави бидејќи се плашел дека овој Јувентус е далеку посилен од минатата сезона со новите засилувања и со помош на старите играчи можат многу сериозно да се вмешаат во борбата за Скудетото.

Моџи сам себе се демантира.

А јас Моџи го напоменав бидејќи ти изјави дека работите треба да се сменат од корен.

Sega ako pocnime da kazvime izjavi od Moggi mozam jas da postavam ovde edno 100 kaj so sekoja e tocna i na mesto... Moggi e gospodin ali isto taka i minato... Toj si ima odredena korist so dava za mediumite non stop nekakvi izjavi , vo sprotivno ne bi se zamaral so toa zosto i veruvam deka ne go interesira koj e favorit i koj ke osvoi scudetto.

i da napomenam uste deka ovie izjavive so ti gi napisa si gi izvrti malce da dobijat smisla koja ti ja posakuvas ali ajde manje bitno e to :)

i ne znam so go vmesa Moggi sega vo muabetov zosto diskusijata od prethodno bese so ne cini vo ovoj Juventus vo momentov... igracite , trenerot ili upravata?

Ako gledase sredata Milan - Marsej (jas gledav snimka) mnogu lesno ke zaklucis koj e problemot vo Juventus i ke ti dojt da placis od glupostite so gi imaat praeno Secco i Blanc... da bidam poprecizen mislam na Deshamps covek koj si zamina (citaj go izbrkaa) od klubot od ednostavna pricina so ne saka klima so glavata... mu se mesaa vo rabotata , ne sakaa da mu kupat igraci koj to gi posakuvase... epa ekipa ne se pravi ako nema sorabotka megu trener i uprava...

e zosto go spomnav Deshamps? I mnogupati porano a i vo sredata protiv Milan pokaza kolku e golem trener... da ne objasnuvam detali od natprevarot ako go gledase valjda ke znaes za sto zboruvam...

Epa ako na Deshamps mu bese dozvoleno da go zavrsi proektot koj go imase zapocnato Scudetto ke videvme uste vo prvata sezona po vrakanjeto od vtora liga , a sega ke se vrtime vo krug... kvaliteten trener vo Juventus nema da dojdi , toa e fakt... zatoa mene mi e seedno dali ke se promeni Ferrara ili ne. Ako se promeni ke dojde nekoj slicen na nego i Ranieri. WC trener saka da gi ima koncite vo svoi race , sam da rakovodi so ekipata , sam da zaklucuva so i kade ne cini vo ekipata itn... vo Juventus toa go nema odamna i zatoa sme toa sto sme... Drugo objasnuvanje za neuspesite jas ne mozam (a veruvam i ti) da dadam , ... :smir:

Stara Dama незнам зашто ама имам некој впечаток дека ти би бил среќен да губи Јувентус само за да можеш да ја плукаш управата.Прав вистински навивач ќе сака клубот да победува и ќе ги бодри и управата и тимот.Моџи да беше вистински гуру ама сепак сега не е во Јувентус така да се надеваме дека сегашната управа знае што прави.

Како играчите така и управата се менува,а љубовта кон клубот е таа што секогаш останува тука.Не е битно кој го води Јувентус,битно е Јувентус да победува нели?

Овој трансфер пазар на Јувентус кој го направи ова лето ми е прилично по мерак Диего и Мело се одлични играчи.Од година во година Јувентус е се посилен и посилен.

Stara Dama незнам зашто ама имам некој впечаток дека ти би бил среќен да губи Јувентус само за да можеш да ја плукаш управата.Прав вистински навивач ќе сака клубот да победува и ќе ги бодри и управата и тимот.Моџи да беше вистински гуру ама сепак сега не е во Јувентус така да се надеваме дека сегашната управа знае што прави.

Како играчите така и управата се менува,а љубовта кон клубот е таа што секогаш останува тука.Не е битно кој го води Јувентус,битно е Јувентус да победува нели?

Овој трансфер пазар на Јувентус кој го направи ова лето ми е прилично по мерак Диего и Мело се одлични играчи.Од година во година Јувентус е се посилен и посилен.
Sakas da ti kazam iskreno? Da znam deka osven Ferrara(citaj Ferrara e posleden so treba da se menuva) i mnogu drugi raboti ke se promenat vo klubot ako i ovaa sezona propadne radosno bi prifatil pocnuvajki od poraz od Inter i ispaganje od LS... no toa e naucna fantastika taka jas si go bodram Juventus, i ne znam kako zakluci deka ako ja kritikuvam upravata sakam juventus da gubi... Juventus i koga pobeduva jas go imam istoto mislenje za niv i nema ni da go promenam... ne sakam jas niti tebe niti na nekoj drug da vi turam so inka toa so mislam... fala bogu razlicni mislenja iame so e normalno... Jas iam dovolno raboti videno vo zivo i na TV i slusnato od luge koi se poupateni i od mene i od tebe pa gore dolu imam jasna slika (so nikogas ne sum rekol deka sum vo pravo... moe mislenje e toa :smir: )

Sega ako pocnime da kazvime izjavi od Moggi mozam jas da postavam ovde edno 100 kaj so sekoja e tocna i na mesto... Moggi e gospodin ali isto taka i minato... Toj si ima odredena korist so dava za mediumite non stop nekakvi izjavi , vo sprotivno ne bi se zamaral so toa zosto i veruvam deka ne go interesira koj e favorit i koj ke osvoi scudetto. i da napomenam uste deka ovie izjavive so ti gi napisa si gi izvrti malce da dobijat smisla koja ti ja posakuvas ali ajde manje bitno e to :)
Дали има корист или не, сепак неговите изјави се доста контрадикторни и едноставно тој се демантира самиот себеси со истите.

Малку поконкретно, се гледа дека секогаш според тебе крива е Управата (поточно Секо и Блан).

А играчите кои ги имаш пречкртано во потписот:

1. Маркиони беше донесен од Моџи во Јувентус.
2. Григера - Разговорите за ангажирање на Григера почнаа во времето кога сеуште Моџи беше Директор во Јувентус, и Моџи беше човекот кој ја доби идејата да се ангажира Григера.
3. Секо беше предложен за Спортски Директор од Моџи.

Ako gledase sredata Milan - Marsej (jas gledav snimka) mnogu lesno ke zaklucis koj e problemot vo Juventus i ke ti dojt da placis od glupostite so gi imaat praeno Secco i Blanc... da bidam poprecizen mislam na Deshamps covek koj si zamina (citaj go izbrkaa) od klubot od ednostavna pricina so ne saka klima so glavata... mu se mesaa vo rabotata , ne sakaa da mu kupat igraci koj to gi posakuvase... epa ekipa ne se pravi ako nema sorabotka megu trener i uprava..
А веројатно ја немаш прочитано изјавата на истиот тој Дешамп кој изјави дека најголемата грешка што ја направил во животот е тоа што го напуштил Јувентус.

Sakas da ti kazam iskreno? Da znam deka osven Ferrara(citaj Ferrara e posleden so treba da se menuva) i mnogu drugi raboti ke se promenat vo klubot ako i ovaa sezona propadne radosno bi prifatil pocnuvajki od poraz od Inter i ispaganje od LS... no toa e naucna fantastika taka jas si go bodram Juventus,i ne znam kako zakluci deka ako ja kritikuvam upravata sakam juventus da gubi.. Juventus i koga pobeduva jas go imam istoto mislenje za niv i nema ni da go promenam... ne sakam jas niti tebe niti na nekoj drug da vi turam so inka toa so mislam... fala bogu razlicni mislenja iame so e normalno... Jas iam dovolno raboti videno vo zivo i na TV i slusnato od luge koi se poupateni i od mene i od tebe pa gore dolu imam jasna slika (so nikogas ne sum rekol deka sum vo pravo... moe mislenje e toa :smir: )

Што е тоа толку што не чини во оваа управа,а што е толку добар Моџи?И јас бев скептик за оваа управа уште од моментот кога сакаа Киелини да го продадат на Сити.Ама еве лека полека се оправија со нови добри засилување и со нов стадион 2011 година.

Дали има корист или не, сепак неговите изјави се доста контрадикторни и едноставно тој се демантира самиот себеси со истите.

Малку поконкретно, се гледа дека секогаш според тебе крива е Управата (поточно Секо и Блан).

А играчите кои ги имаш пречкртано во потписот:

1. Маркиони беше донесен од Моџи во Јувентус.
2. Григера - Разговорите за ангажирање на Григера почнаа во времето кога сеуште Моџи беше Директор во Јувентус, и Моџи беше човекот кој ја доби идејата да се ангажира Григера.

А веројатно ја немаш прочитано изјавата на истиот тој Дешамп кој изјави дека најголемата грешка што ја направил во животот е тоа што го напуштил Јувентус.
Grygera se znae koj go donese , ne znam so ne e tuka jasno... Marchioni i ne bese tolku los igrac i ne sakav niti da zamine... a slikava vo potpisov ne ja napraviv jas, ako tolku te interesira... bitno e da ja sfatis sustinata na slikata a ne da baras crni damki vo detali , zosto gi nema...:wink:

Ja procitav izjavata na Deshamps ne se sekiraj , ali ti izlea ne znaes(ili ne sakas da znaes) pod koi okolnosti si zamina...:wink:

Grygera se znae koj go donese , ne znam so ne e tuka jasno... Marchioni i ne bese tolku los igrac i ne sakav niti da zamine... a slikava vo potpisov ne ja napraviv jas, ako tolku te interesira... bitno e da ja sfatis sustinata na slikata a ne da baras crni damki vo detali , zosto gi nema...:wink:

Ja procitav izjavata na Deshamps ne se sekiraj , ali ti izlea ne znaes(ili ne sakas da znaes) pod koi okolnosti si zamina...:wink:
1. Григера го донесе моменталната Управа. Но, кога моменталнава Управа дојде во Јувентус, преговорите за негово ангажирање веќе беа во напредна фаза под водство на Моџи, и Моџи ги почна преговорите со Григера.
2. Сум запознаен со причините за кои замина Дешамп. Бараше доста засилувања, кои Јуве со оглед дека тогаш беа свежи последиците од калчополи (финансиски загуби итн), и едноставно тогаш Јуве не можеше да си дозволи огромни суми за трансфери.

Сепак, кога Дешамп признава дека направил грешка што го напуштил Јувентус, со самото тоа потврдува дека тој не бил во право.

2. Сум запознаен со причините за кои замина Дешамп. Бараше доста засилувања, кои Јуве со оглед дека тогаш беа свежи последиците од калчополи (финансиски загуби итн), и едноставно тогаш Јуве не можеше да си дозволи огромни суми за трансфери.

Сепак, кога Дешамп признава дека направил грешка што го напуштил Јувентус, со самото тоа потврдува дека тој не бил во право.

Barase mnogu zasiluvanja? smiri se be malce poleka ne brzaj :)

Prioritet mu bea Lass Diara koj vo toa vreme bese poeftin i od Tiago i od Almiron i Pepe od Porto za vo odbrana... go posakuvase i Ryberi no ke bese zadovolen i ako mu se ispolnea i prvive 2 zelbi...

i kako vikas ne mozese Juventus da si dozvoli ogromni sumi za transferi koga letoto koga se vrati vo Serija A potrosi preku 40 milioni evra , a igracive jas so ti gi navedov (so gi barase deshamps) cinea gore dolu tolku i pomalce... A i ako barase mnogu poveke pari za zasiluvanja , siguren sum deka ke bese zadovolen i ako mu bea dadeni nego na raspolaganje tie 40 milioni... barem ke gi potrosese pravilno i dolgorocno...

Barase mnogu zasiluvanja? smiri se be malce poleka ne brzaj :)

Prioritet mu bea Lass Diara koj vo toa vreme bese poeftin i od Tiago i od Almiron i Pepe od Porto za vo odbrana... go posakuvase i Ryberi no ke bese zadovolen i ako mu se ispolnea i prvive 2 zelbi...

i kako vikas ne mozese Juventus da si dozvoli ogromni sumi za transferi koga letoto koga se vrati vo Serija A potrosi preku 40 milioni evra , a igracive jas so ti gi navedov (so gi barase deshamps) cinea gore dolu tolku i pomalce...

Кого го потпиша?Алмирон.Тиаго,Андраде?Ајде кажи ми колку го зема Реал Мадрид Пепе? Ако добро се сеќавам тоа лето Јувентус го бараше Милито кој тогаш потпиша за Барселона.

Кого го потпиша?Алмирон.Тиаго,Андраде?Ајде кажи ми колку го зема Реал Мадрид Пепе? Ако добро се сеќавам тоа лето Јувентус го бараше Милито кој тогаш потпиша за Барселона.
Deshamps si zamina uste pred pocetok na letoto... ti kazuvam za igraci koi toj gi posakuvase , a ne za igraci koi gi posakuvaa Secco , Blanc i Gigli letoto...

Според Sky Sport 24 сега дадоа:

Del Piero - Amauri
Diego
Poulsen - Sissoko - Camoranesi
Molinaro - Chielini - Cannavaro - Caceres​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom