Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пристапот на играта против Сампдорија беше тотално различен со тој на минатите натпревари. Јуве почна цврсто, одлучно и тоа им се исплати, и плус формацијата 4-2-3-1 одлично профункционира и тоа беше главната причина што Јуве победи убедливо против Сампдорија.После постигнувањето на првиот гол, Јуве уште повеќе се засили да го зголеми водството, и токму поради тоа дојде до високата победа. Се надевам дека Јуве ќе продолжат со оваа формација. Диего има поголема слобода и повеќе опции и очигледно дека оваа формација многу повеќе му одговара.
Па редно беше да сменат нешто и изгледа дека ја погодија вистинската формација но сепак ќе видиме како ќе продолжат дали пак со оваа или можеби некоја друга варијанта :vozbud:како и да е добро ќе ни дојде овој убедлив тријумф како за нас навивачите така и за играчите се надевам:smir:

zdravo decki:smir:neka ni e so sreka pobedata i konecno go vidovme vistinskiot sampion za ovaa godina!ova e samo pocetok,doprava ke dojdat vistinskite iigri i rzultati na sampionot!:vozbud:a okolu samiot mec mislam deka ne bese tolku presudna formacijata na ciro otkolku,sto toa bese ozbilno svatenata rabota na bukvalno celiot tabor na sampionot,a normalno i na samite igraci na terenot!dosta bea somnezi i potsmevi za vistinskoot sampion!sega da gi vidam onie cergari inter utre!forza juve pozdrav:helou:

Да бидам искрен тотално сум изненаден по 2те тешки победи со по 1-0 над далеку послаби противници од Сампдорија (барем според табелата) дека ќе победиме со ваква разлика и толку лесто :toe:

Јасно се виде вечерва дека беа решени да дојдат до триумф им да ги затворат устите на сите што почнаа да ги критикуваат, вклучувајќи ме и мене тука, пристапот на натпреварот беше многу поразличен од другите натпревари сезонава и го видовме резултатот на тоа!

Јасно се виде вечерва дека беа решени да дојдат до триумф им да ги затворат устите на сите што почнаа да ги критикуваат, вклучувајќи ме и мене тука, пристапот на натпреварот беше многу поразличен од другите натпревари сезонава и го видовме резултатот на тоа!

...е сега многу е важно да има континуитет од прикажаното денеска. Наредна жртва е Наполи. Доста незгодна екипа со одлични поединци (знаат миланезите :pos:). Сепак со игра и пристап како вечерва, мислам дека нема тим во Серија А што може да не победи!

Добра ноќ од мене :helou:

:tv:​

Среќен сум поради денешново издание , ме воодушевија со играва конечно крајно искулирано да изгледам една утакмица :) Рај за Очи ... Буфон немаше работа , голот спадна безвезе , Григера добра партија со оглед на неговите квалитети , Канаваро солиден ( само ме изнервира зош го остае Пазини да даде гол толку лесно ) , Киелини немам зборови средњаците му ја олеснија скроз задачата у дефанзива и си изигра малце и напад и даде гол , Гросо одлична игра посебно во офанзива одлични нафрлувања , Мело и Сисоко би ги зел у комплет :wink: имамо два дефанзивни играчи од средината што не се опишуваат со зборови пред се одлично физичко/кондициони спремни , Мело пресече премногу топке изигра перфектно , Сисоко кога ќе видиш дека сеуште не е фул фит све ти стануе јасно , Каморанези вистински лидер на средината на теренот со оглед на неговото искуство , Диего досега најдобра партија со оглед на тоа дека очекувам многу повеќе од него од тоа што го прикажа во изминативе кола без овој меч , денеска изигра одлично и ми се допаѓа тоа што брзо се вклопува во тимов на Јуве , Џовинко денеска блескаше , Амаури се враќа у форма се радувам , Трезеге даде гол за петарда , 2 шанси / 1 гол :wink: ... Поулсен одлично си ја заврши својата работа , а Де Чеље некако не ме уверува со играва никад незнам зашто :S
иначе одлична стратегија од Ферара само незнам зошто беше потребно сите замени да ги изврши до 60 минута едноставно тоа не треба да го прае , најчесто мора да си чува една замена до самиот крај во случај недај боже да се повреди некој играч , барем ја така мислим ... Ваква игра очекувам од нив ова е вистинскиот Јувентус :vozbud:

Forza Juve !!!

Ваков пристап треба да имаат кон сите натпревари, не е битно дали се работи за Сампдорија, Интер или Катанија, едноставно само со оној менталитет на игра се освојува Скудето. 4-2-3-1 формацијата се покажа одлична за Јувентус, и мислам дека и против Наполи, Чиро ќе излезе со сосема иста формација, а најбитно е играчите да влезат на терен со цел што повеќе голови да му дадат на Наполи. Наполи е екипа која не смее да се потцени, имаат квалитетни поединци, но со игра како вчера и со таква посветеност Јуве не треба да има никаков проблем.

Многу од медиумите пишуваат дека ова е најдобриот натпревар прикажан од Мело досега во дресот на Јуве, и од сите медиуми Мело е еден од играчите со највисоки оценки за вчерашниот натпревар. Исто така Џовинко и Диего добиваат огромни пофалби, и мислам дека одлично соработуваат заедно, и се докажа дека можат да играат заедно. Амаури според сите медиуми е Man of the match, и во сите медиуми има висока 9ка за неговите перформанси. Само прашање на време беше кога Амаури ќе почне да постигнува голови. Амаури пред натпреварот со Фиорентина изјави дека ќе почне да постигнува голови, а тоа се случи. Во 3 натпревари постигна 4 гола што е одличен скор.

па не само на овој треба на секој натпревар сериозно да си ја фаќаат работата и да бидат решени дека ако се сака може секој да се победи:toe:

На денешниот тренинг во Виново, имало огромен број на навивачи на Јувентус, кои им аплаудирале на сите играчи на теренот. Ова трбеа да им е поттик на играчите да продолжат со игра како вчера, и да продолжат да победуваат.

Чиро изјави дека оваа формација досега се покажа како најдобра.

На денешниот тренинг во Виново, имало огромен број на навивачи на Јувентус, кои им аплаудирале на сите играчи на теренот. Ова трбеа да им е поттик на играчите да продолжат со игра како вчера, и да продолжат да победуваат.

Чиро изјави дека оваа формација досега се покажа како најдобра.

Дефинитивно треба да се задржи оваа формација, но се прашувам што ќе биде кога ќе дојде Дел Пиеро? Сам напред не може Алекс, ја нема таа брзина, цврстина и курпулентност што ја имаат Амаури и Јакинта. Евентуално лево крило место Џовинко, но мое мислење е дека Себа е подобар таму одколку Алекс (знаеме дека и Дел Пиеро нема да е баш најзадоволен ако игра таму) , така да не знам, ќе видиме. Се надевам Чиро ќе успее да го вметне Дел Пиеро во ваквата формација. Но сепак, најважно е тимот да победува, без разлика дали со или без Дел Пиеро во него.

Еве една интересна статија во врска со формацијава на која налетав на гоал. Има многу за дебатирање на темава...

Еве една интересна статија на која налетав на гоал. Има многу за дебатирање на темава...
Diego was signed to be the trequartista in the 4-3-1-2, but it has sadly become apparent in the early part of this season that this formation is dying. No longer can teams build their play through just one playmaker, and opponents soon learned that Juventus were one-dimensional in the 4-3-1-2. Stop Diego, and you pretty much stop Juve.
Ова е најточно во цела статија. Точно е дека тимовите треба повеќе да одбегнат да зависат од еден играч, а во 4-3-1-2 формацијата, целата тежина на игра паѓаше на Диего, додека зад него скоро секогаш беа двајца деструктивци. Додека не беше повреден Тиаго, Јуве беше поопасен бидејќи Тиаго е многу покреативен од Поулсен кој играше доста поради повреди на Сисоко, Тиаго и Маркизио, а аналогно на тоа, пред да се повреди Тиаго му помагаше на Диего во стварање на шанси за напаѓачите. Без Тиаго и Маркизио на теренот, цела тежина на игра паѓаше врз Диего, кој патем не беше 100% подготвен поради повредата, а и во нападот со повредата на Дел Пиеро немаше помош во креирање на шанси, бидејќи во напад беа Трезеге, Амаури и Јакинта кои не се играчи кои што можат да играат како втор напаѓач како што би изиграл Дел Пиеро.

4-3-1-2 формацијата на Јуве би била поуспешна кога Јуве би играл во ваков состав:

Buffon

Zebina--Cannavaro--Chiellini--Grosso

Camoranesi---Felipe Melo---Tiago/Marchisio

Diego

Amauri--Del Piero

Вака креативноста би била поделена, Тиаго и Каморанези по страните, Диего и Дел Пиеро по средината. Но 4-3-1-2 во ваква формација мислам дека не вроди со плод:

Buffon

Zebina--Cannavaro--Chiellini--Grosso

Camoranesi--Felipe Melo--Poulsen

Diego

Amauri Iaquinta

Toкму поради тоа што цел товар паѓа врз Диего, добива минимална помош од нападот бидејќи има двајца високи фудбалери, и нема класичен втор напаѓач како Дел Пиеро.

4-2-3-1 се покажа како идеална формација на Јувентус,и како што најави и Чиро, Јуве ќе продолжи со оваа формација.

Не можев да останам рамнодушен по она вчера. Неам нет дома па се дрзнав од нет кафе да пишувам:). Нема везе, се за Јуве:icon_lol:

Вчерашната утакмица беше врвот. Одлична поставеност и желба на играчите за победа. Не застанаа во ниту еден момент и да можеа да постигнат уште 2-3 гола сигурен сум дека продолжеа со голеадата. Им честитам за победата.

Веднаш после натпреварот бев убеден дека ова е вистинската формација за Јуве. На тоа ме убеди играта на Јуве, а не резултатот. И 1-0 да победевме ке бев сигурен дека оваа е вистинската.
Настрана од тоа што го читав на Гол.ком и она вие што сте го пишувале моете мислење е следново:

Стандардната 4-3-1-2 формација ја играа целото лето т.е. вежбаа на тренинзите и на пријателските, меѓутоа истата вроди со плод на само неколку натпревари во сезоната. И покрај толкуте подготвителни натпревари некако играчите не можеа се вклопат. На последните 2 натправари играа со новата 4-2-3-1 која што не беше толку вежбана како претходната, а сепак ни донесе 6 бода.

Во 4-3-1-2 Диего е единствениот креатор на играта и како што кажавте ако го запрат Диего, Јувентус делува угушено и речиси без идеја. Голем дел од головите што ги постигнавме ги постигнавме од прекин што е резултат на тоа дека тешко се постигнуваа голови од игра.
Во оваа формација Каморанези делува некаде измеѓу десно крило и централен мидфилдер што некако не е негова природна позиција, па не е до толку опасен.
Мело делува на истата позиција само од левата страна, па не може својата физчка сила да ја прикаже во целост само затоа што не се наоѓа на средината.

Да се навратам на Диего. . .
Во оваа формација Диего кога ке прима топка нема каде да тргне, т.е. има солуција да дрибла, да шутира и да подаде до некој од напаѓачите. И толку.
Згора го носи цел тим на грб и заради тоа сме многу предвидливи дека нападите ке одат преку него. Каморанези е премногу назад за да направи било какви проблеми, а Мело не е тип на играч како претходниве двајца.
Фаст форвард, Диего е многу ограничен кога е со топка и нема подршка од лево и од десно, па затоа и беше на некое средно ниво во текот на натпреварите освен на некои.

Во истата таа формација неговата замена, Џовинко исто не успеваше да прикаже ама баш ништо, па дури и работата дојде до таму да се прашуваме дали навистина Џовинко има толкав потенцијал како што го форсираат италијанските медиуми.
Сакам да кажам дека, Диего во таа формација се мачеше да ја изврши задачата, а не пак Џовинко кој реално гледано е послаб, помлад, помал и понеискусен од Диего.

Во новата 4-2-3-1 формација тимот е растегнат на целиот терен и колку сме моќни во офанзивата толку сме моќни во дефанзива. Оваа формација без проблем ја дозволуваат силата на Мело и Сисоко.
Мело и Сисоко се родени да играат еден до друг и да ја штитат одбраната. Немаат мн обврски во нападот. Единствена работа на Мело ке биде да ја земе од одбраната и да ја даде до Диего, Каморанези, Џовинко или да прати дугачка. Се друго ке биде само плус.
Одбраната има ОГРОМНА помош од Мело и Сисоко. Вчера Касано не успеа да помина ниту еднаш, го затвораа без премногу напори и без мн трчање цело време на натпреварот до Касано имаше најмалку двајца. Замисли најпрвин треба да се пробие Мело, па Сисоко, па да се стигне до Канаваро и Киелини и на крај Буфон:back:. Бујрум, кој е маж?
Мело и Сисоко се кољачи кои гарантирам дека до последниот атом од силата ке се борат за секоја топка и ке гледаат да им ја олеснат работата на Кана, Киело и Буфон. Ке гинат на теренот. Прави мераци кога ги гледам како се фрлаат пред топка без страв:).
Нивното место веднаш пред одбраната. End of discussion!

Кај офанзивците
Диего би имал огромна помош од Каморанези и Џовинко кои би понеле дел од неговиот товар. Диего ке може да игра со напаѓачот, со Каморанези десно или со Џовинко лево, може да дрибла може да се извлече, може да нафрлува до напаѓачот. Што сака може да прави.
Вчера ги употреби сите овие техники и сите беа успешни.

Во оваа формација Џовинко е растеретен од обврските да го организира нападот на Јуве и делува само по лево и му помага на Диего кога треба да влезе во празно или да навлече играч како што правеше вчера. Нема притисок врз него туку му е само олеснителна околност на Диего. Има и фантастична конекција меѓу него, Диего и Каморанези.
Друга позитивна околност со ваква формација е тоа што Џовинко ке може да изигра доста натпревари во текот на сезоната.

И на Каморанези му одговара исто така. Тој е офанзивно десно крило. Феноменално комбинираат со Диего, а центар шутевите му се наштелувани максимално прецизно. Во нападот ке има мн опции.

Под ваква формација напаѓачите ке ротираат, а фала Богу имаме и солидна клупа па комплетниот среден ред ке може да одмора.
Маркизо, Поулсен, Тиаго, Салихамиџич, Јакинта па ајде и Дел Пиеро комбинирано можат да ги пополнат местата во средината.

Не гледам зошто да не се продолжи со новата формација, која на последните два натпревара кога ја користевме, победивме.
Моментално Јакинта е повреден, Трезеге и Амаури ке се менуваат затоа што следи тежок распоред во кој ке има натпревари во ЛШ и Калчото.

Се надевам дека вчерашната победа го убеди Чиро околу неговата формација:smir:

Не е битна утакмицата со интер вечер колку што беше битна вчера високата победа ако продолжат вака ни интер ни никој нема да биде пред нас.Како и да вечер нека кикснат интер со палермо па де се доближиме на 1 или 2 бода.И да тепаат шупаците нема да се нервирам зошто знам дека со ваква игра пагаат во мегусебниот дуел

Блан почнува агресивно

According to Ansa and Tuttomercatoweb, a complaint has been submitted to the Federal Prosecutor of CONI, the Italian Olympic committee, regarding Juventus president Jean-Claude Blanc.

On Tuesday, Blanc stated, "The third star will come to Juve from our next championship because Juve have 29 Scudetti, as we have written on all documents. Even if there is an asterisk to explain why two were taken away."

A star is present on a team's kit if they have won ten Scudetti. However, due to the Calciopoli scandal of 2006, two were revoked from Juventus and officially they only have 27 titles to their name.

The issue at hand may violate Article 5 of the Code of Sporting Justice. Blanc has been accused of issuing "public statements that damage the reputations of individuals, companies, or organisations operating under CONI, the Italian Football Federation, UEFA and FIFA."

It has not been revealed if further action will be taken.

Напред мајсторе така те сакам

Е не, ќе им молчи! Така треба бе! Да се знае што е што и кој е кој. Не сум сигурен, ама мислам дека имам негде слушнато или прочитано дека таа ѕвездичка не се дава официјално, односно дека мора да се стави на секоја 10-та титула... Ако е така, тоа значи дека ќе може да се стави без некој да се побуни зошто и за како. А дури и да се побуни, ни е гајле! Сите знаат дека Јувентус ја заслужува таа 3-та ѕвездичка уште многу одамна!:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom