Vartolu
The Infamous Mobb
Ние се трудевме да однесеме дома важна победа. Да се надеваме дека 2009 ќе биде подобра од 2008. Ние знаеме дека Интер е 6 бода пред нас, имаат силен тим, и тие победуваат кога не играат убаво, но ние сме сеуште тука. Ние не смееме да се опуштиме и тогаш ќе видиме што ќе се случи.Според мене е многу важно да ја завршиме 2008ма на ваков начин.«We managed to bring home an important victory. Let’s hope that 2009 will be even better than 2008. We know that Inter is 6 points ahead of us, it is a strong team and they win when they don’t play well but we are still there. We must not relax and then we’ll see what happens.For me it is important to end 2008 in this manner. It is not easy to arrive in a big club and do well immediately. This is also thanks to my team-mates, a group that put me in the right conditions to get accustomed and a team that helped me to score all these goals.-Амаури
Не е лесно да се дојде во голем клуб и да бидеш јак веднаш. Ова исто така е заблагодарување на моите соиграчи, група која ме постави на прав пат, да се навикнам, и тимот ми помогна да ги постигнам сите овие голови - Амаури!!
Раниери изјави за Амаури:
„Тој си ја врши работата солидно, и благодарение на него, нам не ни недостига Трезеге. Да разработам малку, беше мој предлог да имам фотокопија на тимот,конкретно јас сакав да имам два слични играчи на иста позиција да се натпреваруваат на сите фронта, и да имам можност да ги бирам најдобрите, и играчите кои се во форма...“«He is doing really well and thanks to him we are not missing Trezeguet. To elaborate a bit, it was my objective to have a photocopy of the team in the sense that I wanted two similar players in each role to be able to compete on all fronts and have the possibility of choosing the best , fielding the players who are most in form.»