Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Фосил, ако му понуди добра понуда Јувентус на Удинезе за Запата, мислам дека ќе го гледаме во Јуве во тандем со Киелини... Запата желба му е да напредува во кариерата, а во него гледам еден од најдобрите дефанзивци во Светот, неговата игра отсекогаш сум ја бендисувал...

Една интересна работа се случува..Отсекогаш сум ги бендисувал во играта Запата и Швајнштајгер, моментално тие се на листата на желби на Јувентус...Ако се реализираат двата трансфери, ќе бидам пресреќен...

а бе батали Ракетата хахахха да го земеме ние првин Швајни па Диего и чао пријатно а за одбрана не знам дали планираат да земат некој,ќе видиме а Кико за Запата е уште рано да се збори,ние сеа да се свртиме кај Досена или Закардо тие се пореални

Уште една вест, околку Досена... Неговиот агент вели дека Досена нема да се врати во Италија во Јануарскиот преоден рок. Наводно бил среќен со изборот што го направил и искуството кое го стекнувал...http://www.channel4.com/sport/football_italia/angloangle.html

Јас мислам дека повеке ни треба дефанзивец на местото на Молинаро и еден цврст бек одколку играчи во средниот ред мислам дека тамо добро би дејствувал Џиовинко како плејмејкер само му треба подршка од задната негова линија(а да не биде Молинаро):toe:

Брате ти споредуваш дечки што не играат на исто место со Ракитич.. Ракитич игра лева полутка... А да ти напоменам Ракитич, освен Џовинко и до некаде Маркизио на другиве сиве иако со 19 години можи да му биде учител... Дечкото стварно е добар... Треба таков играч во Јуве..
Џовинко,Маркизо,Роси 3 таленти + Ракитиќ ако го земиме 4 ке бидат и што со 4 кој да го ставиш попрв да се покаже, + тоа Недвед има уште цела 1 година да игра.
Ок, ти имаш твое мислење јас мое така да ке си останеме со мислењата и ке видиме што ке биде.

Ако памтам добро, Ѕапата во последно време игра како резерва затоа што во првиот тим играат Домици и Koda (или Фелипе). Тоа ме плаши најмногу. Но мислам дека беше малку повреден па можеби и затоа не е најчесто меѓу 11. Добро би било ако го вратиме Кришито.. 20 Милиони за еден одбранбен играч навистина се многу. Мене повише ми се допаѓа Сантакроче од Наполи. Тој е неверојатен дефанзивец. Има само 22 години и како би се снашол во Јуве...

Слики од реновираниот Деле Алпи http://www.sportmediaset.it/calcio/photogallery/photogallery853.shtml

Ако памтам добро, Ѕапата во последно време игра како резерва затоа што во првиот тим играат Домици и Koda (или Фелипе). Тоа ме плаши најмногу. Но мислам дека беше малку повреден па можеби и затоа не е најчесто меѓу 11. Добро би било ако го вратиме Кришито.. 20 Милиони за еден одбранбен играч навистина се многу. Мене повише ми се допаѓа Сантакроче од Наполи. Тој е неверојатен дефанзивец. Има само 22 години и како би се снашол во Јуве...

Слики од реновираниот Деле Алпи http://www.sportmediaset.it/calcio/photogallery/photogallery853.shtml

Se soglasuvam so Juventinit, momentalno Santacroce i Richards se najdobrite mladi odbrambeni igraci na svetot, zatoa treba da dadat se od sebe da go dovadat Santacroce

Сантакроче би бил mission imposible, Aurelio De Laurentiis нема шанси да се откаже од Сантакроче, Хамшик и Лавеци, зошто тимот за три години планира да се врати на врвот од Италијанската Сериа А... Прекрасен дефанзивец е, ама Наполи има многу незгодна управа и нема шанси да се откажат од никој од овие тројца...

Ама идејата со Кришито воопшто не му е лоша.... Ако не успееме да го прибереме Досена тогаш не би било лошо да го вратиме Кришито. Ке игра по лево место Молинарото...

Ама идејата со Кришито воопшто не му е лоша.... Ако не успееме да го прибереме Досена тогаш не би било лошо да го вратиме Кришито. Ке игра по лево место Молинарото...
Да ама дали постои таква опција? Кога сакаат да го вратат?Сигурно е цела сезона на позајмица...

Ако не може сега, барем нека го вратат во Јуни. Зборот ми е да не сака Џенова да го задржи и повеќе од една сезона, односно да не им се допушти такво нешто. Да си го вратиме на време. А не би било лошо и Паладино да го вратиме во пакет со Кришито...

Ако не може сега, барем нека го вратат во Јуни. Зборот ми е да не сака Џенова да го задржи и повеќе од една сезона, односно да не им се допушти такво нешто. Да си го вратиме на време. А не би било лошо и Паладино да го вратиме во пакет со Кришито...
Абе сигурно си постои договор за тоа колку време останува играчот на позајмица, нема сакаш-нејќиш тука, си ставил потпис, договор си е договор..Досегашна практика било да договорите на позајмица се прават во рок од една година, и ако матичниот клуб на играчот после изминувањето на таа година, сака да го врати, тоа може да го стори веднаш, без никаква согласност на екипата во која играчот стекнувал искуство.. А доколку матичниот клуб сака да го остави уште некое време, тогаш се договараат пак со клубот во кој што бил играчот, и ако клубот е задоволен од прикажаната игра, играчот останувам, при што се потпишува пак договор..

Тука си има одредени клаузули, кои ги конкретизираат одредени случаи, и доколку има клаузула која вели дека матичниот клуб може да си го собере играчот кога сака тогаш можно е враќањето на Кришито, но правовремено да го извести клубот во кој е играчот за неговата намера, за да му остави простор за маневар на тимот да побара замена за играчот...

Не реков дека мора да го вратиме во Јануари, туку 'ин џенерал' односно кога ќе му заврши позајмицата да не дозволи Јуве да продолжи. Ако си постои договор меѓу двата клуба дека треба да остане до крајот на оваа сезона тогаш тој ке се испочитува докрај. Иначе Јувентус го даде во Јануари минатата сезона, што значи најверојатно договорот е на година ипол...

Sto ke ni e Palladino, za Gio nema mesto pa i nemu da mu ja mislime.

Do koga so tie spekulacii za neprovereni igraci? Spored mene dresot na Juventus ne go zasluzuvaat Zapata ili Zirkov na primer. Tie mozebi se dobri igraci vo svoite timovi, no toa se timovi koi se daleku od renometo na Juventus i vo niv e polesno da se snajde igrac. eve zemete go primerot na Gilardino vo Milan. Toa se kazuva. Na nekoi igraci pritisokot deka igraat vo golem klub im e pregolem i ne mozat da se nosat so toj tovar i so samoto toa propagjaat. Zatoa mislam deka ovie dvajca ne bi se snasle vo Juventus i treba da se trgne po nekoe zvucno zasiluvanje od tipot na Sergio Ramos

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom