Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе брачка, и јас сакам во Јуве да дојдат Кристијано Роналдо, Агуеро,Кварезма,Серхио Рамос..Само финтата е што Јуве беа во Сериа Б, што имаа многу финансиска загуба, па мора покритие да се бара, да се израмни салдото.
Кико за разлика од тебе јас несакам да дојдат овие. Еден клуб не го носат звезди. Клубот можат да гоносат работници како Поулсен, Сисоко, Каморанези, Гатузо, Фламини ... и да не набројам натаму. Види ги Реал од времето на Зидан, Барселона лани, Интер 20 сезони, Милан лани. За успех треба сважа крв и ентузијазам, треба некој кој се труди а не некои звезди како Роналдињо, Роналдо ...
Шо се однесува до финансиските загуби :) Зад Јувентус стои Фиат. Значи парите не се голем проблем. Проблем е полека да се изгради стабилна екипа значи полека да се уигруваат новите играчи и да научат нешто од искусните а не комплетно да се смени целиот состав и да бидат како изгубени на терен. Вервам во тимската игра на Јувентус и то е причината поради која започнав да навивам за нив. Вервам дека сезонава ќе бидат поконкурентни од многу други тимови шо се полни со потрошени звезди. И покрај шо немаме купено звучни очекувам добар пласман сезонава (1. титула сигурно Калчо или ЛШ).

Ги набројав тие како пример..Реторика..Од овие Агуеро само би сакал да го видам во црно-белиот дрес, друго се е манекен:)Како што реков..Едино не сум задоволен од одбранбената линија, и не поради Управата на Клубот, туку поради повредата на Андраде..

За раниери според мене чиста шпекулација.
Како што вели кико и за минатата сезона сум и јас презадоволен од тоа што го направија нашиве 3 место ... никој не очекуваше но им докажавме на скептиците кој е ЈУВЕ!

Мечот помеѓу Бронби и Јувентус за жал нема да бидиме во можност да го следиме ниту преку интернет, зошто ќе го даваат само на Јувентус ТВ Каналот, а за тој треба пари..:toe:

кај прочита дека ќе ја даваат само на јувентус каналот?пошо ја најдов на една страна и пишуваше дека ќе има стрим од утакмицата

кај прочита дека ќе ја даваат само на јувентус каналот?пошо ја најдов на една страна и пишуваше дека ќе има стрим од утакмицата

Супер.
Пастирај тука ако го дават и дека виде дека ке го дават, многу сакам да гледам пријателските на Јувентус незнам зашто имам мерак некако ошуштено се игра... :vozbud::vozbud:

Ej ama so ovoj tim nisho ne praime...
Pod hitno Diego od Verder, inaku nisha... ke imame poslab plasman od prethodnata sezona:(

Извини другар..Со Борусија пишува дека ќе го даваат ексклузивно само на Јувентус ТВ, а за Бронби дека и Sky TV ќе го даваат..Извинете за дезинформацијата што ја пласирав, не прочитав убаво..За со Борусија Дортмунд дуелот ќе биде Јуве Тв..Ајде конечно ќе го видиме новава екипа на Јуве..Јас мислам дека Поулсен,Мелберг,Амаури,Џовинко,Де Чеље, и други засилувања на Јуве за сезонава ќе ги гледаме утре..Исто мислам дека ќе го гледаме и тандемот Амаури-Дел Пиеро (Јакинта)..Некој пиша дека немало да бидат ставени засилувањата..Јас го мислам обратното, дека пријателските се идеалната можност Раниери да види како би се вклопиле, и на која позиција би изиграле засилувањата..
Pod hitno Diego od Verder, inaku nisha... ke imame poslab plasman od prethodnata sezona:(
Брат, не се сложувам со тоа дека ќе имаме послаб пласман од претходната сезона...Мислам дека на убави темели се заснова овој новиот Јувентус..Е сега реално, не е онај Јувентус што го знаевме, ама верувам дека овај со тек на време ќе биде подобар..

Брат грешка си , Што ако дојде Диего и јаки ке сме сичко ке освоиме немој така , мене линчно баш ми се свиѓа тоа што ги земивме тие играчи и се надевам дека ке имат добра игра и се убо ... и сеа тие играчи што ги земавме ке имаме послаб состав од претходната :tapp::tapp:
Те молам не трасај

Утре ке видиме кој како се снаога сега засега во тимот :vozbud::vozbud:

оценки за тимот,одбрана,средина и напад

The point on Juventus Part 1 - Market, Rosa and Analysis Departments

MARKET

Purchasing: Giovinco 0, Marchisio 0, De Ceglie 3.5, Mellberg 0, Ekdal 1, Amauri 22.8, Knezevic 0 (loan), Poulsen 9.75, Chimenti 0.
Supplies: Lanzafame 2 (ownership), Nocerino 7.5, Stendardo 0 (end of loan), Palladino 6 (ownership), Vanstrattan 0 (end of loan), Olivera 0.

Outputs: 37.1 --- Revenue: 15. 5 --- Total Budget: -21.6 --- Cash remaining: 20-30 mln about

So, unless supplies of Almiron and Tiago and the remote possibility after Van Persie or Stankovic, and taken for granted the departure of Belardi loan, this would be the

ROSA 2008-2009

Goalkeepers: Buffon, Chimenti, November
Defenders: Chiellini, Legrottaglie, Mellberg, Knezevic, Andrade (broken), Grygera, Zebina, Molinaro, De Ceglie.
Midfielders: Zanetti, Sissoko, Poulsen, Marchisio, Giovinco, Ekdal, Nedved, Camoranesi, Almiron, Tiago, Salihamidzic, Marchionni.
Forwards: Del Piero, Amauri, Trezeguet, Iaquinta.

ANALYSIS OF THE WORKSHOPS:

Port: we have the best goalkeeper in the world and a good second. VOTE 9 (the second is not excellent)
Defense: Right duel Zabina-Grygera-Mellberg, while left-Molinaro De Ceglie-Grygera, bands therefore no sample, only good players (De Ceglie great hopes).
In the middle we have a phenomenal Chiellini, along with a between-Mellberg Legrottaglie-Knezevic (good players). VOTE 6.5 (missing samples, except Chiellini who saves a 5.5, cosiderando that the excellent Andrade is seriously injured) Centrocampo: Two excellent incontristi (Sissoko-Poulsen) a median of interdiction and setting (Zanetti), two central energetic and versatile (Marchisio and Ekdal), two fantasisti (Giovinco and Camoranesi), two wings (Nedved and Marchionni), two directors (Tiago and Almiron) and a wildcard (Salihamidzic). VOTE 7.5 (for the lack of reliable directors) Attack: A pure centre (Trezeguet), a ram technical (Amauri), a fantasista (Del Piero), an attacker to movement (Iaquinta). VOTE: 8 (for age)

Average rating: 7.75

Wenger Lines Up Giovinco & Marchisio.

Венгер ке оди на олимписките игри да го следи Џовинко а воедно и Марчисо со цел следната сезона да испрати понуда до нив за нивен трансфер во Арсенал.Овој не му е арно :toe::uvo:
Aquilani Set To Stay At Roma.

Ништо и од Аквилани.По се изгледа продолжил договорот со Рома.

Barcelona Still Want Trezeguet.

Овие спобудалеле.. кај ке оди трезеге? ОСТАНУВ ВО ЈУВЕ БЕ!!!!!!!!!!

Абе не верувајте на гол.ком..Па нели паметите дека таму пишуваше дека за Чаби Алонсо била договорена работата, дека веќе за два дена оттогаш ќе пристигнел во Торино за на медицински и да го продолжи договорот, и уште што не плукни залепи муабети слушнавме таму..Си пишуваат што ќе им текне..Нив му е битно да се читани, а не му е битно што пишуваат!

И да е точно не верувам управата да ги пушти овие 2 посебно џовинко ... талент и пол е малиот кај ке оди....

Јувентус а воедно и агентот на Џовинко, изјави дека не постои цена за која Џовинко би го слекол црно белиот дрес..:)..Ова е радосна вест од заменикот на Алесандро Дел Пиеро, и најголемата надеж на Јувентус..Инаку шпанските весници, а и поддржани од гол.ком, внесуваат во етер многу невистини..Знаеме, што се дешаваше со Марка весникот кога беше во прашање Реал Мадрид,па на крај Роналдо пак остана во Манчестер..Сакаат исто да постапуваат со Трезеге..Ама нема да им успее...Сакаат да вршат медиумски притисок..Се најавува протест на фановите на Јувентус, на улица,поради не ангажирањето на елитен средишен играч..

Јувентус а воедно и агентот на Џовинко, изјави дека не постои цена за која Џовинко би го слекол црно белиот дрес..:)..Ова е радосна вест од заменикот на Алесандро Дел Пиеро, и најголемата надеж на Јувентус..Инаку шпанските весници, а и поддржани од гол.ком, внесуваат во етер многу невистини..Знаеме, што се дешаваше со Марка весникот кога беше во прашање Реал Мадрид,па на крај Роналдо пак остана во Манчестер..Сакаат исто да постапуваат со Трезеге..Ама нема да им успее...Сакаат да вршат медиумски притисок..Се најавува протест на фановите на Јувентус, на улица,поради не ангажирањето на елитен средишен играч..
Ајмо Другхи... Време е и вие да стапите на сцена за едно класа засилување... Се надевам дека ке имаат ефект протестите... А за Џовинко и Трезе не верувам ни 1%...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom