Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Според 24 фудбал Јувентус се обидува да го донесе српскиот интернационалец од Челзи Ивановиќ, инаку дефанзивец..Понудата на Јуве би изнесувала околу 12 милиони евра, а ако не успеат да го купат, ќе пробаат да го земат на позајмица..А да ви биде појасна контрадикторната реторика со која се служат 24 фудбал, и пласирањето на глупости да не речам, следниот болд ќе ви разјасни...

Прво говорат дека Челзи го ангажирал Ивановиќ пред Јуве и Интер за 9 милиони, а после викаат дека Јуве дава 12 милиони за Ивановиќ што е 3пати повеќе од цената што ја платил Челзи за него..Значи, 9 * 3 = 27...А не е 12...:toe:Не знам зошто вака прават...

Пишува што е за три повеќе, не пишува дека нудат три пати повеќе

Јуве нема да игра без навивачи, туку србинот ќе го исвиркуваат на секој допир со топката..А да дава по два гола, сигурно дека ќе го засакаат...:)Претседателот Гиљи беше многу јасен, ќе се почитуваат навивачите и нивните ставови...Постојат договори, дил со навивачите, за кои не се пишуват никаде, разговори во 4 очи и слично..А нема шанси управата да оди против своите навивачи во никој случај..

Во интервјуто на Павел Недвед за официјалната страна на Јувентус,вели дека е среќен што Јуве пак игра во ЛШ, дека ќе помогни со сите сили да Јувентус оствари успех во наредната сезона..Вели дека неговата цел е и да ги насочи младите сили во Јувентус, да се развиваат во правилна насока, и дека е вчудоневиден и пријатно изненаден од нивната огромна фудбалска способност, и дека имаат огромен фудбалски потенцијал, кој го докажале на тренинзите...

THE_PIRAT што бидна со натпреварот на слободни фрлања каде се натпреварува ДелПиеро ???? :vozbud:

Еве едно видео и неколку слики од тренингот во пинѕоло
amauri.jpg

my.php

my.php
nedved_pinzolo.jpg

allenamento_pinzolo2.jpg

ranieri_pinzolo_08_2.jpg

my.php

интересно беше тоа што на презентацијата на дресовите сите имаа бројки само џовинко немаше хах... чудно ...

интересно беше тоа што на презентацијата на дресовите сите имаа бројки само џовинко немаше хах... чудно ...
Тоа изгледа дека е маица за комерцијални цели, што ќе се продава..Мислам дека и лани на презентацијата ист таков дрес носеше Недвед..Инаку последната „вест“ поврзана за Јувентус од 24фудбал е тоа дека Јакинта нема да си оди од Јувентус:)..
Напишано од 24фудбал
Поради таквата ситуација, фудбалерот сакаше да си замине,

Колку што сум запознаен, Јакинта ниту еднаш не изјави, ниту со нешто покажа дека сака да го напушти Јувентус, напротив, поласкан е од верноста на навивачите, и изјави дека со гордост ќе го носи црнобелиот дрес..

Не чудно ми беше бидејки сите имаа само тој немаше ама како што велиш сигурно е била маичка не дрес:)
на 24фудбал не верувам баш многу многу,но Јакинта верувајте останува во Јуве нема да си оди бидејки навивачите го сакаат а и тој самиот изјави нешто кое го знаеме веке.

недвед нешто ја забуша работава.. видете
I'd Like To Play With Stankovic - Nedved

Сакал да игра со станковик,не се согласува со фановите и мисли дека добро ви дошол во тимот станковик.НЕ се согласувам со недвед.

Истовремено сакаат да го понудат на позајмица андраде во замена за флавио рома голманот на монако. Не се согласувам и со оваа одлука.Андраде е добар дефанзивец незнам зошто би го пракале таму,нека оди Беларди.

А мегувремено бурдисо кажал Не на Јуве и рекол дека тешко да се приклучи во тимот бидејки игра за најголемиот ривал Интер.
Burdisso Says No To Juve.

Nicolas Burdisso says that it would be almost impossible for him to join Juventus due to the fact that he plays for bitter rivals Inter.

Ова треба да служи за пример на раководството на Јуве за ангажирање на Станковик!

edit: Најверојатно Алмирон не напушта и преминува во Сампдориа.

недвед нешто ја забуша работава.. видете
I'd Like To Play With Stankovic - Nedved

Сакал да игра со станковик,не се согласува со фановите и мисли дека добро ви дошол во тимот станковик.НЕ се согласувам со недвед.

Истовремено сакаат да го понудат на позајмица андраде во замена за флавио рома голманот на монако. Не се согласувам и со оваа одлука.Андраде е добар дефанзивец незнам зошто би го пракале таму,нека оди Беларди.

А мегувремено бурдисо кажал Не на Јуве и рекол дека тешко да се приклучи во тимот бидејки игра за најголемиот ривал Интер.
Burdisso Says No To Juve.

Nicolas Burdisso says that it would be almost impossible for him to join Juventus due to the fact that he plays for bitter rivals Inter.

Ова треба да служи за пример на раководството на Јуве за ангажирање на Станковик!

edit: Најверојатно Алмирон не напушта и преминува во Сампдориа.
Беларди???...Беларди штотуку потпиша договор до 2011 година:wink:
ЕДИТ:Познат ви е типов
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
c27photogallery308grouprb8.jpg

Беларди???...Беларди штотуку потпиша договор до 2011 година:wink:
ЕДИТ:Познат ви е типов
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Тоа значи ништо со ангажирање на нов голман?Требаше да се ангажира Шверцер од Мидлзборо..Мора да се има за секој случај, не дај Боже...Како и да е..Ако Андраде е 100%фит, верувам дека одбраната ќе добие многу на квалитет, и дека одбраната би била постабилна од лани..Ги имаме Мелберг,Андраде,Киелини,Легротаље,Григера,Молинаро,Зебина...

Тоа значи ништо со ангажирање на нов голман?Требаше да се ангажира Шверцер од Мидлзборо..Мора да се има за секој случај, не дај Боже...Како и да е..Ако Андраде е 100%фит, верувам дека одбраната ќе добие многу на квалитет, и дека одбраната би била постабилна од лани..Ги имаме Мелберг,Андраде,Киелини,Легротаље,Григера,Молинаро,Зебина...
Па чим иде во воздушен дуел со Трезеге а сликата е од денес или вчера значи е опоравен:toe:
п.с ги заборави Де Цегиље и Књежевич:)

не е трезе,алмирон е
Да да знам моја грешка ми заличе на Трезеге дека ја има изместено фацата малце али помина пола саат и измени немаше више:toe:

Да да знам моја грешка ми заличе на Трезеге дека ја има изместено фацата малце али помина пола саат и измени немаше више:toe:
Се прават грешки..Прочитајте го интервјуто на Винченцо Јакинта тука

А за другите еве ќе го преведам на Македонски...

«I read in the newspapers about me possibly leaving to for Rome or Naples and I have to say that annoyed me a little. Truth is I met the Club before leaving for my holidays in Calabria and they said they're happy with me and on my part I'm happy to stay here, because Juve have given me a lot and I can feel the fans' affection for me»
„Јас прочитав во весниците за можното заминување во Рома или Наполи и јас морам да признаам дека ме разлутија по малку..Вистината е дека јас се сретнав со Управата пред да заминам на одмор во Калабрија и тие ми рекоа дека се среќни со мене и со мојот учинок и сум среќен што ќе останам тука, зошто Јувентус ми даде многу, и јас ги осеќам љубовта на фановите“
Vincenzo Iaquinta strongly denies the rumours in the press that linked him to several transfer Vincenzo Iaquinta strongly denies the rumours in the press that linked him to several transfer negotiations. .
Јакинта ги демантира шпекулациите во пресот дека е поврзан со неколку трансфер преговори...
We're playing three competitions and we needed another forward. Amauri's signing makes us even stronger up front and we were already the best in that department last season. I'll try and do everything I can to play as much as possible. I'm motivated; I want to show what I'm worth. Playing with three up front? We haven't spoken with the Manager about formations, but last year we played with three up front in both games against Roma and it went well
„Ние играме во три натпреварувања, и нам ни беше потребен уште еден напаѓач.Потпишувањето на Амаури не прави уште посилни напред, со оглед и на тоа што во изминатата сезона ние бевме најсилни на таа позиција.Ќе се обидам да сторам се што можам, и се во моите можности.Јас сум мотивиран.Сакам да покажам дека вредам.Играње со тројца напаѓачи?Немаме зборувано со Раниери за формациите, но ние лани кога игравме со тројца напаѓачи, во двата дуели со Рома, поминавме одлично..“
Запрашан за средниот ред, Јакинта изјавува:
For us forwards, it's always best to have a skilful midfielder, who can play the ball vertically. It must be said we already have one at Juventus: Tiago is that kind of player and I hope that if he stays he can show his worth. If Tiago played as I've always seen him play in training, we wouldn't need anyone else. He didn't play much last year, but he was coming from a foreign League, he had to adjust to ours. And then there's Zanetti, who can make some great long passes for the strikers, we saw it very well with Del Piero… I read a lot of midfielders' names; I hope we get a really strong player, so that we'll be competitive with any team. Xabi Alonso is a great player and I like Stankovic too, but reading what our fans think of him in the papers, it seems unlikely…».
„За нас напаѓачите, најлесно е кога имаме вешт играч од средниот ред, кој може да ја движи топката вертикално.Мора да се напомене дека ние веќе имаме еден во Јувентус: Тиаго, е таков играч, и се надевам дека ако остани дека ќе ја покаже неговата вредност.Ако Тиаго игра како што игра секогаш на тренинзите, нам не ни треба никој друг.Тој не играше многу минатата сезона, но тој дојде од сосема странска Лига, тој мора да се прилагодува на нас.И тука е и Занети, кој може да праќа долги топки до напаѓачите,со Дел Пиеро се сложуваат многу добро..Читам за многу играчи од средината..Се надевам дека ќе земеме вистински силен играч, кој че биде конкурентен со секој тим.Чаби Алонсо е одличен фудбалер, исто така ми се допаѓа и Станкович, но читам што нашите фанови мислат за него по веснициве, тоа ми изгледа како безизгледен трансфер“
За Недвед, Јакинта вели:
«Nedved is always motivated; his determination impressed me as soon as I met him last year. At 36 he still wants to push the rest of the team on in training... I don't think he'll hang up his boots next year, in fact I'll probably end up retiring before he does...»
„Недвед е секогаш мотивиран: Неговата решителност ме импресионира уште од кога го запознав минатата година..На 36 годишна возраст тој уште сака да ги притиска останатите играчи да тренираат повеќе..Мислам дека тој нема да ги обеси копачките наредната година,поверојатно е дека јас попрв ќе се пензионирам од него:)..“

Јакинта мисли дека Недвед нема да се пензионира наредната сезона, дури вели дека тој попрво ќе се пензионира, отколку Недвед:pos2:...
Респект!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom