Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Управата ни е супер бе.Трезегол останува во јуве ке видите. за засилувањата можам да кажам дека ке дојдат барем 2 од тие 3.

Мелберг и Андраде ќе бидат ѕверови во одбрана, ќе видите, заедно со главниот - Киелини.

Претседателот на Јувентус, Џовано Коболи Џигли отфрли неколку имиња кои медиумите ги поврзуваа со трансфер во Торино, а потврди и дека заглавиле во преговорите за Алонсо.

Се очекуваше Старата Дама да објави дека Алонсо е нивни играч уште во понеделникот, но сеуште нема ништо официјално.

Претседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џигли потврди дека сеуште се во преговори со Ливерпул за трансферот на Алонсо, но призна дека бараат и други алтернативи доколку трансферот пропадне.

“Нема да го комплетираме трансферот на Алонсо до петок, ќе мора да почекаме до крајот на ЕВРО 2008.” – рече Коболи.

“Но продолжуваме да гледаме и други опции за во средниот ред, бидејќи сеуште не е донесена конечна одлула.”

Се претпоставува дека разликите помеѓу двата клуба изнесуваат £2 милиони, односно Ливерпул стои цврсто на ставот дека Алонсо вреди £16 милиони а понудата на Старата Дама е £14 милиони.

Коболи исто така негираше дека тие се заинтересирани за Подолски и Станкович а призна дека ја губат и битката за Аквилани кој сепак ќе остане во Рома.

И Чаби Алонсо излезе со свое мислење околу најавите за трансфер во Јувентус, велејќи дека има да одработи уште четри години во Ливерпул.

“Моите планови се наредната сезона да ја започнам во дресот на Ливерпул.” – рече Алонсо за Mirror. “Доколку нема некои промени очекувам да се случи тоа.”

“Минатото лето потпишав нов договор и имам да одработам уште четри години. Но ќе видиме што ќе се случи.”

Извор:24fudbal.com.mk

Левиот бек на Арсенал, Клиши доби на атрактивност по неговите настапи за Арсенал минатата сезона, кога беше и избран за најдобар фудбалер на својата позиција во Премиер лигата. Sun вели дека Рома и Јувентус се интересираат за 22-годишниот фудбалер на Арсенал.
"Клиши е одличен дефанзивец во интернационални рамки" - го покажува својот интерес Лучиано Спалети и покрај тоа што веќе го ангажираше Рисе.
"Тој сеуште е многу млад, според тоа тој има уште многу да напредува".
"Искрено, би бил многу задоволен да го видам Гаел Клиши во дресот на Рома. ќе видиме што ќе се случи".
Покрај Сплаети, и тренерот на Јувентус, Клаудио Раниери не го крие интересот за Клиши.
"Додека работев во Челзи, многу добро ги запознав фудбалерите од Премиер лигата, Гаел Клиши сега е еден од најимпресивните фудбалери во Англија" - изјави Раниери.
"Тој треба да дојде во Јувентус" - заврши Раниери.

извор: 24fudbal.com.mk

За првото можеме да кажеме дека после еуро 2008 би требало да потпише,но за ова второво се мислам дали е точно или некој трач.. некој повеке
информации,.. ?

btw : ова го прочитав на официјалната страница на јувентус
Mellberg: «I can't wait to start»

ДЕЧКОВО КЕ КИНЕ ОСЕКАМ! :)

Мелберг и Андраде ќе бидат ѕверови во одбрана, ќе видите, заедно со главниот - Киелини.
Да..И во тој случај, Киелини мислам ќе се врати на природната бековска позиција...Освен ако не му светни нешто друго на Раниери
:)

Паметна работа праи управата. Многу ми се свиѓа тоа што сакаат да извадат максимум од младите играчи (Џовинко, Маркизио, Де Чеље...) без бадијала да трошат големи суми за непотребни играчи. Бланк е паметен човек... Изјави дека до 4 јули тимот за наредна година ќе биде готов, да видиме дали ќе биде така. Изјави и дека ќе купат уште средишен играч и резервен голман... Се надевам средишниот е Алонсо...

Паметна работа праи управата. Многу ми се свиѓа тоа што сакаат да извадат максимум од младите играчи (Џовинко, Маркизио, Де Чеље...) без бадијала да трошат големи суми за непотребни играчи. Бланк е паметен човек... Изјави дека до 4 јули тимот за наредна година ќе биде готов, да видиме дали ќе биде така. Изјави и дека ќе купат уште средишен играч и резервен голман... Се надевам средишниот е Алонсо...
Абе и одбранбен требаа..За секој случај..Рачунајте дека Стендардо е на позајмица, и нема никаква најава дека ќе му биде понуден договор..Така да , одбрана ни треба уште еден..И голман за резерва, народски кажано за не дај Боже..

Дечки мора уште двајца според мене средишни играчи, и двајца во одбрана... Велам двајца средишни бидеќи Недвед, Салихамиџич се вејке застарени... Двајцата се над 30 години и не ке можат лесно да го истрчуваат цел натпревар... А за ова со Клиши прочитав вчера и стварно се израдував(но доколку е вистина)... Доколку го земиме Клиши одбраната ке биди бетон... Само уште некои измени и рушиме...:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Дечки еве слишам дека Јуве ангажирал одбрамбен играч од Ливорно... Колку е сега тоа вистина не знам, но читнав овде, онде дека Кнежевиќ беше во репрезентацијата на Хрватска ова Европско првенство која за моја жал испадна:uvo:... Само нема сеуште кажано на Офоцијалната на Јуве дека е ангажиран... сега ке видиме колку е вистина... + тоа Читам дека и Тиаго е пред трансвер во Алтетико Мадрид... За ова мислам дека се шпекулираше уште пред долго време дека Атлртико Мадрид сака да го ангажира Тиаго... Ке видиме што ке испадни и од ова...:salut:
Dario Knezevic
8422.jpg
Livorno

Date of Birth: 20/04/1982
Place of Birth:
Fiume
Nationality:
Croatia
Height:
184 cm.
Weight: 80 Kg.
Role: Defender
Jersey:
15

“Ibra told me some great things about Juve and he told me that he had a great time while he was there.”
Според гол.ком, Ибрахимович го убедил Мелберг за да дојде во Јувентус..
Цитирам „Ибра ми кажа некои многу убави работи за Јуве, и ми кажа дека тој си поминал прекрасно кога бил таму..“

Биди го ти Ибра..

Каморанези , Сисоко , Недвед, Саликамизиќ , Џовинко , Алонсо , Тиаго (ако остане) ...
Зар оште ни треба среден ред ....
АБЕ ОДБРАНА НИ ТРЕБА :tapp::nesvest:

Каморанези , Сисоко , Недвед, Саликамизиќ , Џовинко , Алонсо , Тиаго (ако остане) ...
Па ете го Књежевиќ...Ваљда и Стендардо ќе го откупат...

Само уште Клиши да го донесиме... Лудило ке биди одбраната...:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Nedved i Salihamidzic se pred penzija, Alonso uste ne e zemen. I ajde sega izbroj gi use ednas da vidis kolku se, pa kazi dali trebaat uste ili ne.

Јувентус биле во разговор со Терлици од Сампдорија, дефанзивен играч!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom