Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе уште не е за верување... Договорени трансфери во Јуве имаше уште од пред4-5 месеци а сепак ништо од тоа... И јас на форум можам да пишам ВДВ пристигна во Торино да го комплетира трансверот со Јуве... Али сепак е чиста лага... А и овие од 24Фудбал ја зацапаа вкрај... Или пиши нешто точно или не пишувај ништо... Еве сега читам дека и трансверот на Алонсо е пред пропаѓање... А коментаторот на АлСат го најави Алонсо како нов играч на Јуве по завршувањето на Европсково... Па ке видиме што ке биди...

На сајтот на Другхи начекав една навивачка песна која што ја барав одамна ... Се вика GRANATA TOPO DI FOGNA и е наменета против навивачите на Торино. Еве ви линк ...
еве го и текстот ако ве интересира повеќе ...

OH! GRANATA TOPO DI FOGNA
DI TORINO SEI LA VERGOGNA
LA VOSTRA MASSIMA ASPIRAZIONE
FESTEGGIARE LA PROMOZIONE
NOI IN EUROPA GIOCHIAM LONTANO
VOI AL MASSIMO AD ORBASSANO
DA TROPPI ANNI CERCATE GLORIA
SOLO SUPERGA VI HA FATTO STORIA
QUANDO TORNI DAL PURGATORIO
SOGNI SEMPRE ACQUISTI D’ORO
MA ALLA FINE LA STORIA VERA
CHE TURIN ALE’ BIANCA E NEIRA

Последното е најјакоо..Торино е ЦРНО БЕЛ!Добра песна...

Добро ритамче ама не ја разбираме песната мислам текстот ,,,

Ке пробам јас да прашам да ни ја преведам.
денес читав во вест дека трезеге ке биде ослободен од јуве доколку некој понуди 24 милиона евра. Трач или вистина ? не верувам јас на овие гласини.

"Then, after Mellberg, we're now searching for a midfielder of quality. Also, in the end, we're working on a goalkeeper, obviously not as a first-choice but a backup." -Blanc
Според Бланк, Јувентус бараат квалитетен играч во средниот ред..Исто така работат на ангажирање на квалитетен голман, замена на Буфон..
"The return of three big young players Claudio Marchisio, Sebastian Giovinco and Paolo De Ceglie is good for us,” said the Frenchman.
Враќањето на три големи млади играчи како Маркизо,Џовинко и Де Чеље е многу добро за Јувентус, изјави Бланк

Ке пробам јас да прашам да ни ја преведам.
денес читав во вест дека трезеге ке биде ослободен од јуве доколку некој понуди 24 милиона евра. Трач или вистина ? не верувам јас на овие гласини.
Еве и јас читав дека Трезеге ке биди ослободен од Јуве само за 25 милиони... Јас очигледно сум за да остани Трезе во Јуве... Ако го шитнат ке испаднат педери према Трезе, кој сам кажа дека сака да се пензионира токму во Јуве... А ако гледаме од друга страна со парите од Трезе ке се обидат да го купат Хумтелар... А доколку не го донесат Хунтелар во Јуве, тогаш тешко ке најдат замена за Трезе... Јас сум за едно големо ДА за останување на Трезе во Јуве... А за вас не знам...:salut:

Ако си оди Трезе ама не верувам дека ке си оди најдоброто е Хунтелар ....
а најмногу го сакам Адебајор да дојде во јуве ама не бива нема договори
овој играч многи си го сакам :)))))) топ е ..
Трезеге не си оди бе кажа дека останува во Јуве и оваа сезона само сеа вака да залажат дека ке си оди .... Поздрав

Ви кажав уште зимата ко почнаја шпекулациите за амаури. Ако дојди тој еден заминва (најверојатно Трезеге) последна шанса да се заработи нешто а не можи уште долго да се очекува многу од него. ј.. таков е бизнисот

од кај го знаеш водичот на јуве? и по што го спореди со пит(водичот на гсх).

водичот на јуве го видов на јутуб и многу е сличен со Пит,не само изглед туку и карактер и он е фајтер како Пит ете по што го споредив со Пит

Интервју на Бланк на официјалната страна (е ова го сакам:))..Ќе се обидам за тие што не разбираат англиски да постирам најглавните работи тука...

We're in talks with a few; in the end we'll make the best choice under a football point of view but also in terms of money. Aquilani, Stankovic or Xabi Alonso? We're negotiating with more than three».
„Ние сме во разговори со неколку;на крајот ние ќе го направиме најдобриот избор од фудбалска гледна точка и во цената во пари..Аквилани, Станкович, или Чаби Алонсо?Ние сме во разговори со повеќе од три играчи..“

му опинион:)Разговараат со повеќе од овие тројца?Супер..Верувам дека ќе биде изненадување некој:)

Ова најмногу ме израдува
Trezeguet not going anywhere. «Some agents have been busy trying to create enthusiasm for the player in Spain and Italy. But as it stands now, Juventus are not in talks with Barcelona. We've already said that David cannot be sold, even more so if there aren't any talks going on. He's an important player, not just for us but for his National team. We saw how difficult it is to score without him».
ТРЕЗЕГЕ НЕ ОДИ НИКАДЕ...Некои агенти беа зафатени да направат терен за играчот во Шпанија и во Италија..Ние рековме дека Давид Трезеге неможе да биде продаден, и нема никакви разговори за заминување.Тој е играч од важен карактер не само за нас туку и за неговиот национален тим.Ние видовме колку е тешко да се погоди без него“ (алудирајќи на тоа што Трезеге не беше повикан од Франција да настапи на Еуро 2008, и раната елиминација на Франција(за ова ептен ми е ќеф, нека се мислат сега 4 години за таа грешка:)))

Епа што се однесува на Трезеге ваше е на кого ќе му верувате..На гол.ком.трач или на официјалната страна на Јуве..:pos2::pos2:Трезеге е важна алка во системот наречен Јувентус и не очекувам да замини...

И напомена дека стадионот, на Јуве кој се гради ќе биде изграден за 2 години...

Мај Опинион:
Бидејќи Јувентус потпиша спонзорски договор со Sportfive мислам дека најубаво е да се вика Sportfive Arena..Многу фаца име..

Овие се најглавните делови од интервјуто, кое колку толку се надевам дека успеав да ви ги доловам..За тие што разбираат англиски еве ви линк до целото интервју..
http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_CECC6AF913D144369F15D75840654697.asp
Форца Бјанконерии..

Е ова го сакам... Еднаш да излези нешто вредно на Офоцијалната на Јуве... Браво за Бланк...Браво за цепа управа... Браво за тимот... Вгодина сме први... Forza Juventus...:helou::vozbud:

Коментаторот на натпреварот Хрватска - Турција, спомна дека Јувентус доставиле официјална понуда за Ракитич, од 12 милиони долари..Не ми се верува дека ќе го дадат за толку мала сума, но да видиме што ќе каже иднината...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom