Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro e sto ne pisuvav nisto dva dena. Ke pisev sekakvi gluposti za pickata Ranieri koj izigra nevideno pickarski so kretenite Lazio. Kako moze be da im se brani na moroni ko Lazio sto ne znaat da odat. Nevidena picka od trener. Ednas ke mu se ukaze sansa da brka titula i se plasi od istata. Sramota!!!

Dobro be kaj vide deka se branese Juventus, ne velam deka igrase dobro ama ne se branese, fakt e deka i tie napagaa igraa dobro, no toa e toa slabo odigravme, i jas ne sum fan na Ranieri, no vo momentov nema nekoj dobar sloboden trener takasto najdobro e da se drzime so nego i vo dobro i vo loso.

Dobro be kaj vide deka se branese Juventus, ne velam deka igrase dobro ama ne se branese, fakt e deka i tie napagaa igraa dobro, no toa e toa slabo odigravme, i jas ne sum fan na Ranieri, no vo momentov nema nekoj dobar sloboden trener takasto najdobro e da se drzime so nego i vo dobro i vo loso.
Moraa li da primat gol za da ja prezemat igrata od Lazio? Mene ic ne mi e jasno kako moze nekoj koj sto e trenet na JUVE da otide na nekoj natprevar so pomislata da ne izgubi. Na Juventus protiv Lazio ni na kraj pamet ne im bese pobedata. Koj e za toa vinoven? Ranieri i negovata povlecena taktika. I kako moze mamlazot da naogja pozitivni raboti vo remito? Ne mozam da go razberam kolku i da se trudam. Abe DRVO NEDELKANO!!! Jas kako navivac na Juventus pizdam i sum ekstremno nezadovolen od bodot so Lazio, a gospodinot koj e debelo platen za trenerskata rabota vo Juve naogja pozitivni raboti vo bodot i doblizuvanjeto na 3 boda od Shinter. Da mu se poseram na zbrckanata grda faca. Namesto da sme na 1 bod nie sme na tri i " thinkermanot" e zadovolen:kesa:

Moraa li da primat gol za da ja prezemat igrata od Lazio? Mene ic ne mi e jasno kako moze nekoj koj sto e trenet na JUVE da otide na nekoj natprevar so pomislata da ne izgubi. Na Juventus protiv Lazio ni na kraj pamet ne im bese pobedata. Koj e za toa vinoven? Ranieri i negovata povlecena taktika. I kako moze mamlazot da naogja pozitivni raboti vo remito? Ne mozam da go razberam kolku i da se trudam. Abe DRVO NEDELKANO!!! Jas kako navivac na Juventus pizdam i sum ekstremno nezadovolen od bodot so Lazio, a gospodinot koj e debelo platen za trenerskata rabota vo Juve naogja pozitivni raboti vo bodot i doblizuvanjeto na 3 boda od Shinter. Da mu se poseram na zbrckanata grda faca. Namesto da sme na 1 bod nie sme na tri i " thinkermanot" e zadovolen:kesa:

I jas sum go zabelezal cestopati ova od strana na Ranieri, koga igraat nereseno so nekoj tim toj izleguva so izjava deka e zadovolen i ne znam sto, ednostavno nema zadovolstvo ako ne pobeduvas ova e Juventus.

потполно се согласувам со тебе , и ова не му е првпат да е задоволен со реми, истата ситуација беше и минатата сезона кога ремизиравме со тимови послаби од лацио и раниери пак беше задоволен од позитивните работи што ги видел, а за потсетување, ги тепавме и интер и милан и рома така да имаме тим што може да победи секого и треба да се оди на победа на секој натпревар, и на крај кога раниери ќе каже дека е задоволен со нерешено, тоа делува барем јас да се осеќам многу исфрустрирано

i mene me nervira mnogu.na sekoja utakmica mora da se ide na tri boda.aj ako ne od sea nie ke napagame celo vreme so po 30 sansi,i na kraj od 1 sanas primama 1 gol i ke izjavi:zadovolen sum uigrani se momcite stvaravme sansi????????kade so ovoj pamet alo.mora na sekoj mec na 3 boda da se ide.i da ne e dobra ekipata, samoto ime JUVENTUS treba da bide strav i trepet za sekogo.

За болдовите нема да коментирам, пошто сметам дека деградирањето на една личност врз база на лична човечка природа, е како прво невкусно, и не е воопшто смешно, ниту пак духовито:toe:..Како второ, зошто сакаш преку леб погача? По сите форуми ОФИЦИЈАЛНИ на Јуве, се ВОЗДИГНУВА играта на Јуве, за разлика од кризниот период, Раниери од сите се отценува со највисоки можни бодови.. На vechiasignora.com форумот, просто е зачудувачки тоа, како се смена мислењето за Раниери, и воопшто за играта на Јуве после кризниот период.. Погледни го само составот на Милан, и Интер, и спореди ги со оној на Јувентус..Спореди дека скоро цела полусезона поминавме со скоро половина повреден тим..Скоро цела полусезона поминавме без Трезеге, Буфон, Каморанези стандардни првотимци, Поулсен, Салихамиџич..На терен игравме со млади играчи Маркизо и Де Чеље против еден Милан со толкав фонд на играчи и тотално го демолиравме и резултатски и во игра..Со тој тим го поминавме скоро цела полусезона, да не речам со втор тим, сега сме за само 3 бода разлика од Интер, и сме три бода пред Милан..

И да ти кажам искрено јас не се срамам ниту од Раниери, ниту од Јувентус кој во своите редови може ги нема ѕвезди како Кака итн, туку напротив. сложен и компактен тим...

Јас сум ГОРД што НАВИВАМ ЗА ОВОЈ КЛУБ!! Ситуацијата беше тешка..Пад во една лига подолу, губиток како и финансиски така и пад со играчки кадар... За една година, успеавме да се квалификуваме во ЛШ, а веќе оваа сме едни од главните претенденти за освојување на Скудетото!! Јас не сум задоволен од Јуве, јас сум ПРЕЗАДОВОЛЕН од прикажаните перформанси на Јуве и се надевам што гледам компактна екипа, микс меѓу млада крв и искусни волци!!!

Сите бевме навикнати да го гледаме Јуве на првата позиција,но ова значи нов почеток за нас,а тим не се гради за 2 месеци, тим се гради постепено, посветено и со желба за успех.

Мислам дека не е убаво што фрлаш со дрва и со камења по Раниери, што го вреѓаш на лична основа, и што не си задоволен со ништо..Треба да покажеш малку повеќе разбирање и да бидеш реален и приземјен..А не на секој нерешен резултат или не дај Боже пораз да плукаш врз се живо и диво, како Јуве првпат да изгубиле или да ремизирале..Како прво ова е фудбал, а фудбалот го карактеризираат и победи, и порази, и титули и падови..Ако го сакаш клубот треба да го поддржиш во се, а не да ти е убаво на душата кога Јуве ќе го тепа Милан, а да плукаш врз тренерот, и врз играчите доколку завршиле нерешено со Лацио во Рим!!
Трпение спасение..

проблемот не е во нерешеите резултати туку во тоа што раниери е задоволен со нерешен резултат, а за составот што го има јуве, мислам дека е најмалку изедначен со оние на милан и интер, па дури и подобар заради клупата што ја имаме и што не зависиме од ниеден играч во толкава мера колку што интер зависи од ибрахимович, а милан од кака и затоа тренер на јувентус не смее да каже дека е задоволен од 1 бод, затоа што со тоа покажува дека неговиот менталитет не се совпаѓа со победничкиот менталитет на јувентус

Juventus Fans TV
http://www.e-televizor.com/channel.php?cid=1537

Namerata voopsto ne mi bese da go navredam Ranieri zatoa sto toj voopsto i ne me chita na forumov. Namerata vsusnost mi beshe da isfrlam shto povekje gadosti od sebe zatoa sto eve vekje tret den od mecot a jas se uste se custvuvam kako da ke eksplodiram od nervoza. Najprvo od rezultatot, pa potoa od izjavite na Ranieri deka e zadovolen od istiot.

Namerata voopsto ne mi bese da go navredam Ranieri zatoa sto toj voopsto i ne me chita na forumov. Namerata vsusnost mi beshe da isfrlam shto povekje gadosti od sebe zatoa sto eve vekje tret den od mecot a jas se uste se custvuvam kako da ke eksplodiram od nervoza. Najprvo od rezultatot, pa potoa od izjavite na Ranieri deka e zadovolen od istiot.
A си размислил дека ако почне да критикува дека може уште полошо да направи? Пример, Мурињо после поразот од Аталанта изгледаше како попарен, ама после рече ништо страшно, продолжуваме понатаму.. Тоа е дел од психологијата која ја употребува Раниери а и секој тренер како поттик..Ако ги омаловажи, и да ги `искара` тој веројатно ќе постигни контраефект и од тоа нема ништо позитивно.. Раниери рече дека можеле да остварат и победа, но и вака е задоволен со резултатот бидејќи се топи разликата на Интер, и ако таа изнесуваше 6 бода пред 2 меча, сега ќе изнесуваше 3...
Пред некој пост напоменав дека Раниери е поставен како тренер на Јувентус, по совет на Маестро Марчело Липи, и веројатно тој знае што работи и го познава Јувентус многу повеќе од нас.Така да јас продолжувам да му верувам на Раниери...

проблемот не е во нерешеите резултати туку во тоа што раниери е задоволен со нерешен резултат, а за составот што го има јуве, мислам дека е најмалку изедначен со оние на милан и интер, па дури и подобар заради клупата што ја имаме и што не зависиме од ниеден играч во толкава мера колку што интер зависи од ибрахимович, а милан од кака и затоа тренер на јувентус не смее да каже дека е задоволен од 1 бод, затоа што со тоа покажува дека неговиот менталитет не се совпаѓа со победничкиот менталитет на јувентус

Juventus Fans TV
http://www.e-televizor.com/channel.php?cid=1537
Од кај најде ти таква изјава гол.ком каде ја виде? Јас не сум видел таква изјава туку сум видел каде што Раниери кажува дека е задоволен од играта и уиграноста на играчите кои ни се на располагање да не ти напоменувам колку ни е полна болницата и да не почнам да го споредувам овој тим со тимовите на Интер и Милан бидејки и сам знаеш колкава е разликата.Едноствано стрпете се и ке видите дека Раниери е добар тренер сепак не сме далеку од титулата:wink:

Од кај најде ти таква изјава гол.ком каде ја виде? Јас не сум видел таква изјава туку сум видел каде што Раниери кажува дека е задоволен од играта и уиграноста на играчите кои ни се на располагање да не ти напоменувам колку ни е полна болницата и да не почнам да го споредувам овој тим со тимовите на Интер и Милан бидејки и сам знаеш колкава е разликата.Едноствано стрпете се и ке видите дека Раниери е добар тренер сепак не сме далеку од титулата:wink:
Точно, Пирате..Раниери рече дека е задоволен од играта на Јувентус и дека е задоволен што ја топиме предноста на Интер..3 бода позади вториот, и цела втора полусезона за надигрување? Ниту малку не сме далеку до титулата...

Киелини е добитник на наградата најдобар дефанзивец во Сериа А, Џиџи Буфон најдобар голман на Сериа А, а Дел Пиеро најдобар играч од Италијанско потекло во Сериа А..Најдобар фудбалер наградата ја доби Ибро.. 3ца најдобри во својата бранша во Сериа А се играчи на Јувентус..Затоа не треба да се слуша лош збор..Сигурен сум дека темелот на Шампионски Јувентус е зациментиран, и многу сум задоволен што иднината на Јуве останува на млади сили како Киелини, Џовинко,Де Чеље, Маркизо итн...

Jas nikogas i nemam kazano los zbor za igracite, mozebi porano za Molinaro, ama so tek na vremeto pocna da mi go menuva mislenjeto. Ke potenciram deka mnogu gi pocituvam igracite od ovoj sostav na Juve i nivnoto zalaganje na terenot. Edinstvenoto nesto sto ne mi se dopagja e pristapot na trenerot. Sto se odnesuva do igracite, nikogas ne sum imal nitu pak ke imam nesto protiv. Tie se za mene sampioni bez razlika dali ke osvojat nesto ili ne. Trenerite se minliva rabota, a ljubovta kon klubot ostanuva.

Недвед - Првенството ќе биде решено на самиот крај

Кориере Дело Спорт
пишува дека Портсмут го барале Кристијан Поулсен од Јувентус како замена за Диара..
Јас мислам дека многу сонуваат овие од Портсмут..Поулсен беше три месеци повреден и допрва следуваат моменти каде треба да ги покаже своите квалитети.. Против Фиорентина очекувам да стартува во првиот состав на местото на Момо Сисоко кој е суспендиран заедно со Молинаро..

Добро де, дајте му време и простор на човекот да се докаже дека ја заслужува клупата. На чело е само година ипол, а до оваа полусезона ниеднаш немаше фул тим на располагање, а нема ни да има до крајот на сезонава ако го вброиме и Андраде во тимот (верувам дека повеќето од вас заборавија како изгледа човеков). После натпреваров со Лацио одма да го обесиме на плоштад како у среден век... Буфон, Киелини, Каморанези, Трезеге, Григера не играа... примениот гол бешка грешка на Манингер и Раниери нема никаква врска со тоа! Заборавивте дека имавме и 19 годишник во одбрана, кој имаше деби против, Пандев, Роки и Зарате... Тоа беше замислата на Раниери и не погреши! Летоска имавме далеку помал буџет од Интер за трансфери, далку помалку платен тренер, далеку помалку платени играчи и пак ни бегаат само 3 бода !? Клубот има план, има визија нешто што не се остварува преку нок. Тоа е процес кој трае, а за да се оствари потребно е време... Како што вели КикоМц, трпение спасение...

Киелини верува дека ке се опорави до дуелот со Фиорентина. Вели дека се ќе даде од себе за да игра на на тој натпревар.Тука

абе остајте го раниери на раат. некако ја води играта, барем досега тоа е успешно - во серија заостануваме само 3 бода, а лига на шампиони првата фаза ја поминавме фуриозно. сега не може па секоја утакмица да тепаат. битно е да не се губи. ако на крај на сезона не постигне ништо, тогаш ќе го критикуваме. а не вака, сега го критикуваме ваков бил, онаков бил, и после ако освои титули ќе викаме браво ѕвер е итн...остајте го човекот, па да видиме:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom