Еве нешто анализичка гледам некој не се гледале ...
Молинаро мен оф да меч, денеска се покажа најдобар Молинаро, фантастично во одбраната и во нападот кој имаше шанса и дури за гол, кога пројде по левата страна кон голот но тој врати и блокираа.
Кнежевич изигра фантастично кога го пуште во вториот дел на утакмицата спречеше неколку 99% шанси што се вели за гол и тоа на Адриано му блокираше 2пати кои беја шанси за гол.
Григера човек кој секој натпревар изигра феноменално, асистент на првиот гол со Милан и доста дуели во одбраната.
Екдал дечково ме изненади, имаше 2-3 пробиви со топката во шеснаесетникот но за жал блокирани шутеви, се бори на средина на теренот, со Поулсен убаво соработуваат има брзина свежина и све најзадоволен сум од Екдал искрено.
Роси дечково е многу брзо сакаше да поминува по левата страна не успеваше многу али имаше добри топки и одзимаше добри топки добро изигра.
Мелберг тој со Келини ја држеа одбраната на Јуве во првиот дел со Милан но за жал загубивме на пенали, имаше во скок интервенции неколку тој беше задолжен за Кака, а имаше и 2-3 кикса но за среќа успрешно ги поправи Зебина.
Келини немам зборови, феноменално си ја врши неговата задача во одбраната излезе еден период после пак влезе со свежина и пенал шутираше даде гол успешен беше, имаше и повеќе интервенции за гол што беа избацуваше.
Сисоко не одигра лошо, добар беше направи некои фаули кои спречуваше контри, добро изигра .
Пулсен човек кој знае да држи топка, кој знае да додава топки и мислам дека добро се снајде кога флезе 5ка за него.
Дел Пиеро имаше неколку дриблензи во шеснаесетникот но одбиени и имаше дриблинг на кој му направија слободен удар, Ударод беше чиста 100та за Дел Пиеро среќа што не се реализираше топката ја удри горниот дел од аголог после топката чукна доле во земјата на линијата после во другата статива и некако излезе топката ја фати Цезар.
Јакинта отсекогаш решава утакмици и ова ја реши со Интер беше на клупа неколку минути после повредата на Амури тој флезе и со асистенција на Зебина од 40 метри пак се извлече од офсајд и гол.
Зебина како што кажав имаше асистенција за гол со голот на Јакинта, и имаше добри центаршутеви и одлични интервенции во одбрана.
Амаури само што влезе за неколку минути си ја скапа аркадата со дуелот со Матераци, и двајцата излегоа, не е сериозна повредата само аркадата му е скапана тогаш кога беше првата пријателска си ја скапи едната а сега другата аркада ШИТ.
Трезеге стрелец на израмнувачкиот гол со милан сосема се избори да ја закачи топката на центаршутот на Григера, но имав предчуство дека го промашува пеналот од кога видов од која далечина се залетува за шут бев сигурен дека го промаши, го промаши пеналот префучи низ пречката.
Буфон најдобар од сите , спаси сигурен гол на Интер од гол линијата извади топката, а и имаше интервенциии на силните удари на Јанкуловски и незнам кој шутараше друг мислам дека тој 2пати шутираше феноменални удари и феноменални одбрани на џиџи.
Толку што запамтив од утакмиците и мислам дека сум ПРЕЗАДОВОЛЕН со играта на Јуве а не баш со резултатот а резилтатот не е битен на вакви утакмици. Поздрав, форза Јуве.