Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како и да било Јувентус победи на овој ТИМ Трофеј ..
Јувентус 4 бода (3) гола
Милан 4 бода (2) гола
Интер 1 бод (0) гола

Вака изгледа табелата.

Mala ispravka
Juve 4
Milan 2+2
Inter 1
Milan bi trebalo da ima 2. Videte kako se delele titulite prethodnite godini. A ako vekje imame po 4boda togas gledajte megjuseben duel a ne golovi.

Inaku ne vredi da se zamarame za ovaj kup.
1. Vazno e, sostavot ni funkcionira.
2. Na Murinjo mu priredivme ubavo debi vo italija.
3. Molinaro bese dobar vecerva. (ova zapamtete go, za nekoe vreme kje ima istoriska vrednost:pipi:)

Вака беа правилата:
1.Доколку до 45та минута некој победи зима 3 бода.
2.Доколку изигра нерешено а се игра на пенали тогаш победникот на пеналите зима 2 бода а изгубникот зима 1 бод.
3.Головите на пеналите не се сметаат.

ами на гоал.ком пише дека милан го освоиле бе???
знам дека не е битно тоа, ама не можев да ја гледам, па не знам шо да кажам за екипата :pipi: ако пола од тоа шо го викате е вистина (за тиаго, молинаро, сисоко итн) значи сме 100% шампиони!:helou:

ама ти виде на кој трофејот го дадоа:smir:
милан победи а јуве е втор
браво за вас..убаво им покажавте на интер:pipi:

Незнам, ама табелата како што ја дадоа тама дека што гледав стрим така излеваше како и да е Честитики за Милан конечно нешто да освојат а тоа е и најмалку битно..
Нека им е со среќа а мислам дека Јуве изигра најдобро таму.

епа ај честитки и од мене до милан! сепак, подобро тие да го земат, него интер! а штом моите браќа по клуб се задоволни од играта што ја покажал јуве, значи супер е...за пенали...и онака не не бива...се има тоа докажано поеќе пати, имаме супер голман, ама некако шутерите разочарауваат...ај може ќе повежбат и тоа ако има потреба за некад...

a kako zavrsi milan - inter?pak izgubile inter?i kazete kako izigraa knezevic,melberg,ekdal i nekoi drugi kazete malce poopsirno za utkamicite ja nemav kade da gleam

Арно бееееееееееееееее доста, ке распукнете за некојси гол разлики пенали арно Милан се победници и што сега, еден вид пријателски натпревари ..:toe:
a kako zavrsi milan - inter?pak izgubile inter?
Изгубија Интер на пенали.
Така им треба на тие скитници.

Ги гледав сите утакмици, тоа детето роси ги работеше како бавча, интер немаа шут на гол!(против јуве)

Еве нешто анализичка гледам некој не се гледале ...
Молинаро мен оф да меч, денеска се покажа најдобар Молинаро, фантастично во одбраната и во нападот кој имаше шанса и дури за гол, кога пројде по левата страна кон голот но тој врати и блокираа.
Кнежевич изигра фантастично кога го пуште во вториот дел на утакмицата спречеше неколку 99% шанси што се вели за гол и тоа на Адриано му блокираше 2пати кои беја шанси за гол.
Григера човек кој секој натпревар изигра феноменално, асистент на првиот гол со Милан и доста дуели во одбраната.
Екдал дечково ме изненади, имаше 2-3 пробиви со топката во шеснаесетникот но за жал блокирани шутеви, се бори на средина на теренот, со Поулсен убаво соработуваат има брзина свежина и све најзадоволен сум од Екдал искрено.
Роси дечково е многу брзо сакаше да поминува по левата страна не успеваше многу али имаше добри топки и одзимаше добри топки добро изигра.
Мелберг тој со Келини ја држеа одбраната на Јуве во првиот дел со Милан но за жал загубивме на пенали, имаше во скок интервенции неколку тој беше задолжен за Кака, а имаше и 2-3 кикса но за среќа успрешно ги поправи Зебина.
Келини немам зборови, феноменално си ја врши неговата задача во одбраната излезе еден период после пак влезе со свежина и пенал шутираше даде гол успешен беше, имаше и повеќе интервенции за гол што беа избацуваше.
Сисоко не одигра лошо, добар беше направи некои фаули кои спречуваше контри, добро изигра .
Пулсен човек кој знае да држи топка, кој знае да додава топки и мислам дека добро се снајде кога флезе 5ка за него.
Дел Пиеро имаше неколку дриблензи во шеснаесетникот но одбиени и имаше дриблинг на кој му направија слободен удар, Ударод беше чиста 100та за Дел Пиеро среќа што не се реализираше топката ја удри горниот дел од аголог после топката чукна доле во земјата на линијата после во другата статива и некако излезе топката ја фати Цезар.
Јакинта отсекогаш решава утакмици и ова ја реши со Интер беше на клупа неколку минути после повредата на Амури тој флезе и со асистенција на Зебина од 40 метри пак се извлече од офсајд и гол.
Зебина како што кажав имаше асистенција за гол со голот на Јакинта, и имаше добри центаршутеви и одлични интервенции во одбрана.
Амаури само што влезе за неколку минути си ја скапа аркадата со дуелот со Матераци, и двајцата излегоа, не е сериозна повредата само аркадата му е скапана тогаш кога беше првата пријателска си ја скапи едната а сега другата аркада ШИТ.
Трезеге стрелец на израмнувачкиот гол со милан сосема се избори да ја закачи топката на центаршутот на Григера, но имав предчуство дека го промашува пеналот од кога видов од која далечина се залетува за шут бев сигурен дека го промаши, го промаши пеналот префучи низ пречката.
Буфон најдобар од сите , спаси сигурен гол на Интер од гол линијата извади топката, а и имаше интервенциии на силните удари на Јанкуловски и незнам кој шутараше друг мислам дека тој 2пати шутираше феноменални удари и феноменални одбрани на џиџи.

Толку што запамтив од утакмиците и мислам дека сум ПРЕЗАДОВОЛЕН со играта на Јуве а не баш со резултатот а резилтатот не е битен на вакви утакмици. Поздрав, форза Јуве.

Реална отсенка за цела екипа мизам дека според мене е 8... Имаше дечким што реално ме изненадија а и некој што не го покажаа цело нивни знаење... Прво ке го спомна Буфон... Со еден збор во 90 мин тој е спуермен...Задоволен сум од Екдал... 19 години а така стабилен, ретко кој можи да се покажи така... Исто имам мислење за Роси... Дечково вчера везеше... Супер изигра... Мислам дека ке биди едно звучно име за неколку години... Сега да се навратам на оние што изиграа добро соред мене... Тука ќе ги ставам Јакинта, Дел Пиеро, Зебина, Киелини, Књежевич, Полсен,Григера.... Овие ги набројав според мене, бидеќи мислам дека вчера изиграа добар натпревар... Секој покажа колку што знае и умее.. Сега малку за тие што ме разочараа... Мелберг, Молинаро, Каморанези Сисоко... Сиве овие вчера мене ме разочараа... Мелберг направи 2-3 љуфки кои можеа да бидат фатални... Не му блокираше на вториот гол на Сидорф иако беше само на 1 метар до него... Стварно Мелберг вчера ме разочара... Молинаро можеби се подобри во ниски топки но на високи и јас ке го натскокам... Немаше буквално една одземена топка во зкок дуел... Направи некои грешки во додавање... Сепак ако гледаме за негова игра и тој изигра добро... Но сепак јас го ставам во тие што ме разочараа... Каморанези вчера некако лежерно си играше... Не се напрегаче многу, како на мајтап да игра... Имаше некој пасеви али за негова игра тоа е нула... Тој знае да изненади со влез, топки со око.. Може секакви работи да направи... Но вчера не изигра така... Сисоко слабо вчера... Се надевам дека ке се подобри во наредниве тренинзи... И сега малку за Тиаго... Вчера бев изненаден и тоа од поќе изненаден со играта на Тиаго... Можеби промарши пенал но да напоменеме дека со Недвед(човеков на 36 год трча ко коњ... секоја чест) ја држеа цела средина... Стварно вчера според мене Тиаго и Недвед беа Мен оф д меч... Јас се надевам на големо подобрување во наредниов месец...:helou:

абе мора тиаго да си легне на брашното...нема шанси да заборави да игра! само лани му беше некако страв да влегува во дуели...го имаат уплашено со стереотипите за италија, оти таму игра матераци, гатузо и слично :pipi: сега, штом раниери кажа дека не е за продажба значи има појќе самодоверба...и јас мислам оти тој ќе биде еден од клучните играчи оваа сезона!

Не ги гледав утакмиците оти нетот ми е shit ама од тоа што го видов додека гледав можам да бидат задоволен.
Мурињо како сака нека се вади сега ама повторно е треснан од земја 1-0:vozbud:
Колко толко поразени се! Позз...
Next Match with?

Edit: На гоал пишува дека Аквилани по се изгледа ке биде продаден.
Најзагреани се Јуве и Интер,а во спорт пишуваше мислам дека интер го нуди адриано + пари за аквилани.

фала момци за анализата,значи сите играле добро тоа е прекрасно,сеа сме спремни за лига шампиони само да не ни се паднат фенербахче,тие се зезнати друг кој сака нека дојде

Значи сега 30 јули се чека 2-3 Август почина Емирати Купот до 2-3 имаме одмор не играме со никого е тогаш ке биди жешкото ... :vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom