Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Мен оф да меч - Пирло

Andrea Pirlo was at his creative best at the heart of the Italy midfield to secure the Azzurri a point from their Group C encounter against Romania.

Set-piece threat
The AC Milan schemer was threat all evening to the Romanian defence, with his delivery from set-pieces picking out Luca Toni in the air on more than one occasion. Pirlo also threatened Bogdan Lobonţ's goal with a late shot as the world champions looked to wrest all three points ahead of their final game against France.

извор:euro2008.uefa.com
Им кажував цело време, но не вреди

еве и директен линк - ги имаш сите мен оф д' меч што биле на досегапните натпревари од европското.

море чудни луѓе овие миланезите. За малку ќе му повервав во муабетов со Пирло. Убо сте напишале дека е Пирло д мен оф тхе меч ама кој ја доделва наградата не сте напишале. Собираат гласови од кој стигни и доделват таква титула. Значи се собрале навивачи на Милан и ајде за Пирло ќе гласаме само тој е од Милан.

море чудни луѓе овие миланезите. За малку ќе му повервав во муабетов со Пирло. Убо сте напишале дека е Пирло д мен оф тхе меч ама кој ја доделва наградата не сте напишале. Собираат гласови од кој стигни и доделват таква титула. Значи се собрале навивачи на Милан и ајде за Пирло ќе гласаме само тој е од Милан.
А тоа од Миланез' не беше од гледачите.

еве од тоа

Играч на натпреварот можеше да биди само еден од голманите.. кој и да го одбереја немаше да погрешат. Но Пирло во никој случај. Одигра стандардно но ништо посебно.
Исто така супер натпревар одигра Томаш (така мислам се викаше). Одличен стопер ги доби најголем дел од дуелите.
А од Италијансците освем Буфон одличен беше и Гросо.

Играч на натпреварот можеше да биди само еден од голманите.. кој и да го одбереја немаше да погрешат. Но Пирло во никој случај. Одигра стандардно но ништо посебно.
Исто така супер натпревар одигра Томаш (така мислам се викаше). Одличен стопер ги доби најголем дел од дуелите.
Ама за џабе не го избраја Пирло

ЦЦЦ море филип а да го видиш тој линкот твој дека го содржи зборот ФАНЗОНЕ. Ај погоди шо значи: Дека навивачите на Милан си го избраја Пирло за најдобар играч.

п.с. Немој да мислиш дека имам нешто против него, напротив го сметам за еден од најдобрите во репрезентацијата ама вчера (па и претходниот со холандија) беше катастрофа и тоа е она шо му фали на Италија на европсково.

п.п.с Да не речиш дека јас како навивач на Јувентус мислам дека некој од нив треба да биди избран. Еве според мене играч на мечот треба да е Гросо (ове е Ако одбираме од Италија)
Ама сепак мислам дека Романците треба да ја добијат оваа награда (најточно онај стоперот шо не остај никој да дишо покрај него или Голманот шо фати скоро се.)

Голманот на Романија дефинитивно Мен оф д меч!

Море овај Филип...Ц Ц Ц Не можи да свати дека имаше играчи кои и изиграа 10 пати подобро од Пирло... Човек ја гледаше утакмицата ти??? А вчера голманите можеа двата да бидат избрани за Мен Оф Тхе Меч... Буфон и Лобон вчера неа феноменални... Сепак да сватиме тие не се Супермени... Мораше да паднат по еднаш на тестот... А тоа е знак дека го положили со 99%... А ако си за Милан не мора да биди точно од Милан најдобриот играч на мечот...:salut:

и КЕЛИНИ.:smir:

Абе не се памти се...:pos2:

Италија заслужија победа, ама беа оштетени од страна на судиите безброј пати. Судиите се едноставно катастрофа, а дегените од УЕФА, и покрај тоа што самиот судија призна дека згрешил што му го поништи голот на Тони, овие викаат дека правилна била одлуката што го поништил голот :tapp::tapp::tapp:

Според ваквиот третман од уефа типувам на победа на Холандија против романија и поклон пенал за Французите

Демек Италија ке победи против Франција како што беа убедени дека ке ја '' прегазат '' Романија ,смешки , со таква игра , со таква одбрана , со таков тренер се чудам на нивниот оптимизам , или фантазија можеби :toe: . . .

А па французите шо се јаки :) ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom