Фан Клуб: Интер

Абе и со 400 везњаци нека се игра, пак ќе повторам, си фали копач у екипава. Не ме јебете овој Лопез 112 сантима е висок, како Сенси само без повредите.
Мене ми е топ играч, ама на таа позиција веќе ги имаме Хакан и Аслани (јес да овој е дупло боље од Аслани моментално ама што кур, џабе ли го откупивме љољото), и ако Сасуоло се расположени за трансфер боље нека го чуваат за следното лето. До тогаш ќе видиме на што сме со Аслани а и Хакан може да фати патот накај Арабија, па убаво би дошол Лопез уште у јуни месец. Плус Миктаријан се надевам ќе испари после сезонава.
Сеа за сеа, јас сум поише за тој Сумаре од Лестер, ваљда е копач бем ли му мајка. :D

Oд друга страна Дуван Запата ќе иде за багатела у Торино, не ќе беше лошо да прашавме кај Аталанта, мада не верувам дека ќе е изводливо такво нешто. На крај краева што вика Урко, земи го Јовиќ мада нема никаков ќар да видиме од него да му ебам живарникот. Али ајде, ваљда ќе издржи нападот до јануари, до тогаш ќе видиме на што сме и најверојатно ќе се зима напаѓач тогаш.

@SK-92 :D

Ајде да видиме што ќе биде. Ако е како замена за Сенси или како екстра играч топ, ама реално во моменталниов среден ред на Интер повеќе ни е потребен висок играч налик на она што го играше Гаљардини а и не ми се верува дека Сасуоло толку лесно ќе го пушти особено што има уште два дена до крај на рокот и што веќе го продадоа Фратези. Но сега против Наполи он доби црвен картон, најверојатно заради некој мрсни зброови према судијата и ова можеби е една од причините за Сасуоло да размисли за негова продажба. Не знам, ме изненади воопшто што Интер се заинтересирани за него.

Со 8 везњаци ќе играме, затоа не инвестираа у напаѓачи.

Првиот натпревар против Монца, со влегувањето на Фратези последните десеттина минути Интер играше во формација 3-4-2-1.
Мислам дека и Санчез ИН - Кореа АУТ се направи со оваа цел затоа што Алексис и те како може да игра во таа формација.
Ако практикува Инзаги почесто да игра со двајца пред напаѓачот тогаш има смисла што би посакале играч од типот на Лопез.
Нека го земат, не е на одмет и 10 во средина да се. Долга е сезоната и многу често ќе играме на секои 3 дена, плус сега имаме голем број на репрезентативци. А и ништо чудно ова да се прави затоа што веќе се откажале од Сенси. Се гледа дека не е омилен кај управата и тренерот и не очекувам голема минутажа ако остане. Па и сега со Каљари кога влезе имаше два пати ептен аматерски додавања. Не е тоа некој репер но во право се оние кои викаат дека Сенси е еден играч пред сезона и сосема друг кога ќе почне истата иако разликата е 10-15 дена.

Абе и со 400 везњаци нека се игра, пак ќе повторам, си фали копач у екипава. Не ме јебете овој Лопез 112 сантима е висок, како Сенси само без повредите.
Мене ми е топ играч, ама на таа позиција веќе ги имаме Хакан и Аслани (јес да овој е дупло боље од Аслани моментално ама што кур, џабе ли го откупивме љољото), и ако Сасуоло се расположени за трансфер боље нека го чуваат за следното лето. До тогаш ќе видиме на што сме со Аслани а и Хакан може да фати патот накај Арабија, па убаво би дошол Лопез уште у јуни месец. Плус Миктаријан се надевам ќе испари после сезонава.
Сеа за сеа, јас сум поише за тој Сумаре од Лестер, ваљда е копач бем ли му мајка. :D

Oд друга страна Дуван Запата ќе иде за багатела у Торино, не ќе беше лошо да прашавме кај Аталанта, мада не верувам дека ќе е изводливо такво нешто. На крај краева што вика Урко, земи го Јовиќ мада нема никаков ќар да видиме од него да му ебам живарникот. Али ајде, ваљда ќе издржи нападот до јануари, до тогаш ќе видиме на што сме и најверојатно ќе се зима напаѓач тогаш.

Точно, многу појаки ке бевме али клубот се обидел уште еднаш и после сите драми да го донесе, и биле спремни за тоа зашто веќе све беше наредено со Челзи и Лукаку исто сакал (што не изненадува), ама играчите одбиле, сите до еден во тимот. Ова Скај вчера го пренесе.

Причината е зашто ги игнорирал кога се дешавала цела таа сага, не им се верувало за јувентус, му вртеле го барале сите до еден биле изигнорирани, ова и Лаутаро на интервју го потврди пред некоја недела, он Барела, сите го барале ама џабе, и они се причината зашто на крај не заврши кај нас, што е апсолутно оправдано.

На хартија ќе бевме јаки, ама внатре у тим ќе имавме канцер што никој не го поднесува, тоа само лошо можеше да ни донесе.

Има некои шпекулации дека уште еден играч ќе се носи ама ништо конкретно, вчера Муриел се спомна ко опција. Не верувам искрено у ова, со Павард ваљда се комплетираше тимов, бар до Јануари.

Iskomentirav isklucivo na fudbalski aspekt, seto ova sto ti si go kazal stoi i e potvrdeno od nekolku izvori, imase izjava i od Martinez kade vika deka Lukaku go ignoriral i ne mu se javuval.

Jas samo zalam sto na dva navrati go zaeba Marota ovaj mockk da ne go donesi omileniot negov igrac Dibala...

Aslani ke si odi ako dojde Lopez, najverojatno bas tamu, vo Sasuolo, kopac klasicen ne mora po sekoja cena, vo moderniov fudbal ko da izumrea tie igraci, onie klasicni kopaci, u odbrana haraat ama u tranzicija i napad se apla nepismeni, ne mora takov.

Nosenje na nov igrac na sredina sve mi ide na toa deka postoi verojatnost Inzagi da igra i samo so 1 napagac po potreba, veke isproba vakva varijanta so Monza, na prijatelskite ne gledav, ama izvodlivo e i toa scenario, imase periodi i toa prilicno dosta tekmi kade u Lazio igrase so Imobile napred a partner mu bese Luis Alberto, taka da se otvara vaka pogolem prostor za improvizacija i menuvanje na sistem od koe moze i da imame benefit, a pritoa da si ostane Inzagi veren na formacijata so 3ca nazad. Isto taka apla koga ke se brka gol, se otvara pogolem prostor za 4312 formacija odnosno stavanje na ofanziven igrac od sredina na smetka na odbrana, seedno kakva ke e formacijata nebitno e toa.

Mada i u momentov vakvi kakvi sto sme, istiov muabet moze da vazi, kako i da e, sto poveke univerzalni srednjaci, tolku bolje za nas, ke vidime sto ke se izdesi do zatvaranjeto na merkatoto, ok sme i vakvi kakvi sto sme momentalno.

p.s. Sega gledam Sensi se spomnuva isto ko opcija za Sasuolo na smetka na Lopez, u vakov slucaj kategoricno sum protiv razmenata, svesen sum za Sensi i povredite ama zasluzuva uste edna, posledna sansa tuka, narocito za ona sto go pravese letovoza klubov. Ene go Januari ako Sensi do togas ne dostavi.

Последно уредено:
kopac klasicen ne mora po sekoja cena, vo moderniov fudbal ko da izumrea tie igraci, onie klasicni kopaci, u odbrana haraat ama u tranzicija i napad se apla nepismeni, ne mora takov.
Не копач класичен ама некој дефанзивен везњак чија првична задача му е дефанзива. Не изумреле, у секоја екипа ги има.
Нашиве везњаци сите до еден се напаѓачки ориентирани.

Што се однесува на Сенси, дечкото има уште една година договор, преризичен играч и ако постои опција да ги трампаат со Лопез нека иде одма.
Газета вика Лопез и Ндомбеле сме ги барале. :D

Не копач класичен ама некој дефанзивен везњак чија првична задача му е дефанзива. Не изумреле, у секоја екипа ги има.
Нашиве везњаци сите до еден се напаѓачки ориентирани.

Што се однесува на Сенси, дечкото има уште една година договор, преризичен играч и ако постои опција да ги трампаат со Лопез нека иде одма.
Газета вика Лопез и Ндомбеле сме ги барале. :D
Кој е таков играч у Сити? Родри? По карактеристики, многу сличен на Чалханоглу пример. Јас па сум среќен што се ослободивме од такви играчи, што освен да прават фаули глупи ништо други не знаат, буквално прости пасови на човек до нив грешат. Нека, не ми требаат такви, топ е моменталнава средина и брзата транзиција. Сите везњаци знаат да бркаат прљава работа, и Фратези, и Барела и турчинот.

Кој е таков играч у Сити? Родри? По карактеристики, многу сличен на Чалханоглу пример. Јас па сум среќен што се ослободивме од такви играчи, што освен да прават фаули глупи ништо други не знаат, буквално прости пасови на човек до нив грешат. Нека, не ми требаат такви, топ е моменталнава средина и брзата транзиција. Сите везњаци знаат да бркаат прљава работа, и Фратези, и Барела и турчинот.
Па ете баш Родри е таков профил, цврст, силен, јак дефанзивно. Ич не се слични со Чалханоглу кој е повеќе напаѓачки ориентиран плејмејкер. Не заборавајте дека Хакан пред 3-4 години играше крило/10ка, откако дојде кај нас го вратија поназад у средина, еве од сезонава уште поназад е вратен.
Родри е природен заден везен играч. Плус Сити го имаат и Калвин Филипс. Е сеа они го имаат тој луксуз што се прејаки и не им е потребен кујзне колку дефанзивен везен ред со оглед на тоа што ретко кој нив ги напаѓа.
Арсенал (Парти, Рајс), Манчестер (Касемиро, Мектоминеј, до летово Фред), Ливерпул (не знам тој Ендо што играч е ама еве и кај нив фали играч како Хендерсон и Фабињо), Челзи (Каиседо, до летово Канте), Баерн (Горецка), Реал (Чуамени, Валверде, Камавинга) итн.

Нашите везњаци не знаат баш да бркаат прљава работа, на Барела често пати знае да му избега играчот, Фратези уште не сме го виделе на дело, турчинот брка работа и се труди дефанзивно ама е сам, Миктаријан сто пати до сеа изгубил топка у опасна зона, мене муабетот ми е кога ќе треба да се затвори некоја утакмица кајшто ќе немаме комотна предност и луксуз да се подаваме со топката цело време. Негде кајшто ќе треба некој фаул да напраи, да одзима топки, да брка играчи. Нешто као Кеси у Милан што беше, не зборам за класичен безвезен копач што не знае да подаде.
Може тој Ндомбеле да се земе на некоја позајмица и слично.

Ете и медиумите тоа го пишуваат цело лето, дека Инзаги сака физички јак играч у средина.

Ќе имаме ли еднаш среќа у ждребкиве? Пример Феенорд да ги извлечеме, или Ѕвезда од трет шешир, некои такви боси екипи. Се надевам дека бар еднаш ќе ја избегнеме групата на смртта.

Salzburg i Benfika sea za sea, bene bene.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom