Фан Клуб: Интер

Па богами овој Аугусто какво освежување е у споредба со депресивниот Госенс.
Рано е било што да се коментира, прво коло, не бевме кујзне колку сјајни, рутински одработена утакмица без многу шанси.
Арнаутовиќ може да биде мадафакер против маливе екипи, знае да игра фудбал, сеа тоа што има 34 години и нема да држи форма цела сезона е друга работа. Турам истотака позитивна оценка.
Генерално гледано немаше некој лош поединец. Инзаги само нека не ми глуми лудило со Фратези и Барела. Барела е десен везњак и како таков треба да остане у наредните 20 години. Фратези лево ќе игра, Миктаријан на клупа.
Џанго продолжува со напредокот, Квадрадо нека не кур ми дрибла многу многу али јебига точак дриблингот продолжува да живее во Интер и после Перишиќ.

Гомната изедени од 99% од фан базата за Арнаутович, вклучувајќи ме и мене тука, се резултат пред се на односот наш на меркатото и најмногу ради фактот што Лукаку не е вратен а у меѓувреме си заминаа и Шкринијар, Броз и Онана плус Џеко.
Конкретно последниов, ова всушност треба да е замената, и како таков е идеален, 2 години е помлад, и има уште минимум година дена до 2 фудбал у него за играч од клупа, плус имаат амортизација на трансферот со Фабијан кој ако не се лажам отиде во Болоња, што му доаѓа некаде 3м за Арнаутович.

Сезонава добива длабочина клупата, ама изгуби првиот тим на квалитет, гледам Марота потврдил за преговорите со Баерн за Павард, во хипотетичко сценарио овој да го достават, добива сосем друга димензија целото меркато ама пак на крајот од денот останува фалинката у нападот која според секоја логика треба да ја пополнат до крај на месец.

Во таква ситуација све што треба да има за атак на скудето, Инзаги ќе има, ама до тогаш остануваме некомплентни ама вака ако се погледне тимот, све што треба се упецување на 2 квалитетни имиња за одбрана и напад, за едното се преговара, за другото у моментов штама што малце и ме плаши, нарочито после доброво деби денес на Арнаутович, да не си речат ок е можеме со Турам, Кореа и Арна покрај Лаутаро, плус Инзаги у второ смени со 4 души у средина и 1 напаѓач што е дополнителен бонус на муабетов.

Иначе за денес, солидни, Монца имаа мал моментум на старт од второ али тоа беше тоа, Арнаутович имаше супер деби и тотално го смени цел тек на меч откако влезе, исто и Аугусто делуваше добро и изигра без страв ко да е тука подолг период, Лаутаро го достави она кое сите го очекуваме од него сезонава, али искрено и све освен победа денес и не очекував, само 1 бод освоивме со овие лани и премногу ќе беше и трет меч да не ги добиеме откако дојдоа во Серија А.

Мрзливо копиле Дамфриз, лани клатеше кур со Беланова како замена, недопирлив. Сеа му го донесоа Квадрадо и се потсети како се игра фудбал, не му се чистат копачки цела сезона.

Одлична длабочина од клупа, буквално одржаа квалитет измените, ок освен Бисек можда, ама и очекувано, сепак му е прва битна утакмица у живот.

Нападот можда е послаб за нијанса од лани бар засега, иако рака на срце и лани бевме доста неконзистентни напред, со црни дупки кај Мартинез и Џеко, Лукаку не постоеше пола сезона. Ќе беше идеално да соберат некое дете, ама си мислам дека до Јануар вака ќе тераат.

Одличен старт, ме боли кур дали биле јаки или слаби Монца, ние бевме јаки и ќе мира да врземе неколку победи на старт за самодоверба.

Не е баш за нијанса послаб нападот од лани, ама работата е што треба да е (многу) подобар од лани, лани ко прво Лукаку почна да игра од Април некаде, а и не треба да ни е било каков репер ланската сезона зашто до тој момент, Април, големи беа шансите и дека ќе извисат од битката за ЛШ.

Нас се знае каков напад ни носел титули, така да ете и тоа, за нијанса послаб од лани, всушност значи дека се многу послаби од оној потребен левел за Скудето.

Одлична длабочина од клупа, буквално одржаа квалитет измените, ок освен Бисек можда, ама и очекувано, сепак му е прва битна утакмица у живот.
Па што овој ради реда влезе, не ни напаѓаа Монца тој период а и нашите напади идеа од лева страна преку Барела, Гери и Аугусто.
Малце на напаленко ми делува Бисек, дали сеуште е под импресии или едноставно е црнец ама треба да се смири некако. Против Салцбург напраи мизерен пенал а и денес беше немирен у противнички шеснаесетник при корните, сеа јес да некад може да изнуди пенал ама поголеми се шансите за фаул у напад.
Нека седи на клупа извесен период, нема потреба да влага у игра на вакви полузавршени утакмици. Млад е, доаѓа од данска лига и нема потреба да се форсира додека не стекне искуство односно додека не се запознае со овој левел на фудбал.

Интер што биле дупло послаби од лани според Иосоно Мацола и Маркес Матераци.

Арнаутовиќ слабиот според сите на планетата освен можеби мал дел од мене чисто за инает на Урко, Марио и Иосоно.

Честито двојна круна сезонава пријатели мои, да се множат.

Честито двојна круна сезонава пријатели мои, да се множат.
И на чекор до тројна би рекол. Само да го комплетираат Павар и да го вработат кореа во вили кај хотел карпош, како би можеле да потпишат некој од Балонгун или Вахи.

Дај боже секој натпревар Арнаутовиќ да дроби вака, ама неговото деби не беше ни пола од она на Кореа пред две сезони.
Шала на страна Арнаутовиќ е Марадона за Кореа фудбалски гледано. Проблем му е карактерот, цела кариера, затоа и не направи поголеми работи. Да не биде сеа дека правам оти сме го земале прајм Ибрахимовиќ ама ако не се глупира може да биде од корист во тимов. Од Кореа нема никаква корист, веќе дискутирано 200 000 пати, му ебам тоа нежното педерче.

Шала на страна Арнаутовиќ е Марадона за Кореа фудбалски гледано. Проблем му е карактерот, цела кариера, затоа и не направи поголеми работи. Да не биде сеа дека правам оти сме го земале прајм Ибрахимовиќ ама ако не се глупира може да биде од корист во тимов. Од Кореа нема никаква корист, веќе дискутирано 200 000 пати, му ебам тоа нежното педерче.

Абе јасно ми е мене, само ми текна колку се попаливме тогаш по Кореа кога влезе при 1-1 и со два гола ги реши Верона за после да го снема комплетно од мапа. Се надевам нема да биде исто и со овој.

Исто никој не спомна за партијата на Хакан, каде огин плукаше у одбрана и имаше клучен блок на 1-0. Мислам прашање на време е кога Фратези ќе го седне на клупа Михтарјан и да гледаме уште поквалитетен везен ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom