Фан Клуб: Интер

Уефа ќе го изгуби целиот левериџ и пари, ако дозволат да се формира ваква супер лига. Претпоставувам дека прилично жестоко ќе се спротистават на целава идеја.
Јас сите би ги казнил со одземање на бодови и финансиски казни, па нек се решава ситуацијава пред судови, ама па од друга страна Интер е пред освојување на титула...:(
Не гледам начин на кој можат да ги казнат за формирање на нова лига во тековната, чисто се сомневам дека постои нешто во договорите/правилата на лигата.

Не гледам начин на кој можат да ги казнат за формирање на нова лига во тековната, чисто се сомневам дека постои нешто во договорите/правилата на лигата.
Ако не сум грешка, националните федерации се членки на Уефа. Ако Уефа забрани да организираат натпреварувања надвор од нивната капа, претпоставувам дека имаат некаква надлежност да ги санкционираат клубовите, кои не ги почитуваат овие правила, преку националните федерации.
Нормално, ништо од ова не ми е истражено, туку е само некој мој educated guess. :)
Тргам од тоа што, им се закануваат дека нема да им дозволат на играчите од овие тимови, да играат за националните тимови.
Во секој случај, ова може да искочи многу лоша војна, предизвикана од неколку алчни muricans.

Ако не сум грешка, националните федерации се членки на Уефа. Ако Уефа забрани да организираат натпреварувања надвор од нивната капа, претпоставувам дека имаат некаква надлежност да ги санкционираат клубовите, кои не ги почитуваат овие правила, преку националните федерации.
Нормално, ништо од ова не ми е истражено, туку е само некој мој educated guess. :)
Тргам од тоа што, им се закануваат дека нема да им дозволат на играчите од овие тимови, да играат за националните тимови.
Во секој случај, ова може да искочи многу лоша војна, предизвикана од неколку алчни muricans.
Дека ќе биде војна ќе биде, сега се расфрлаат со најлоши сценарија од Уефа, реалени и нереални, сигурно федерациите нема да се согласат да не им играат најдобрите играчи, енивеј и јас не сум за ова, ама сум и против ФФП како најглупо можно решение што го најдоа.

Све што е форсирано од гомното ањели треба инстантно да се одбие од Интер, Пепино Приско ќе се превртуе у гроб ако Интер се нафатат на ова, а гледам веќе се нафатени.
Такоџе у се согласувам со она сценарио за исфрлање на сите тимови од националните првенства кои ќе бидат дел од оваа лига, како и немање право на настап на играчите кои се дел од истата во натпреварувања кои ги организираат ФИФА и УЕФА, односно светските и европските национални првенства.

Кога неможеме напред, може позади да си дадеме. :eek:

Да не дадевме сами гол, овие немаше шанса да ни дадат, ама па напред ни 1% среќа немаме.
Ништо посебно не се миџетиве, може да се вратиме.

Ни се враќа малце за сите претходни што ги тепавме на мускули. Ама верувам ќе дадеме бар 1, играта е тука.

Каква убиствена транзиција имаме, со три-четири паса ја отклучуваат одбраната на наполи и инстантно имаме барем четворица играчи напред.

Голема штета е шо не дадовме гол полувремево.

Kakvi takvi Napoli i Atalanta i Lazio imat prednos pred Milan i Juve za top 4 ,bas mi e milo sto inter igra lagano , neka mislat ovie drugite za super league

• Љубов
Reactions: Syn
Сами си дадоа гол глупердите. Ханданович со уште една трејдмарк интервенција.
Две стативи и уште една-две добри шанси нереализирани. Проблемот е пристапот. Премногу лузерски и повлечено на своја половина. Треба порастерено да играат, а не со наполнети гаќи. Имаат добра предност на табела, треба да се оди на победа за да го задржат моментумот и да ја завршат што побрзо работата.
Али, не ми изгледа дека можат да ја вртат оваа. Овие ќе се превртуваат на терен пола второ полувреме.

Немаме среќа напред, две стативи и една пречка и губиме со автогол.

Се си мислам дека ова е гарантиран пораз, од една страна е добро за овие што се борат за ЛШ, од друга страна лошо е за нас, може да не фати некој малер, па да се чешламе и да се испотиме до крај ахха.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom