Фан Клуб: Интер

poise od evidentno e deka mnogu potesko se resava ovoj problem denes otkolku pred koronata
Нити можевме да ги продадеме пред короната, нити сега... Раскин на договор е единствено што би помогнало во некои случаи, како со Жо Марио. За Далберт конечно се најде клуб од Франција, во ЛШ ќе игра човекот... Најверојатно не е облигативен откупот. Весино е единствен од кој може да се извади некоја пара, да не е без ич. Гаљардини очигледно не е на продажба.

BREAKING BREAKING: Асамоа е жив и најверојатно ќе замине.

Иначе појма немам кој е овој Дармијан во светот на фудбалот, ама некои луѓе имаат среќна ѕвезда. Подобро некој млад играч да се земеше за ситни пари, ако нешто мораше да се зема. Кандрева не ми недостига, и со 10 играчи да истрчаме не би ми фалел.

Sakam nekoj od pogolemite eksperti tuka da mi objasni zosto koga prodavame ili pozajmuvame igraci na timovi vo Seria A ne stavat opcija vo dogovorot deka istiot igrqc ne smee da nastapuva vo megusebnite dueli (primer vo 1 sezona od negovata preselba vo konkurentski tim)? Dali toa e zabraneto so nekoj zakon vo fudbalot ili ima nekoe dr objasnuvanje?

Sakam nekoj od pogolemite eksperti tuka da mi objasni zosto koga prodavame ili pozajmuvame igraci na timovi vo Seria A ne stavat opcija vo dogovorot deka istiot igrqc ne smee da nastapuva vo megusebnite dueli (primer vo 1 sezona od negovata preselba vo konkurentski tim)? Dali toa e zabraneto so nekoj zakon vo fudbalot ili ima nekoe dr objasnuvanje?
Samo vo Anglija ova vazi koga igracot e pozajmen na drug klub vo ligata da ne igra protiv negoviot maticen klub.
A za prodozba do sega toa nikade i nikogas ne se e slucilo da ne smee da igra protiv negoviot poranesen klub.

Ovaa se pravila na samite federacii, sekoja posebno. Isto taka ova ne vazi za evropskite natpreveruvanja, za anglicanite.

Sakam nekoj od pogolemite eksperti tuka da mi objasni
Сите се поголеми експерти тука. :D

За позајмици, сигурно може да се направи со џентлменски договор помеѓу екипите, но Италијаните тоа не го практикуваат. При продажба, мислам дека нема потреба да се објаснува.

Предност на Дармијан е што иако природна позиција му е десен бек, може да покрива на секоја позиција назад. Лошо е тоа што тој не е ни добар десен бек. Апсолутно просечен играч што е полош од Дамброзио.

Дармијан имаше добра сезона во Торино во 2013 и мислам го зедоја за светското, изигра добра партија против Англија и после мислам дека почна да да паѓа формата.
Го гледав кај Конте со Италија и беше најслаб играч таму на европското,. Лев бек го играа тогаш.
Мислам дека нема ништо покажано последните 5 години.

Плус гледам колку ѓубре има во екипава, ќе биди интересно наредна година ко ќе си замини конте па ќе треба Дармијан, Коларов, Видал, Перишиќ, Ранокија, Жоао Марио, Наинголан, Далберт да се брка и кога никој нема да сака да ти ги земи.

Тогаш ќе ја сумираме таа трансфер стратегија наречена Мозочен удар 2.0

Па и да го избркаат Конте, не гледам зошто би сакале да се отарасиме од Видал од тие што ги спомна. Инстант апгрејд е на средниот ред во екипата оваа сезона, се бори за секоја топка, добар и офанзивно и дефанзивно. Ни требаат повеќе такви играчи во екипата, а не некој што се влече по терен и се плаши да влезе во дуел.

Па и да го избркаат Конте, не гледам зошто би сакале да се отарасиме од Видал од тие што ги спомна. Инстант апгрејд е на средниот ред во екипата оваа сезона, се бори за секоја топка, добар и офанзивно и дефанзивно. Ни требаат повеќе такви играчи во екипата, а не некој што се влече по терен и се плаши да влезе во дуел.
Видал има уште 2 сезони во него за првотимец плус познат е по тоа што прави проблеми. За тактиката на Конте е добар ама којзнае дали ќе му треба на наредниот менаџер.

Гаљардини пак стартер.
Ако добро ја изигра ушлево има бетон прва постава да биде...

Абе Жоао Марио во ПСЖ..:)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Joao Mario is not going to join PSG after a report of L’Equipe claimed the Inter midfielder was ready to have his medical with the Ligue 1 giants.

The French paper admitted they misreported the player’s identity as they wanted to reveal PSG have signed Danilo Pereira from Porto on loan with option to buy and not the Inter outcast.

:tvg::tvg::tvg:

Joao Mario is not going to join PSG after a report of L’Equipe claimed the Inter midfielder was ready to have his medical with the Ligue 1 giants.

The French paper admitted they misreported the player’s identity as they wanted to reveal PSG have signed Danilo Pereira from Porto on loan with option to buy and not the Inter outcast.

:tvg::tvg::tvg:
Да прочитав,за жал...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom