Фан Клуб: Интер

Валеро која класа играч е упм. Еден од најпотценетите играчи во последните 10 години. И технички и тактички, разбира типот што да игра и како да игра во секој момент.

Одлично играме, имаат многу среќа Сампдорија што немаме поголемо водство.

Одамна не сме играле вакво одлично полувреме, секоја чест.
И јас типувам во второ полувреме да паднат кондиционо, бидејќи не верувам дека ќе играт во ова ниво.

Валеро која класа играч е упм. Еден од најпотценетите играчи во последните 10 години. И технички и тактички, разбира типот што да игра и како да игра во секој момент.

Можеби е смешно ова што ќе го напишам ама Валеро е доктор по фудбал,неможам да разберам како толку години ниту еден поголем клуб не го увидел неговиот квалитет и не го ангажирал во своите редови а во многу поквалитетни екипи од Интер би му се нашол во екипата па некаде би играл прва постава...едноставно со секој изгледан натпревар импресиониран сум од неговиот квалитет,и порано го знаевме колку е добар само дека играше во Виола и беше занемерен од целовкупната јавност и никој не го забележуваше.

Очигледно е дека Спалети го игра понапред поради тоа што Валеро на оние години неможи да одговори соодветно на дефанзивните задачи и да влегува во дуел па затоа е малце ослободен од обврските што ги извршуваат Гаљардини и Весино..но тој концепт во дерби натпреварите односно со поквалитетни екипи е промашен според мене.

И дури сега заприметив дека во екипата нема левичар за да внеси поинаква димензија во нападите,па и дури резервите се десничари :D

Nagatomo ako prodolzi vaka ke se iznasedi Dalbert na klupa... vo vtoro treba da gi izvadi Valero i Candreva ke izgubaat zdiv lugeto.

Можеби е смешно ова што ќе го напишам ама Валеро е доктор по фудбал,неможам да разберам како толку години ниту еден поголем клуб не го увидел неговиот квалитет и не го ангажирал во своите редови а во многу поквалитетни екипи од Интер би му се нашол во екипата па некаде би играл прва постава...едноставно со секој изгледан натпревар импресиониран сум од неговиот квалитет,и порано го знаевме колку е добар само дека играше во Виола и беше занемерен од целовкупната јавност и никој не го забележуваше.

Очигледно е дека Спалети го игра понапред поради тоа што Валеро на оние години неможи да одговори соодветно на дефанзивните задачи и да влегува во дуел па затоа е малце ослободен од обврските што ги извршуваат Гаљардини и Весино..но тој концепт во дерби натпреварите односно со поквалитетни екипи е промашен според мене.

И дури сега заприметив дека во екипата нема левичар за да внеси поинаква димензија во нападите,па и дури резервите се десничари :D
Не е уопште смешно, уште од времето кога играше во Виљареал беше топ играч. Може да им биде смешно само на луѓе што воопшто не го гледале. И мене ми беше чудно кога отиде во Фиорентина и како не загризаа повеќе клубови во тој период за него, зошто ако не сум грешка за некоја смешна сума отиде, околу 10ина милиони евра. Тогаш, ако не сум грешка Виљареал имаа проблеми со испаѓање?
Интер да беа попаметни, ќе го земеа уште од тогаш. Типот е пример за мидфилдер, техника ненормална, тактички многу интелигентен, трча многу повеќе од што изгледа. Баш тип на играч што тренери обожаваат. Не е случајно што Спалети го сакаше уште кога беше во Рома.

barem 2 godini da bese pomlad ovoj valero u pm .... i stvarno nejasno mi e i mene kako ne zaigra porano za pogolem klub, ne mu se poklopile ocigledno kockite na vremeto u real koga bil del od B timot, a i togas kalakurnica bea oni, gravesen go imaa edno vreme bem im 100 majki.

Леле каква акција:vozbud::vozbud::vozbud:..дајте Јувентус да се играмо :aplauz:

Ако сега во викендот се влечат против Верона и се глупираат по теренот ќе му ебам све понајмило

Не ми се свиѓа тоа што се натегавме цело лето за Далберт, а сега Сантон добива шанса пред него. Нешто не му е по ќејф на Спалети кај нигерот.

Наместо Перишич да погоди за 4-0 сега дојде 3-2 од две полушанси што ги направија Сампдорија:facepalm:..да ти се помочам во фудбалот..ги изгазија денес и на крајот дојде во прашање победата ...и зошто по демоните Спалети не го стави Кансело?..очигледно е дека Кандрева клапна и неможи повеќе да покрива .

od gotovo veresija za malku, mora pobrzo da se rotira vo sredinata, ne fatija na kondicija posle 70 min.
nema potreba da se trosi izmena za ikardi koga i samiot ne trca nesto mnogu.

Комотно можеше да биде 8-2, колку само се инзапромашија тоа е чудо невидено.

mislam deka motorot na ekipata e vecino, toj ti e vidal tip na igrac ili markisio, mozebi trebase da go smeni valero so mario namesto veccino, valero nema snaga za poveke od 75 min

И нормално вториот гол падна по грешката на Кандрева кој наместо да додаде лево или десно и да се отвори чиста контра реши да дрибла на најселски начин и му ја пресекоа топката и примивме гол. Секако да не го заборавиме Сантон кој нормално го изгуби воздушниот дуел од „двометрашот“ Кваљарела. Топ одигравме денес се до првиот примен гол, после тоа тотален крах и безвезно паничење.

П.с. Ради првиот гол што го примивме ме нервира Хандановиќ, односно ради таков тип на голови. По 2900032432432423 пат, човекот не знае добро да процени нафрлена топка, милијарда такви грешки има, а денес првиот гол што го прими беше жива брука, да прелета топката двометраш, да ти ебам месечарот мртов.

Не се слаби овие Сампдорија бе, затоа се вратија во игра. Издишавме и ние и тоа е тоа.

Инаку сум стварно импресиониран од играта на Интер. 2 стативи и една пречка, плус неколку добри акции и шутеви кон гол. Стваравме шанси и генерално добро игравме во одбраната, овие 3-2 за некој што не го гледал мечов би дале лажна слика.

Браво!

Какво маестрално прво полувреме, какви акции, каква игра, какви шанси, па и во првите 15 минути од вториот дел.. 100 пречки погодивме и на крај крах, тотално опуштање и за малце не ја пуштија утакмицата по вода. Па матер у пичка да ви изнаебам.

Овој Спалети глуп да не е нешто или ретардиран у тоа главата, место да го извади Валеро у 60-65та минута тој Весино го повлече и тука ја изгубивме средината, Борха не можеше да брка у одбрана. Марио џабе влезе, 0 придонес у одбрана, 0 придонес у напад, мизерија од играч.
Кандрева ми глумеше лудило цела утакмица, пасови со криви очи, некои цигански финти, селски играч.
Миранда има 32 години а на терен понекогаш се понаша како да има 12, со тие некои излети негови, дриблинзи, некои глупи потези, идиот.
Хандановиќ шо праам за голот? Добро бе, ти?

Ќе се вратам пак на тоа кељавото, очајни измени, што кур мора да го вадиш Нагатомо и да го ставаш заборавениот од господ Сантон? За куров ми ли ги потроши тие 30 милиони на Далберт? За Сантон ли да го гледам? Што кур не го извади Кандрева и да влезе Кансело или тоа црното детиште? Што кур не го извади Валеро коа не можеше да диши?

Од памет ме извадија, све им ебам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom