Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa De Boer ima osvoeno 4 tituli vo 6 godini so Ajax sto sakas povise?Значи според твојава логика што ја тераш испаѓа дека овие поголемиве тренери уствари не се толку добри колку што имаат добри спортски директори кои им носат јаки играчи. Манчини, Гвардиола еве сеа и Блан.
Сигурно за титулата со Бордо тој директорот бил најзаслужен или играле у мртва лига француска. Па Де Бур со еден Ајакс не моеше да освои титула годинава у таа никаква холандска рекреативна лига. Со него ќе се надеваш а со Блан јок. Oк
Што кур да напраи со Франција која дојде раскарана од СП со пола состав суспендиран. Глеам после него Франција сврза ЕП и СП.
Не се надигрувал у ЛШ т.е немал капацитет, пошто ние сме редовни учесници у ЛШ оваа година атакуваме на титула таму па Блан нема да може да се надигрува. До сеа испаѓаше у тесни утакмици освен со Барса кога изгубија многу.
Не дека го праам тренериште ама за овие погоре споменативе поготово за експериментот наречен Роналд Де Бур е Жозе Мурињо.
Ако зимаат нешто холанѓанско што би бил идеален да форсира млади играчи ондак нека тркнат до Ајндховен да го соберат Филип Коку. За Де Бур е гение.
Им се држеше на Милан можда и за нијанса боље беше од нив кога играа квалификации а сезонава за малце не го искина Атлетико.
Kolku i da ne sakas da treskas gluposti ti pak gi treskas. Koj dokazani igraci Balotelli i Lasana Diara? Lani se sto mu kupija na klupa mu sedese i go igrase Palacio sea gledam deka toa od inat go pravel, Jovetic i Ljaic mu bea doneseni od upravata i ovoj za inat gi stavil rezervi demek eve vi ne gi biva.Колку и да не го сакам Манчини, ми се допаѓа тоа што ги условува кинезиве со трансфери, им дава до знаење дека за успех ти требат добри докажани играчи. Интер не е во ситуација да чека да ги уигрува младите играчи од нашата факинг примавера, кој не ги бива ни за кур, или па да ризикува со некојси циркузант од Бразил.
Јојо сакал или нејќел, мораше да го игра зошто супер беше додека играше, голем удел во играта имаше, а откако се повреди во Јануари некако го запостави.Kolku i da ne sakas da treskas gluposti ti pak gi treskas. Koj dokazani igraci Balotelli i Lasana Diara? Lani se sto mu kupija na klupa mu sedese i go igrase Palacio sea gledam deka toa od inat go pravel, Jovetic i Ljaic mu bea doneseni od upravata i ovoj za inat gi stavil rezervi demek eve vi ne gi biva.
Тој и додека не беше повреден го запостави, едноставно го седна на клупа па сите тука се чудевме, па после се шпекулираше дисциплински мерки кур се тресе, едноставно ретардирана будала е. Љаиќ ни беше најјак играч само он играше едно време после исто од нигде никаде го седна на клупа демек ротација го одмарал и го закопа исто на клупа.Јојо сакал или нејќел, мораше да го игра зошто супер беше додека играше, голем удел во играта имаше, а откако се повреди во Јануари некако го запостави.
Љајиќ никад не бил играч, ниту ќе биде, сељак преценет.
Kolku i da ne sakas da treskas gluposti ti pak gi treskas. Koj dokazani igraci Balotelli i Lasana Diara? Lani se sto mu kupija na klupa mu sedese i go igrase Palacio sea gledam deka toa od inat go pravel, Jovetic i Ljaic mu bea doneseni od upravata i ovoj za inat gi stavil rezervi demek eve vi ne gi biva.
Никој не знае дали он ги сакал или му ги наметнале. Лани приказната беше дека му донеле се што сака а дали било така не верувам и никој не може да знае. Само знам дека и лани го бараше Диара а го бараше и Лавеци, па овие од управа може му рекле Лавеци е стар еве ти го Љаиќ итн...Не е точно дека не ги сакал, управата му ги донесе тие што ги побара тој. Не знам што точно се дешаваше, али сигурен сум дека седењето на клупа на неколкуте фудбалери беше "дисциплинска" санкција, не поради тоа што се во слаба форма.
Манчини има страшно заебан карактер.
Да бе, ја мислев само 2-3 години бил тренер тој пуни 6 сезони да ти ги водел.Pa De Boer ima osvoeno 4 tituli vo 6 godini so Ajax sto sakas povise?
Само ова не ми е јасно толку го сакаш Блан а он со тие играчи беше смешен во ЛШ, значи ПСЖ имаше и има тим на ниво со Бареслона, Реал и Баерн. Ти да ги имаш тие играчи и така глатко да губиш и да не стигнеш ни до полуфинале на ЛШ е срамота. Со Кавани, Ибра, Ди Марија, Лавеци, Верати, Лукас, Мота, Рабиот, Матуиди, Пасторе... па може да се каже и дека појак тим од Реал Мадрид имаат а они секоја година го јадат како најголеми аматери. Француска лига ќе освојат со втор тим, тимовите не им се ни до колена. За мене Блан би бил нешто слично на Манчини кој исто со Сити беше смешен во ЛШ, едвај успеа да освои Премиер Лига со неограничен буџет.Да бе, ја мислев само 2-3 години бил тренер тој пуни 6 сезони да ти ги водел.
Све сум утнал, мислев дека Роналд дека е тренерот а уствари он помошник му бил на брат му Франк.
Читав едни статии прееска, талентиран тренер е, има некои замисли интересни, воведува новини во играта. Пеп Гвардиола за сиромашни.
Како и да е, прв избор мене ми е Блан па ондак после може Де Бур.
Само да не е некој старовремски тренер како Прандели, Биелса, Капело или некоја превара ко Виљаш Боаш.
Еве за Де Бур.
http://www.goal.com/en-gb/news/1438...72/has-frank-de-boer-run-out-of-ideas-at-ajax
http://www.thinkfootball.co.uk/tactical-analysis-how-do-frank-de-boers-ajax-press-their-opponents/
http://www.squawka.com/news/how-frank-de-boer-changed-ajaxs-tactics-to-beat-rivals-psv/317619
Само што Блан не е смешен во ЛШ, не е сјаен да, ама далеку е од смешен и глатко си губел од кој стигнел. Еднаш само јако го изедоа од Барса, 4-5 гола примија у двомечот, останатото му се тесни порази, од Челзи еднаш и од Сити сезонава. Тука требаше да игра полуфинале, едноставно мораше да го помине мртвиот Сити. За ова признавам.Само ова не ми е јасно толку го сакаш Блан а он со тие играчи беше смешен во ЛШ, значи ПСЖ имаше и има тим на ниво со Бареслона, Реал и Баерн. Ти да ги имаш тие играчи и така глатко да губиш и да не стигнеш ни до полуфинале на ЛШ е срамота. Со Кавани, Ибра, Ди Марија, Лавеци, Верати, Лукас, Мота, Рабиот, Матуиди, Пасторе... па може да се каже и дека појак тим од Реал Мадрид имаат а они секоја година го јадат како најголеми аматери. Француска лига ќе освојат со втор тим, тимовите не им се ни до колена. За мене Блан би бил нешто слично на Манчини кој исто со Сити беше смешен во ЛШ, едвај успеа да освои Премиер Лига со неограничен буџет.
Kolku i da ne sakas da treskas gluposti ti pak gi treskas. Koj dokazani igraci Balotelli i Lasana Diara? Lani se sto mu kupija na klupa mu sedese i go igrase Palacio sea gledam deka toa od inat go pravel, Jovetic i Ljaic mu bea doneseni od upravata i ovoj za inat gi stavil rezervi demek eve vi ne gi biva.
Прегледај го приврзокот 152994
Не изгледа лошо уште Кандрева место Брозович и можеме да се надеваме на топ 3 (Ако си иде Манчини како што пишува.)
Само што Блан не е смешен во ЛШ, не е сјаен да, ама далеку е од смешен и глатко си губел од кој стигнел. Еднаш само јако го изедоа од Барса, 4-5 гола примија у двомечот, останатото му се тесни порази, од Челзи еднаш и од Сити сезонава. Тука требаше да игра полуфинале, едноставно мораше да го помине мртвиот Сити. За ова признавам.
И ај не ги преценувајте до толку ПСЖ немаат ни приближно јак состав како Барса, Реал, Баерн, Јуве.. жими таквото појак состав од Реал.
Со Давид Луиз идиотот, дедо ти Максвел, дедо ти Мота, Матуиди просекот, Лавеци преварата, Пасторе преценетиот, Кавани издишаниот и Лукас што уште не почнал да игра фудбал.
Од таа екипа само Ибра што вредеше, Ди Марија, Верати и Силва до негде. Другото све просек.
Не викам дека е нешто кујзне колку јак тренер, мене ми е интересен, убав фудбал му игра екипата, 4-3-3 со напади, крила, бекови, пасови куровми ленче.