Фан Клуб: Интер

Ја сабајле читав за вредноста на двата клуба според берзата и пазарувањево со Кинезите, според бараната цена на досегашните газди цената на Интер за 100% од акциите била 500 милиони и 180 мил во долгови, другиве што сакаат да го земат Милан, го вреднувале 700 милиони плус 200 милиони долгови.
Ваљда е тоа 500 мил што си прочитал, нема шанса тим од Италија да дужи 500 милиона, немаат толкав обрт за да им даде некој толкав заем.
Толкави долгови може да имаат само Барса, Реал и Баерн евентуално !

И те како може, Росела Сенси(бившата газдарица на Рома) имаше толку големи што банката(Уникред) и го зеде клубот, па тие го продадоа клубот на американците. Клубот е земен за помала сума, но затоа долговите постојат кон Уникредит и се враќаат, плус Уникредит си остави дел од акциите и ќе ги продадат откако америте ќе дигнат клубот на повисоко ниво, односно акциите ќе имаат поголема вредност. Не сум сигурен, но Росела ја остави Рома со 370мил евра долг. Затоа и беше одземен клубот но и дел акции од нивната фирма Италпетроли.

А во случајот со Интер верувам дека постои долг од 500мил, Барса и остали како нив се носат со долгови од милијарда :)

А во случајот со Интер верувам дека постои долг од 500мил, Барса и остали како нив се носат со долгови од милијарда :)

Пред 2 и пол години Интер имаше долг 200М кога морати му го продаде клубот на Тохир, овој работеше многу попаметно и пазеше на договорот со УЕФА за ФФП-то, нема шанси за само 2год долгот на Интер да се кренал на +300М, просто е невозможно, пошто и трансферите беа на самофинансирање и со позајмици. Единствено го купија Хернанес за 20М, но пак му го продадовме на Јуве за 13М, врти-сучи само 7М загуба.

Последно уредено:
Штетно се работело, залудно се фрлале пари од свој џеб, не чинело што се носеле јаки имиња.... абе бог да чува!
Абе јас не знам, вие фанови на тимот сте или на менаџметот и управата?
Вака-така со Морати освоивме се'!
Osvoija de, ama ti citas i nikako da ne docitas, na Morati biznisot sekna, se bese ok dur on mozese da dava pari, ama koga veke ne bese u moznost da dava pari inter SEKNA kako klub u paket so nego, propadnaa naglo, zasto ? Zasto ne rabotea po terkot na primer na United i red drugi giganti, koi i 15to mesto da zavrsat na tabela, na kraj ke napravat ogromni prihodi. Eve, kazi mi sto ne ti e jasno u cel ovoj muabet ?
Inter so Tohir pocna Vaka da funkcionira, a preku nokj sekako nema sansa da se opravi shteta sto e pravena 20 godini, toa moze samo na fudbal menadzer igricite, u realnosta ne, pogotovo zasto u 21vi vek oni plakaat 12m po sezona za da igraat na stadion koj ne e nivni.

I nevikam deka sjajni bea so Tohir, sekako deka ne bea, ama najmnogu steta napravi izborot na trener, Mancini, tuka bese glavnata utka, inace potezite povleceni od Tohir se potezi koj Morati trebase da gi povlece nekade 2000ta, 2001, koga go imaa i Ronaldo u svoi redovi, abe lokum situacija bese toa ama se desi toa sto se desi. Morati go saka inter premnogu, sve e toa super, ama kako menadzer za toa kako trebase da funkcionira eden klub on e uzasen, sekoj vo Italija toa go znae, nema koj ne go kritikuval za toa kako rabotel, megjudrugoto dokaz za ova ti e i totalno nepromisleniot poteg, brkanje na Oriali.

Sea so kinezive, i osnovata postavena od Tohir ocekuvam bum u sekoja smilsa na zbor od timov, samo uste trener nov da donesat a ostavam golem prostor za takvo nesto, stiskam palci za Simeone.

Inter sporting director Piero Ausilio says the door is always open for Mateo Kovacic to return to San Siro, but he hopes the midfielder becomes a success at Real Madrid
Ova e uste eden dokaz deka ja imaat spukano ausilio i mancini, ja sve si mislam deka nasiov ni strateg ke kida od timov, da bog da italija da ja zeme, zasto kova nikad nema da se vrati so nego ko trener tuka.
Inace izleze spekulacija deka Ausilio ke si ide radi mancini pred nekolku nedeli, a pisav na temava deka imale i sostanok za transferi kade slucajno ili ne mancini ne prisustvuval.

Aj ke vidime, da si ebat mater.

Osvoija de, ama ti citas i nikako da ne docitas, na Morati biznisot sekna, se bese ok dur on mozese da dava pari, ama koga veke ne bese u moznost da dava pari inter SEKNA kako klub u paket so nego, propadnaa naglo, zasto ? Zasto ne rabotea po terkot na primer na United i red drugi giganti, koi i 15to mesto da zavrsat na tabela, na kraj ke napravat ogromni prihodi. Eve, kazi mi sto ne ti e jasno u cel ovoj muabet ?
Inter so Tohir pocna Vaka da funkcionira, a preku nokj sekako nema sansa da se opravi shteta sto e pravena 20 godini, toa moze samo na fudbal menadzer igricite, u realnosta ne, pogotovo zasto u 21vi vek oni plakaat 12m po sezona za da igraat na stadion koj ne e nivni.

I nevikam deka sjajni bea so Tohir, sekako deka ne bea, ama najmnogu steta napravi izborot na trener, Mancini, tuka bese glavnata utka, inace potezite povleceni od Tohir se potezi koj Morati trebase da gi povlece nekade 2000ta, 2001, koga go imaa i Ronaldo u svoi redovi, abe lokum situacija bese toa ama se desi toa sto se desi. Morati go saka inter premnogu, sve e toa super, ama kako menadzer za toa kako trebase da funkcionira eden klub on e uzasen, sekoj vo Italija toa go znae, nema koj ne go kritikuval za toa kako rabotel, megjudrugoto dokaz za ova ti e i totalno nepromisleniot poteg, brkanje na Oriali.

Sea so kinezive, i osnovata postavena od Tohir ocekuvam bum u sekoja smilsa na zbor od timov, samo uste trener nov da donesat a ostavam golem prostor za takvo nesto, stiskam palci za Simeone.

Ova e uste eden dokaz deka ja imaat spukano ausilio i mancini, ja sve si mislam deka nasiov ni strateg ke kida od timov, da bog da italija da ja zeme, zasto kova nikad nema da se vrati so nego ko trener tuka.
Inace izleze spekulacija deka Ausilio ke si ide radi mancini pred nekolku nedeli, a pisav na temava deka imale i sostanok za transferi kade slucajno ili ne mancini ne prisustvuval.

Aj ke vidime, da si ebat mater.
Многу нормално дека секој газда вложува од свој џеб, не знам оти мислиш дека Тохир не треба така да прави. Тоа што продава дел од клубот на наводно добра кинеска компанија не мора да значи добар потег од секоја гледна точка, да видиме, времето ќе покажи.

И не знам оти мислиш дека 20 години ужасно се работеше со клубот. Па доколку останеше бизнисот од Морати добар и да не мораше да ги прави тие ремонти (бркање, продавање, намалување на плати) можеби ќе продолжевме со тоа ниво. И макар лошото финансиско работење во Интер не го гледам баш како главна причина за пропаѓањето на бизнисот од Морати...
Мислам дека други далавери се направија и не мислам дека Морати беше на зијан со Интер.

А тоа дека на Тоде му падна жал за состојбата на клубот и од љубов реши да покрие 500 милиони долг, знаеќи дека нема да го накрени клубот да си го тргните на страна... бизнисот и парите му се на прво место, а тој ги виде тие тие работи штом го откупи, и не го интересира врвниот фудбал.

еве сега официјално кинезот купи 70% од акците за 200 мил + долгот од 420 милиони да го исплатат.

Многу нормално дека секој газда вложува од свој џеб, не знам оти мислиш дека Тохир не треба така да прави. Тоа што продава дел од клубот на наводно добра кинеска компанија не мора да значи добар потег од секоја гледна точка, да видиме, времето ќе покажи.

И не знам оти мислиш дека 20 години ужасно се работеше со клубот. Па доколку останеше бизнисот од Морати добар и да не мораше да ги прави тие ремонти (бркање, продавање, намалување на плати) можеби ќе продолжевме со тоа ниво. И макар лошото финансиско работење во Интер не го гледам баш како главна причина за пропаѓањето на бизнисот од Морати...
Мислам дека други далавери се направија и не мислам дека Морати беше на зијан со Интер.

А тоа дека на Тоде му падна жал за состојбата на клубот и од љубов реши да покрие 500 милиони долг, знаеќи дека нема да го накрени клубот да си го тргните на страна... бизнисот и парите му се на прво место, а тој ги виде тие тие работи штом го откупи, и не го интересира врвниот фудбал.
Тебе човек кога ти објаснува исто како на дрво да објаснува. Разбираш ли дека во денешно време НЕ МОЖЕ да се прават оние работи што се правеа пред 10-15 години? Не може Тоде од свој џеб све да покрива, не може ни Морати, не може ни Бил Гејтс. Има финансиски правила, има 300 курчеви карики кои треба да се испоштуваат, тоа пробува Урко да ти го објасни али очигледно не разбираш. Пројде тоа време кога Морати си го поклонуваше Суазо за роденден и рокаше 20 милиони евра за такви непостоечки играчи.

Eте и преофицијално е за Кинезите,сабајле имаше состанок на кој присуствувале Занети и компанија и било одлучено Тоде да остане претседател,а Морати се повлекол целосно од Интер.

Барем така пишуваат сите сајтови.

Газдата на Сунинг такоџе изјавил дека ќе се носеле квалитетни и докажани играчи и дека ќе го врател Интер во врвот на светскиот фудбал.
Да видиме што ќе биде,сепак Сунинг не е Жито Лукс да си ја руши долгогодишната градена репутација на јака мултимилионска компанија со нерезонско работење како што тоа го правеше Морати.

Не чека бурно лето,ќе прославам со шампањ само да го избркаат Манчини да му ебам матер,се друго ќе биде подобро.
Симеоне им бил желба на Сунинг за нов тренер,па ништо чудно да загризаат за него опасно и да му донесат оваа сезона дел од играчите што ќе ги побара колку да се освои тоа толку посакувано второ место во Серија А,па наредна сезона да му се доведат и други играчи со цел атак на Скудетото и подобар пласман во ЛШ/

Требa дa гледaш нa рaбoтите гaздa и клуб oдвoенo, сo ффп-тo мнoгу е вaжнo клубoт кoлку пaри прaви, мaнчестер, реaл, бaрсa и бaерн се мaшини зa прaвење пaри, спoреди ги бaрем нивните дoгoвoри зa дресoви и спoнзoрoт нa дресoт сo тие нa интер и ќе ти стaнaт пoјaсни рaбoтите.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Требa дa гледaш нa рaбoтите гaздa и клуб oдвoенo, сo ффп-тo мнoгу е вaжнo клубoт кoлку пaри прaви, мaнчестер, реaл, бaрсa и бaерн се мaшини зa прaвење пaри, спoреди ги бaрем нивните дoгoвoри зa дресoви и спoнзoрoт нa дресoт сo тие нa интер и ќе ти стaнaт пoјaсни рaбoтите.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Banega izjavil deka transferot vo Inter e odlicna moznost, fali uste preskonferencija za da se potvrdi transferot.

Ернесто Паолило,поранешниот член на бордот на директори на Интер го нарече фејл и неуспех проектот досегашен на тохир.
Ама нема врска,ние македонците сме познати по тоа што сВе знаеме

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Последно уредено:
Ернесто Паолило,поранешниот член на бордот на директори на Интер го нарече фејл и неуспех проектот досегашен на тохир.
Ама нема врска,ние македонците сме познати по тоа што сВе знаеме

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Брат па фејл беше реално ... ама еве на Манчини пичката сите играчи што ги сакаше му ги донесоа и пак го испушија ....дај боже клоцата да му ја дадат му ебам матер.

Kakво перење мозок е ова со долговиве,па уште 500 милиона...
Страшна работа...
500m ne sega, ama pred nekolku godini so morati izleze spekulacija za upola deka dolzele i platini javno gi opomena za toa, pa Inter preku oficijalno soopstenie na sajt kazaa deka sve bilo vrateno

E aj pogodi zasto toa ne go pravi, a i nikoj drug veke ne go pravi, zasto momentalno pravilata na FIFA i UEFA toa go zabranuvaat, veke kazni pocnaa da frcat, nemoj da mislis deka Inter bi bile nekakov isklucok, zabraneto e klubot da ima takvi prihodi poveke.

Inace mnogu e prosta pricinata zasto ti velam deka klubot ocajno rabotel, zasto nitu eden klub ne treba da zavisi striktno od toa kako funkcionira Privatniot biznis na gazdata, klubot sam od sebe treba da ima prihodi, da funkcionira perfektno na marketinski plan zasto sepak se giganti, zasto sepak go imaa i Ronaldo u tim sto bese magnet za sponzori. Da teraa taka, ko sea sto se obiduvaat da nametnat princip na rabotenje, drugo ke bese, a i Morati nemase da bide primoran svoi pari da trosi so godini, vaka kako sto funkcioniraa bea na rangot od ekipi ko Sasuolo i ostali takvi, svetlosni godini od nacinot na rabotenje na svetski fudbalski giganti.

p.s. Daleku od toa deka Inter se pricina sto Morati seknal privatno.

p.p.s. za ova so dolgov tocno e, samo neznam dal se 500m evra u prasanje, inace deka se pokri ogromna suma, se pokri, zatoa i za 300m evra ako ne se lazam go zema svojot del na akcii, sto e malce.

SCG will support Inter's merchandising by its global network
Suning's strategy to expand its awareness depends on Inter results, so the company's target is to increase revenues. To do this, SCG will take advantage from its global network, more than 2.000 stores in China, Japan and Hong Kong and will push the merchandising.

Колку многу значи ова за ширење и зајакнување на брендот во Азија, уште не сме ни свесни. Може нема многу финансиски да се одрази како зголемување на приходи од ТВ права и спонзорства ама ќе биде добар буст. Не се глупи кинезиве, имаат разработено долгорочна стратегија уште пред да седнат на преговарачка маса.

Ovie suning inace vcera drugar mi vika, kupile nekoaj najpoznata agencija za agenti na fudbaleri u anglija, sea bas so tie zborovi mi rece ... si ebale majkata ovie, ali spekulaciive 30m evra za candrevi mandrevi, neka zeme mancini neka se otrue, nemoj ko milan lani, 100 milki frlija a polos tim od sasuolo sklopija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom