Ne bese mislam toa penal nad Manaj, veke pagase nisto ne mozese da napravi, ne e ni bitno, trebase da pocnat da gubat za da igraat konecno fudbal, posledni pola saat e ona sto site nie sakame da go gledame od start na mec protiv bilo koj, ama sugestiite na trenerot si go pravat svoeto, bar pokazaa deka Mozat da se nadigruvvaat i u shishe da gi napikaat pa sega ostavame na Mancini da bira vo idnina kako ke im pristapuva na natprevvarite.
Ako primetivte, igrata se gradi sporo, bukvalno, SPORO, znaci dvizenjeto na fudbalerite so topka e sporo, tempoto e mnogu bavno, bez topka isto se dvizat sporo, mirno, spokojno, koja e taa fudbalska filozofija ja stvarno ne znam, ko na football menadzer koga biras very slow tempo da imas koga gradis akcii, epa taka Inter i Mancini.
Palasio ne smee da igra, da pripari u prv tim, Guarin isto, gomnoto kakov zicer utna u prvo mislejki deka e u ofsajd, sto sakase bolje od toa, penal pozicija da iskine mreza cccc, razlikata denes ja napravija izmenite i perisic, kako i faktot deka bea primorani da davaat gol, steta ne go iskoristija toj nalet, Mancini UZASEN sens za izmeni ima, i ke mi kaze nekoj dobar strateg bil, pa koj kur cekase 88ma da dojde za da go stavi Ljaic, aj nekoj koj uste si go mlati na Mancini, ako ima nekoj takov, neka dade logicno objasnuvanje za ova. U nalet bea, gi napikaa u nivna polovina, abe staj go Ljaic posledni 15 min, do dusa, koja e logikata on da ne startuva a pred nego da e Palasio, pa potoa i Manaj i Bijabijani, ali ajde, toa e drug muabet koj veke e praen na temive.
1-1 ne e los rezultat na vakvvo gostuvanje, nezgodni se Sampdorija a i jak tim imaat, dobro igraat, Zenga gi sredil, ali krivo mi e sto ne si ja iskoristija denes shansata, odnosno, ne se obidoa da ja iskoristat, mislam deka so Ljaic vo ekipa mesto Santon ke imavme uste 2-3 jaki priliki za gol, a i Bijabijani definitivno moze da se isproba ko desno bekce mesto Santon.