Фан Клуб: Интер

Кур да пуши овој јувенташкиов судија, чист пенал врз Манај не свирна

Тоа е тој лузерски менталитет .... со измените у 90та место да брка бодови он чува бодови. курвар

Нека го игра Манај од прва минута против Јуве, коа веќе не го игра Љајиќ, му ебам тоа гнасата тешка.
Гуарин редно е да го зацементира на клупа, дечкото е изгубен тотално, две сезони по ред.

Перишиќ денес кинеше! Ете барем добивме некој што ќе нафрла топки по крило, само уште да имаме некој што ќе ги реализира. Јас да бев Љаич ќе му кажев да одјебе на Манчини, еј го става у 2 мин пред крај. Бот!

Бод како планина, јебига овие на домашен терен се многу незгодна екипа.

Ne bese mislam toa penal nad Manaj, veke pagase nisto ne mozese da napravi, ne e ni bitno, trebase da pocnat da gubat za da igraat konecno fudbal, posledni pola saat e ona sto site nie sakame da go gledame od start na mec protiv bilo koj, ama sugestiite na trenerot si go pravat svoeto, bar pokazaa deka Mozat da se nadigruvvaat i u shishe da gi napikaat pa sega ostavame na Mancini da bira vo idnina kako ke im pristapuva na natprevvarite.
Ako primetivte, igrata se gradi sporo, bukvalno, SPORO, znaci dvizenjeto na fudbalerite so topka e sporo, tempoto e mnogu bavno, bez topka isto se dvizat sporo, mirno, spokojno, koja e taa fudbalska filozofija ja stvarno ne znam, ko na football menadzer koga biras very slow tempo da imas koga gradis akcii, epa taka Inter i Mancini.

Palasio ne smee da igra, da pripari u prv tim, Guarin isto, gomnoto kakov zicer utna u prvo mislejki deka e u ofsajd, sto sakase bolje od toa, penal pozicija da iskine mreza cccc, razlikata denes ja napravija izmenite i perisic, kako i faktot deka bea primorani da davaat gol, steta ne go iskoristija toj nalet, Mancini UZASEN sens za izmeni ima, i ke mi kaze nekoj dobar strateg bil, pa koj kur cekase 88ma da dojde za da go stavi Ljaic, aj nekoj koj uste si go mlati na Mancini, ako ima nekoj takov, neka dade logicno objasnuvanje za ova. U nalet bea, gi napikaa u nivna polovina, abe staj go Ljaic posledni 15 min, do dusa, koja e logikata on da ne startuva a pred nego da e Palasio, pa potoa i Manaj i Bijabijani, ali ajde, toa e drug muabet koj veke e praen na temive.

1-1 ne e los rezultat na vakvvo gostuvanje, nezgodni se Sampdorija a i jak tim imaat, dobro igraat, Zenga gi sredil, ali krivo mi e sto ne si ja iskoristija denes shansata, odnosno, ne se obidoa da ja iskoristat, mislam deka so Ljaic vo ekipa mesto Santon ke imavme uste 2-3 jaki priliki za gol, a i Bijabijani definitivno moze da se isproba ko desno bekce mesto Santon.

1-1 ne e los rezultat na vakvvo gostuvanje, nezgodni se Sampdorija a i jak tim imaat, dobro igraat, Zenga gi sredil, ali krivo mi e sto ne si ja iskoristija denes shansata, odnosno, ne se obidoa da ja iskoristat, mislam deka so Ljaic vo ekipa mesto Santon ke imavme uste 2-3 jaki priliki za gol, a i Bijabijani definitivno moze da se isproba ko desno bekce mesto Santon.

Да бе, јас коа ви викав уште во Јули, ама чита тука Манчини, па затоа почна да го става таму да му помага на Сантон, и на крај ќе му го лапне местото :pos:
bamba.jpg

Оваа десетката од Сампдорија уште сега нека ги обесе копачките и после тој до нив. :pos: Да ти ебам тоа црепуњата од 60 денара

Ova so Ljaic ima logika, ali i ne treba da iznenaduva, Ljaic se znaese deka e tezok karakter, ali rekov deka ne treba da iznenaduva ne radi nego, nego radi nemanjeto avtoritet kaj Mancini, od sam start na kariera ja spukuva so odredeni igraci, problemot kaj inter so nego bese sto ja imase spukano so Vieira i Ibra, a protiv niv ne moze, isto i vo Siti so Tevez, javno se brukaa i dvajcata, nema avtoritet i toa e toa.
Ke se zaebava Ljaic vaka kaj Murinjo ili kaj Pep, pa i go stavil namerno na kraj so sampdoria za da mu odrzi lekcija, cekaj malce druze cekaj, si cekal do 89ta za treta izmena samo za da odrzis lekcija ? :pos: Bolje Brozovic da vlezese porano ili bilo koj drug mesto Guarin primer, da dobie dopolnitelno na svezina sredniot red, i onaka bea u golem zalet, on ne ne, cekal ddo 89ta lekcii da drzi. :facepalm:
Sto bi bilo koga bi bilo e muabetov ama pak ke kazam porano da vlezese igrac od klupa, dali Ljaic ili Broz, mnogu poopasni ke bea vo poslednite 10 minuti, Guarin uste posle saat vreme trebase da izleze, imase sreka sto Kondgobija vlecese povreda od prvo pa prv bese trgnat, kolumbiecov veke ne smee da priparuva u prv tim vo paket so Palasio.

Inaku gledam Gabijadini iskazuva revolt sto ne igra mnogu vo Napoli, a i za negova nesreka odlicno funkcioniraat napred momentalno tie sto igraat taka da mislam deka ima sansi vo Januari da go vidime vo Inter, ova cisto e moja pretpostavka a ako se realizira komotno mozat i da dogovorat zaednicki raskin na dogovor so Palasio, makar toa bilo i na finansiska steta za Inter.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom