Фан Клуб: Интер

Se ok ama ja ne kapiram sto kur samo Roma ja spomnuvate, pa nenormalno smesen tim se, odbranata im e zivi sramovi, napred imaat natrupano eden ton igraci, trenerot im e katastrofa. Roma, Roma pa Roma, na kurov vekkje izgubete mi gi od pred oci.

Se ok ama ja ne kapiram sto kur samo Roma ja spomnuvate, pa nenormalno smesen tim se, odbranata im e zivi sramovi, napred imaat natrupano eden ton igraci, trenerot im e katastrofa. Roma, Roma pa Roma, na kurov vekkje izgubete mi gi od pred oci.

Пази само смешно да не изгубиме од смешниов тим со епик смешно име - Фрозиноне човече! :pos:

Не дај Боже да се деси... земам М16-ката и чартер! Ама прво кај Белучи... :icon_mrgr:

Си газиме бе! 1 гол имаме примено во 4 утакмици а викате на среќа сме тепале. Само што почна сезоната, цел тим ни е нов, како сакате да играат? Нека поминат таму 2 месеца и ќе се дигне нивото на играта и нема да биде гриндање резултати. Ќе се разбуделе конкурентите ау-бау, а што ќе биде ние кога ќе се разбудиме и ќе почнеме да играме на ниво на потенцијалот кој го поседуваме? Ако не ни се изнаредат повреди како во сезоната со Страма, не се ни сомневам дека ќе го оствариме таргетот за оваа сезона.

Тешка утакмица беше таа денеска бидеќи игравме со добро уигран тим кој е во топ форма, на нивни терен. Верувам да беше 0-0 на полувреме ќе ја нагазевме топката во второ, но ете дадовме гол во прво и рутински го завршивме мечот. Немаше потреба да ризикуваме отворена игра кога и самите видовте колку лесно Киево пренесуваше топка и креираше акции. Вака комплетно им ја урнавме играта со добра одбрана и тактички прекршоци. Буквално по голот на Икарди го контролиравме мечот, секако без убава игра но битни се 3те бода на крај.

Кондомија е грабеж, требале уште 30 милки премиум да им платат на Монако. Како гради топка, каква експлозивност и контрола има на мал простор, ауууу. Страшен потенцијал а само 22 години има. Ама не заебал Галијани да го преплатиме, а тоа што ни е пола екипа не е битно. :pos:

Нормално дека ќе дојде момент кога ќе бидеме надиграни и ќе изгубиме или ќе извадиме реми. И тоа е дел од играта но се додека го играат секој натпревар со онаа пожртвуваност и жар како Мело, каде нема загубена топка тогаш нема за што да им се замери.

П.С. Берзеркер не ме цитирај, у реду е. :D

@Tegla царе, а кој дел од постов мислиш дека ти е лабелен и би можел да ти го цитирам, а?
Не, многу ме заинтересира сега дали е несигурност во прашање или шо е работава...? :rolleyes:

И дали че цитирам или не... дозволи јас да оценам, те молам. Иначе tl dr искрено, со скокање, уживај! ;)

Шо очекуваш, да ти рецензирам докторски труд, не мебај! :ROFLMAO:

Последно уредено:
Со Конте почнаа со 2 нерешени и две победи, а во првите 8 натпревари имаа 4 или 5 нерешени, другите победи.
На играта мислев.. и ситуацијата е слична на некој начин, нов тим, нов проект, се ново (добро ние 3-4 сезони уназад све ново почнуваме).
И тој тим на Конте играше на мускули додека не се разиграа како што треба и да испогазат и следните 3 сезони.
А и самото тоа што сезоната без пораз ја завршивте со 5-16 нерешени мислам говори за тоа дека бодовите беа освојувани на мускули, со добра одбрана и рутинско завршување на утакмиците.
И ја оваа сезона очекувам доста нерешени утакмици, можда ќе имаме малце порази за разлика од минатите сезони ама 10+ нерешени утакмици сигурно.

Ne mi e jasno zasho Ljaich go drzhi na klupa (kao zamena za palasio koj sho e zamena za Perisic) koa Perisic e takov duduk prvive 2 mecha, sho mi se povrakja od nego.

A da, i koe mu e toa vadenje na kongdobija u 85 be za faking BROZARA :)

Наредно коло е во Среда, неможе сите да играат цела утакмица, Јоветиќ секогаш се вади во 65+ минута.
Перишиќ не беше лош вчера, само што и сам Манчини кажа дека не игра на природна позиција, треба да игра на крило а не плеј.
Миранда го одработил цел тренинг до екипата и можно е да биде стартер со Верона.

Sent from my Xperia SP using Tapatalk

Ne mi e jasno zasho Ljaich go drzhi na klupa (kao zamena za palasio koj sho e zamena za Perisic) koa Perisic e takov duduk prvive 2 mecha, sho mi se povrakja od nego.

A da, i koe mu e toa vadenje na kongdobija u 85 be za faking BROZARA :)
Им се заканувал Брозович со лоша музика у автобус на пат за дома ако не го ставеле во игра.

На играта мислев.. и ситуацијата е слична на некој начин, нов тим, нов проект, се ново (добро ние 3-4 сезони уназад све ново почнуваме).
И тој тим на Конте играше на мускули додека не се разиграа како што треба и да испогазат и следните 3 сезони.
А и самото тоа што сезоната без пораз ја завршивте со 5-16 нерешени мислам говори за тоа дека бодовите беа освојувани на мускули, со добра одбрана и рутинско завршување на утакмиците.
И ја оваа сезона очекувам доста нерешени утакмици, можда ќе имаме малце порази за разлика од минатите сезони ама 10+ нерешени утакмици сигурно.
Тој тим на Конте играше исто како и пред тоа, додека не почна со фамозната 3-5-2. Тогаш Конте го направи скокот, добитната формација. И кога увиде дека тоа е тоа, почна да ја користи стандардно, и знаеше многу да ги измотивира играчите и се постигна резултатот.
А почетокот ниту беше ветувачки, ниту пак може да се рече дека се добиваа натпревари на мускули, сезоната ја почна и цело лето форсираше класична 4-4-2, и после промената на формацијата бидна.

И во право си, сега Интер е во слична ситуација, само Манчини треба да е свесен и да ги спрема играчите натпревар за натпревар.

ne beshe samo formacijata, ima razlika od 352 do 352, i inter igraa 352 so macari pa razlikata bese den o nokj od ona na Konte.
Konte igrase so muda, ne plashlivo, uvide deka protiv site mali klubovi moze da se odigra ofanzivno 90 minuti i bushea od pocetok do start, presing, napagacka igra, ednostavno gi teraa protivnicite da se branat cel natprevar, ne moze edna atalanta so dvajca ofanzivni igraci i sve drugo destruktivno ti da i dozvolis da te napaga i da diktira tempo, e on toa go pravese protiv takvite, i koga veke go nametna toj mentalitet, timot se navikna da igra taka protiv site a i si predizvika eden fear faktor koj go imase sekoj protivnik.

Mancini tera kukavicki sega za sega, bez apsolutno nikakva potreba, vcera gleam bekovite defanzivno orientirani, ne odea napred redovno i ne pokrivaa, toa e sekako negova instrukcija ... protiv ebanite kievo, pa kakvi saka neka se oni godinava, treto kolo e ... i Kievo e u prasanje.

Против Верона најверојатно од старт ќе почнат и Броз и Љаиќ.

Само да не ги мотивира Броз со шабанските песни.

Мело ненормалниот на полувреме одел од играч на играч и ги мотивирал соиграчите додека Манчини го советувал Гуарин да не ја губи главата и да остане ладен на терен.

Тоа е таа будала бразилска.

Наводно Тохир ке го враќал Леонардо во Интер,овојпат како директор (можда на местото на Фасоне?).Бел бумбар од мене за потегов ако е вистина

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ne beshe samo formacijata, ima razlika od 352 do 352, i inter igraa 352 so macari pa razlikata bese den o nokj od ona na Konte.
Konte igrase so muda, ne plashlivo, uvide deka protiv site mali klubovi moze da se odigra ofanzivno 90 minuti i bushea od pocetok do start, presing, napagacka igra, ednostavno gi teraa protivnicite da se branat cel natprevar, ne moze edna atalanta so dvajca ofanzivni igraci i sve drugo destruktivno ti da i dozvolis da te napaga i da diktira tempo, e on toa go pravese protiv takvite, i koga veke go nametna toj mentalitet, timot se navikna da igra taka protiv site a i si predizvika eden fear faktor koj go imase sekoj protivnik.

Mancini tera kukavicki sega za sega, bez apsolutno nikakva potreba, vcera gleam bekovite defanzivno orientirani, ne odea napred redovno i ne pokrivaa, toa e sekako negova instrukcija ... protiv ebanite kievo, pa kakvi saka neka se oni godinava, treto kolo e ... i Kievo e u prasanje.
Се сложувам, има разлика, и зависи од тренерот кој играч каква задача ќе има во формацијата. На Јуве во тој момент му требаше човек како Конте кој знаеше да ги мотивира. Во Италија титула се зема против малите екипи. Јуве во сезона имаше 2 победи против Милан, 1 победа и 1 нерешена со Интер, 2 победи со Рома, 1 победа и 1 нерешена со Наполи, а сепак завршија 7 место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom