Фан Клуб: Интер

Крила фалат, бек фали, вака не оди, Хуан е ок во одбрана, ама во напад е многу слаб. Не дека нешто важно може да се деси и да се исвлече од купов, ама пак, треба да се воигра нападот со средината, а за да се воигра ни треба најмалку едно крило, плус ни треба замена за Икарди.
Незнам што се чека, мора нови играчи, да не останеме како лани само со Икарди, а го шитнавме Освалдо.

По мене, виновник за двата гола е Миранда. При првиот гол се рваа со Бака и имаше шанса да му ја избие топката, наместо тоа го остави и уште го чека да си набаци место да нападне. Први вториот гол беше крајно нежен, се тргна како педерче некое за да не направи пенал од пат му се тргна и ко да му рече изволте пуцај. Премногу нежен ми изгледа дечково, барм на оваа утакмица.

Муриљо - СКРОЗ друга приказна.

Тоа не го праи кривец за гол, не мора за секој примен гол во фудбалов да има кривец. За првиот едноставно немаше што да праи Миранда, овој застана центрираше и прелета некако топката со Бертолачи, ако гледаме така тогаш што правеа Хуан и Муриљо па и голманот кој падна на гз.
Вториот гол, океј, го издрибла, овој не напраи пенал, ``се тргна`` да шутна Бака и извади еден шут каков што ретко гледаме у фудбалов........ со крампон му даде гол на голманот наш.

Голманот ни е крш, значи ич ја нема онаа сигурност што ја носи голман, да си речеш ајде бе на гол го имаме тој и тој и неаме гајле, не бе за нашиов мора да се тресам 90 минути да не му испадне топка од рака, да не остане закован на линија додека топка со 1 на саат му поминува до нога. Апла не сигурен голман, џабе му се и зицерите и пеналите што ги брани кога ќе прими гол што ни Син не ги прима.

Кај сте да кажете нешто? Нешто штама у фан клубов, па ние песимистите (или реалните подобро кажано) ќе си кажеме што имаме.

Добро бе, тепавме ли ние некоја пријателска летово!? Се најде ли послаба екипа од нас?! Знам кого сме тепале, не ме потсетувајте...

Уште е рано и сме у рана фаза на подготовки или веќе е алармантна оваа игра (не-игра) :)

Не знам што да се каже, ама јас некако станувам се посигурен дека ќе грицкаме нокти и оваа година. Ќе почекаме нов тренер за мрдање од мртвава точка.

Миранда дупе, и мене така ми стои.

No hard feelings, мое мислење.

Тоа не го праи кривец за гол, не мора за секој примен гол во фудбалов да има кривец. За првиот едноставно немаше што да праи Миранда, овој застана центрираше и прелета некако топката со Бертолачи, ако гледаме така тогаш што правеа Хуан и Муриљо па и голманот кој падна на гз.

Ko za promena otkako veke ne go izdrza duelot, da ne mu dade na Baka dva pati da digne glava da si gi vidi soigracite i da centrira...a toa deka ispadnaa 2ca na 1 e sosema drugo. Kako i da e Miranda e iakusen i jak decko i mislam deka samo se stedese ili pak vleze labavo vo utakmicava nisto poveke (ako se sekavate prviot dopir so topka mu bese kiks)

Кај сте да кажете нешто? Нешто штама у фан клубов, па ние песимистите (или реалните подобро кажано) ќе си кажеме што имаме.

Добро бе, тепавме ли ние некоја пријателска летово!? Се најде ли послаба екипа од нас?! Знам кого сме тепале, не ме потсетувајте...

Уште е рано и сме у рана фаза на подготовки или веќе е алармантна оваа игра (не-игра) :)

Не знам што да се каже, ама јас некако станувам се посигурен дека ќе грицкаме нокти и оваа година. Ќе почекаме нов тренер за мрдање од мртвава точка.

Миранда дупе, и мене така ми стои.

No hard feelings, мое мислење.

Да ништо, Интер не го освои Троефео купот или како и да се вика, сеа последна надеж ни е Берлускони купот... Мизерија ни еден бод не освоија од пријателскиве утакмици, Кондогбија дрво, Миранда дрво, Муриљо дрво, Јоветиќ дрво, Икарди гол не знае да даде... Како не купивме некој класа играч...

Шала на страна, чекај бе човек, чекај нека почне првенство нека поминат 10 кола па сери колку сакаш никој нема да ти замери, вака само замараш без врска, и јас не го сакам Манчини, ама чекај нека покаже што знае ги доби или ќе ги добие сите играчи што ги сака, така да ќе нема алиби ако не успее. Ама почекај нека почне првенствто се утепа од кукање... Лани Јунајтед згази на припреми па у сезона нигде ги немаше, а има клубови што немаат добри резлутати на прпреми па у сезоната си газат.

И ова е општо не се однесува на тебе: Едно време Интер коа зареди со скудетата и со Лига Шампиони толку многу си влеговме во филм што не ми се веруваше дека некој тим од Италија има шанса, дури станавме и безобразни се што ке земеа Јувентус, Милан и Рома со потсмев го гледавме, и кога некој од тие тимови ќе заредеше со победи секогаш сум викал ''чекај има време ќе ја усерат за некое коло ке нареднат 5-6 порази'', се додека не не треснаа од земја и не видовме скудето од тогаш. Сакам да кажам дека истото тоа го препознавам кај 99 посто од навивачите на Јувентус, мислат дека се недопирливи ама знам дека еден тим ќе исплива од позадина, сеа дали тоа ќе биде Интер ќе видиме. Ама мора некој да ги тресне од земја и да ги врати во реалноста, нема да победуваат вечно ќе влезат во криза и они и мислам дека оваа сезона ќе им биде таква. Интер освои триплета и влегоа во криза а овие ја немаа таа среќа после триплета да влезат во криза :P.

2p7hVpa.png

би ги мењал сите победи на пријателскиве утакмици за победи во Серија А.

И да,Мусачо требаше да се земе.Мртов озбилен сум,за Ранокија го има измислено фудбалот :D

Ок, ај да ја видиме првава против Аталанта наредната недела!

Аталанта...:cautious:

Па и во право е, колку и да го сакам клубот, Шакири не заслужи со ништо таков третман.
Манчини исто направи и со Освалдо, иако за овој вториот имаше шпекулации дека после инцидентот, на Манчини му пцуел се живо и диво и го нападнал у соблекувални.

И да,Мусачо требаше да се земе.Мртов озбилен сум,за Ранокија го има измислено фудбалот :D
Мусачо е во аут 9 месеца ако не и повеќе,имаше многу гадна повреда на крајот од првенството

Мусачо е во аут 9 месеца ако не и повеќе,имаше многу гадна повреда на крајот од првенството

да знам,затоа и пишав требаше да се земе претходно.Како што пишав,за Ранокија е Малдини у најдобри денови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom