Фан Клуб: Интер

зашто уопште се замарате со ФФП кога Интер работи со загуби ...

Тим кој рабуди со големи загуби и долгови, не троши многу, апла едноставна логика, ФФП е само плус, да бараш Интер да инвестира многу а има голем минус е смешно, реално гледано, ФФП е нешто што тоа само го санкционира, као бонус кој на Интер не му одговара, затоа и се споменува константно, бидејќи загубите на Интер се косат со дозволените граници на ФФП ( тоа е причина зашто константно читаш за ФФП као бонус уз лошата финансиска слика на тимот ).
Интер дури и да ги исполнува тие стандарди, а тука некаде се, пак ќе имаат минус од над 30м евра ( што за сегашните ффп стандарди е ок, па ете, тогаш ФФП нема да важи за Интер ), што повторно ги кочи и ги ограничува на трансфер пазарот, работата е тој минус драстично да се намали, а не ФФП, бидејќи ти и да ги исполнуваш стандардите за ФФП тоа не значи дека тимот ќе може да се расфрла со пари во текот на летото ако пак на крајот од секоја фискална година е у (голем) минус.

Е сеа размисли како клубот може да троши во ситуација кога има минус од 60м евра и долг кон банки од над 100м евра ?! Нема логика, нели ...

Ова колку да ти доловам каква калакурница начека тука Тихо, затоа е смешно да се очекува од него нешто сега, у Јануар, најограничениот период за трансфер маневри, период кога и онака Интер и кога вриеа со пари малку пазареа, у право е Тихо, не е супермен, он не сноси апсолутно никаква вина за тоа што се дешава у Интер, наредно лето здравје боже, отом потом, почнува нова револуција у клубов, успешна или не, останува да видиме, нека почне само од Сабатини.
А и ФФП е крив за Переира 10 милиони? Враќањето на Карев од пензионирање? 20те милиони евра за двајца играчи кои греат клупа? За продолжувањето на договорот на Киву? Итн...

А и ФФП е крив за Переира 10 милиони? Враќањето на Карев од пензионирање? 20те милиони евра за двајца играчи кои греат клупа? За продолжувањето на договорот на Киву? Итн...
Не си ме читал бенем ваквите услови во кои егзистира Интер не го прават овој клуб исклучок во Италија, истите услови важат за сите со тоа што Јуве и Милан играат во ЛШ па имаат поголем прилив на пари, т.,е., многу поголем, па ете Јуве со новиот стадион и играњето во ЛШ 2 години можеше да си го дозволи Тевез и неговата плата, а сега и Видал и Погба ќе зимаат поголеми пари, или евентуално Погба да го продадат но наредно лето и тоа за минимум од 40м евра па ете им простор за нови квалитетни засилувања.

Мојата поента која е, Интер нема луѓе кадарни во вакви услови да создадат конкурентен тим, е тоа е она што Интер најмногу ги кочи, затоа реков пред некој ден, разликата е следна, премногу едноставна а кога е у прашање Интер, многу комплицирана, Видал 12м евра, Переира 10-12м евра, Погба нула евра, Мудингаи нула евра и тн и тн, да не набројувам.

Се е до капацитетот, а Интер во моментов не поседува луѓе кои имаат капацитет во вакви услови да создадат силен клуб за калчо условите, затоа и умарам ја со Сабатини, човек кој од Рома создава многу силен тим, договорот му истекува ова лето а е желба на Тихо бар според она што се пишува во медиумите.

п.с. Мацари не би го избркал, би му дал уште една шанса но во идеални услови за него тука.

Кузмановиќ >>>> Андерсон, у секој поглед на фудбалска игра.

1.Мојата поента која е, Интер нема луѓе кадарни во вакви услови да создадат конкурентен тим, е тоа е она што Интер најмногу ги кочи, затоа реков пред некој ден, разликата е следна, премногу едноставна а кога е у прашање Интер, многу комплицирана, Видал 12м евра, Переира 10-12м евра, Погба нула евра, Мудингаи нула евра и тн и тн, да не набројувам.

2.Се е до капацитетот, а Интер во моментов не поседува луѓе кои имаат капацитет во вакви услови да создадат силен клуб за калчо условите, затоа и умарам ја со Сабатини, човек кој од Рома создава многу силен тим, договорот му истекува ова лето а е желба на Тихо бар според она што се пишува во медиумите.

п.с. Мацари не би го избркал, би му дал уште една шанса но во идеални услови за него тука.
1. Е баш ова, убаво кажано.

2. Тихо не знае 5 имиња на играчи од тимот, не па го сакал Сабатино... Други сакаат и други купуваат/продаваат.

Со др зборови пропаѓаме
само Syn не се сложува со ова
за него се е розово како сител станал :pipi:

Со др зборови пропаѓаме
само Syn не се сложува со ова
за него се е розово како сител станал :pipi:
:eek:
Друже, имаш проблем со разбирање на просто проширени реченици, очигледно. :)
Мислам дека треба бар 2 пати да ги прочиташ, ако ништо друго, двата мои последни поста на темава, и уз пут, ако можеш да ми објасниш како дојде до заклучок дека све е розово, не стварно, не ми е јасно најискрено, не те заебавам. :D

Калакурница оставена за Тихо, лоша финансиска слика, егзистирање на фаци кои немаат никаков капацитет да од Интер направат конкурентен тим независно од ситуацијата во клубот, тренер кој лошо се адаптира во Интер, Крилин синдикалниот лидер и тн и тн, ова се низа работи кои можеш да ги прочиташ у моите (едноставнизасваќање) постови. ;)

Тихомир не е Морати за да фрла пари во бунар , овде треба промени од корен па да тргне напред Интер , патем и Италија е катастрофа со економијата овој период.

Тихомир не е Морати за да фрла пари во бунар , овде треба промени од корен па да тргне напред Интер , патем и Италија е катастрофа со економијата овој период.

Е сега каква врска има економијата на Италија со Тихомир и милионите од Азија?

IO добар си иначе?

Стварно не знаеш?
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 13:05 ---
Еве ти еден убав текст .
http://kennethcortsen.com/football-...mic-competition-of-european-football-leagues/

Now, reality is different! I totally agree with the fact that ‘Serie A’ must enhance its commercial focus. Spanish, English and German teams are in front of the Italian clubs in reference to Deloitte’s ‘money league’, which among other things measures ‘how good’ clubs are at generating revenues. In that regard, it plays a big role that many of the Italian football stadiums are not in ‘good fashion’ compared with the standard of stadiums in other leading European football leagues. I recall watching a couple of games at Milan’s San Siro Stadium a few years ago (Inter vs. Genoa and AC Milan vs. Fiorentina) and that was a ‘shocking’ experience compared to ‘the commercial and hospitality standards’ of the stadiums in other leagues, e.g. Arsenal’s Emirates Stadium, England’s Wembley Stadium, Real Madrid’s Bernabeu Stadium, or the German stadiums, which were renovated for the 2006 World Cup.

Moreover, I definitely think that the impact of the financial crisis has hit the Italian clubs intensively. If ‘cash is king’ in business, it certainly makes a difference in the football world as well. In the past couple of years, Italian club football has been influenced by a situation where the best players have changed their positions on the Italian clubs in favour of clubs in England, Spain, or Germany. That was not the case in the 1980s and 1990s although AC Milan’s signing of Mario Balotelli and Juventus’ deal with Carlos Tevez marks a more positive path in terms of Italian clubs trying to appeal to star players. In that regard, it sends a signal that world-class players are still attracted to go to Italy although the money may not be as good as in England. From the perspective of the transfer market, the development in the Italian ‘Serie A’ has also been characterized by a development where some powerhouses, e.g. AC Milan, have experienced decreasing ‘incoming’ activities via the transfer market (especially if the indicator is market value of the additions to the roster, i.e. star players).

Стварно не знаеш?
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 13:05 ---
Еве ти еден убав текст .
http://kennethcortsen.com/football-...mic-competition-of-european-football-leagues/

Пак ништо не ми докажа, кризата е во Италија, не во Индонезија, а Тихо ги заработува милиони во Индонезија. Најлошо за италија е 100% персоналниот данок на доход кој што ги дуплира играчите, наместо да дојдат тука со 10%, али тоа е. :)

Пак ништо не ми докажа, кризата е во Италија, не во Индонезија, а Тихо ги заработува милиони во Индонезија. Најлошо за италија е 100% персоналниот данок на доход кој што ги дуплира играчите, наместо да дојдат тука со 10%, али тоа е. :)

Каква е логиката Тихо да фрла пари во Интер , нешто што во моментов не создава приходи . Не е врзан емотивно за клубот како Морати па да дава финансиска инјекција секоја сезона , затоа ако не почне со реализација на проект за нов стадион на Интер патем придружено со низа комерцијални делови кои се дел од новите модерни стадиони , тогаш ништо не направил и да очекуваме во иднина да го продаде клубот на некој трет. И да купи екстра играчи , да претпоставиме пласман во Лига на Шампиони ( тие пари не ги покриваат загубите во Интер) , тоа не е доволно воопшто , бидејќи Интер и во сезоната на триплете имаше загуба , Морати тоа не го интересираше , а Тихо и тоа како ќе го интересира. :)

IO добар си иначе?
Има бе Бене, Тихомир инвестира у Интер веќе 300м евра, плус треба да ги покрие долговите, плус да работи на план за нов стадион.
Глеј го Интер ко фирма, кој би купуел фирма и за истата константно да фрла пари од свој сопствен џеб и на своја финансиска штета да ја одржава истата, а таа константно да си функционира со големи загуби секоја година.

Тихо настојува, до душа веќе почна со ангажирање на луѓе од Италија, со кои Интер конечно ќе почне да има дигресија во загубите и со тек на време клубот да работи со профит на крајот од секоја финансиска година, уз пут, ќе треба да најде човек ( некој како Сабатини ) кој во ваква ситуација ( за која реков, воопшто не е нешто апла драстично различна од останатите конкуренти во Италија ) би направил конкуретен тим.

Интер не дека и до сега не трошеа, даваа пари ама купуваа просеци, Видал во Јуве дојде за ебани 12м евра, Погба, Љоренте за нула, и тн и тн, све е до изборот на играчи, у светов денес милиони ги има кои се достапни и за Интер, никој не бара носење на ѕвезди, Бранка енд компани и нивниот беден капацитет се кадарни за играчи ко Переира, ограничени се очигледно и не се кадарни да укапираат дека носење на такви фудбалери, или тренер ко Гасперсон, за Интер е рамно на самоубиство, тоа го сваќаат увек на крајот од сезоната. Интелигентен човек, уште пред да повлече еден таков потег прави калкулации и гледа што е добро а што не за клубот, Бранка енд компани вртат тркало на среќа очигледно.

Каква е логиката Тихо да фрла пари во Интер , нешто што во моментов не создава приходи . Не е врзан емотивно за клубот како Морати па да дава финансиска инјекција секоја сезона , затоа ако не почне со реализација на проект за нов стадион на Интер патем придружено со низа комерцијални делови кои се дел од новите модерни стадиони , тогаш ништо не направил и да очекуваме во иднина да го продаде клубот на некој трет. И да купи екстра играчи , да претпоставиме пласман во Лига на Шампиони ( тие пари не ги покриваат загубите во Интер) , тоа не е доволно воопшто , бидејќи Интер и во сезоната на триплете имаше загуба , Морати тоа не го интересираше , а Тихо и тоа како ќе го интересира. :)
Епа каква е логиката да влегуваш во клуб кој константно генерира загуби и каде што и лаик знае дека треба да се покриваат загуби? Штом влегува, ќе фрла пари, иначе ич нека не влегува, таков е фудбалот моментално во Италија и доста други земји.

Има бе Бене, Тихомир инвестира у Интер веќе 300м евра, плус треба да ги покрие долговите, плус да работи на план за нов стадион.
Глеј го Интер ко фирма, кој би купуел фирма и за истата константно да фрла пари од свој сопствен џеб и на своја финансиска штета да ја одржава истата, а таа константно да си функционира со големи загуби секоја година.

Тихо настојува, до душа веќе почна со ангажирање на луѓе од Италија, со кои Интер конечно ќе почне да има дигресија во загубите и со тек на време клубот да работи со профит на крајот од секоја финансиска година, уз пут, ќе треба да најде човек ( некој како Сабатини ) кој во ваква ситуација ( за која реков, воопшто не е нешто апла драстично различна од останатите конкуренти во Италија ) би направил конкуретен тим.

Интер не дека и до сега не трошеа, даваа пари ама купуваа просеци, Видал во Јуве дојде за ебани 12м евра, Погба, Љоренте за нула, и тн и тн, све е до изборот на играчи, у светов денес милиони ги има кои се достапни и за Интер, никој не бара носење на ѕвезди, Бранка енд компани и нивниот беден капацитет се кадарни за играчи ко Переира, ограничени се очигледно и не се кадарни да укапираат дека носење на такви фудбалери, или тренер ко Гасперсон, за Интер е рамно на самоубиство, тоа го сваќаат увек на крајот од сезоната. Интелигентен човек, уште пред да повлече еден таков потег прави калкулации и гледа што е добро а што не за клубот, Бранка енд компани вртат тркало на среќа очигледно.
Кои се тие 300м евра? Акциите што ги купил од Морати? Тоа не е инвестиција, тоа е купување акции. Инвестиција ќе треба да биде стадионот во 2016та, само да не биде 2020 година на крај.

Тихо треба да изгради стадион, да ги намали трошоците и да ги зголеми приходите, во меѓувреме мора да фрла пари зашто секоја година губи минимум 20 милиони евра од неиграње ЛШ, онака од око кажано.

Чао Переира, со среќа во Сао Паоло! Уште има сало за чистење но мора од негде да се почне. (y)

Нека вратат некој од децата што си ги пративме на заеми и нека ги играат нив, и онака ги прокоцкавме шансите за ЛШ па бар да се уиграат. Подобро така него да купуваат играчи што ни мајка им не знае дека играат фудбал.

Утре тепаме во гости 0-2

PAOLO ROSSI, PISMO THOHIRU - PRIČA KOJA DIRA U SRCE SVAKOG INTERISTU!

Poznati komičar i Interista, Paolo Rossi, je putem GdS uputio pismo 'otvorenog srca' novom predsjedniku kluba, Ericu Thohiru, da mu kaže što je za njega Inter.
"Veče finala Lige Šampiona, 22. maja 2010. Ja sam glumio u Piccolo [Milanski teatar]. Uz čuđenje novina, pomjerio sam predstavu za sat i pol prije kako bi publika mogla otići odgledati Finale na trgu. Zapravo i ja sam bio dio toga. Malo sam zbog toga i strahovao jer sam ja u istom teatru bio i 5-og maja 2002-e. Tada sam, pak, kasnio sa predstavom pola sata jer se nisam mogao oporaviti. Čuđenje je bilo veliko jer je pola naroda u sali imalo šalove i zastave da bi poslije izašli u Piazza Duomo i odgledali Inter - Bayern na velikom ekranu. Odgledah finale u svlačionicama teatra na malom televizoru kojeg mi je dopustio organizator. Bila je to prelijepa i istovremeno nerazumljiva večer. Gledao sam dječake od 17-18 godina kako slave, dok ja sam ja četrdeset godina čekao... To me zamalo rastužilo. Hodao sam sam. Otišao sam do Piazze Duomo da vidim iz daljine narod kako ludi. Zatim sam odšetao do kuće, u Porta Romana. Ipak, osjećao sam da sam nešto zaboravio.
Iznenada - u 6 sati ujutro se probudih. Umalo sam bio zaboravio obećanje koje sam dao svojoj mami, koja je bila nestala godinu dana prije. Rekla mi je: "Ako mi se slučajno nešto desi a Inter osvoji Ligu Šampiona, sjeti se da mi doneseš neku uspomenu od te večeri." Moja mama je bila više od ultrasa. Zadnja utakmica koju je odgledala na San Siru je bila Inter - Borussia Moenchengladbach u UEFA kupu. Bila je sa mnom u 'narodnom' djelu stadiona [popolari]. Odjednom je opalila šamar nekom Njemcu, "Opsovao mi je", tako se opravdala. A ja: "Pa ti ni ne znaš njihov jezik...". Od tog dana, kada je igrao Inter, uvijek sam je držao kod kuće. Previše se patila na stadionu. Pamteći to obećanje, u 8 ujutro sam izašao iz kuće da bi otišao do nje. Na ulici je bilo mnogo ostataka sa slavlja. Dječaci su išli uokolo sa crno-plavim šalovima. Ali najviše me dirnulo jedan lik... Ugledah mladića, teturao je, sa šalom i zastavom, očito euforičan. Kada me prepoznao doviknuo mi je: "Šampioni! Šampioni! Gdje su ostali?". "Slavlje je završilo", odgovorih mu. Zatim ga upitah: "Da nijesi ugledao negdje kiosk da prodaje Interove zastave, šalove ili predmete? Jer obećao sam nešto jednoj osobi koje više nema." On skinu šal sa vrata: "Ovaj je bio u Madridu, upravo sam stigao. Tvoj je!". U Lambrate [Milanska lokacija na kojoj se nalazi veliko groblje] - Sa šalom na vratu otišao sam do groblja. Kupio sam nešto cvijeća i sakrio šal unutra, nije mi se činilo prikladno da se na tom mjestu ponašam kao na stadionu. Održah obećanje mojoj mami. Zavezah šal oko slike. Osjećao sam se neugodno. Dok sam se dizao, ugledah jednog gospodina kako sadi crno-plavu zastavu ispred jednog groba. Nasmiješi mi se. Bilo je mnogo crno-plave boje na groblju i moja nelagodnost se pretvori u smjeh kada sam ugledao napuhanu balonsku verziju pehara Lige Šampiona zavezanu za krilo jednog od anđela sa spomenika. Za mene je taj dan bio na neki način vrhunac fudbalske romantike. Danas zastajem i gledam dječačiće kako igraju sa istim duhom. Moratti tu priču već poznaje. Sada se nadam da će je gospodin Thohir pročitati kako bi shvatio šta znači biti Interista. Jer ako je atletika sport onda je fudbal metafora života."

:cuc::cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom