Фан Клуб: Интер

И јас не го гледав мечот, според коментарите овде сме изиграле добро.

Ме интересира како изигра Таидер?
Ja за Таидер почнав да пишувам прееска и се забораив, исклучив прозорот, значи одличен потег на Мацари да го донесе, потег на место, прејак играч, во моментов игра боље и од Гуарин кој си тера курташак на терен, за Камби да не зборам ... а има само 21 година.
Го намириса Мацари, ко Инлер на времето, не дадоа многу а очекувам уште по оваа сезона дупло да му рипне цената, со Ковачич и Икарди се иднинанта на тимов.

Инаку не дека изиграа добро денес, можеа и подобро, ама кога ќе се земе Се во предвид, ко репрезентативни натпревари, старт на сезона, силен и дефиниран противник ( за разлика од Интер кој се у фаза на изградба ) и тн и тн, имаме право да бидеме задоволни, поготово зашто водеа и немаа ич среќа да го задржат тоа водство, бар у наредни 5 до 10 минути кога ќе имаа голем простор за контри, што е и главен елемент во тактиката на Мацари.

За неутрален гледач иначе, дербиво беше тиња за око.

Денеска Таидер изигра перфекно, и се повеке и повеке ке игра бидејки беше желба на Мацари па секако ке го форсира пред Ковачич. Ковачич има добра техника но додавања никакови денеска имаше 20% прецизени додавања, а тоа е недозволеноно за играч на негова позиција. Се мислам дека доколку драстично не го поправи додавањето и креативноста се повеке ке седи на клупа и неговата кариера ке пропадне, се изгледа неговиот трансфер во Интер е префорсирано, од страна на Мамич.

Добра игра денеска,одлично се држевме против клуб кој што две сезони е заедно и одлично функционира.Ние со нов тренер и нова тактика одлично одигравме.Јас сум презадоволен,а и читам по нетов дека и Мацари е презадоволен.

Одбраната коска,да го занемариме голот,остатокот од натпреварот одлично го одиграа.
Кампањаро...какво играчиште добивме еј,за без пари,да беше помлад две години само.Перфектен играч.
Алварез одличен денеска,напред назад,делеше топки,се бореше,трчаше како да имаше мотор у газот,круна на се,асистенција вредна гол.

Кореографијата на Курва Норд денеска,посветена на член на КН.

557779_521819397897700_235220521_n.jpg

Не објаснувај ти!! Кај си денес у Мондано?!
Истото важи и за Stefan-kobe

Штета што не ги плеснавме но ништо страшно, важно е што покажавме цврстина и ја задржавме самодовербата. Честитки за одбраната, не е лесно да се игра против Тевез но си ја завршија работата. Кампањаро е ѕверотиња, очигледно ни е најголемо засилување. Таидер се наметнува но мене ме плаши таа формација со Таидер и Камби заедно а Камби никој жив не може да го седне на клупа. Ковачиќ за да покаже нешто ќе мора да добие минутажа, очајно ни фали асистент од позадина. Рики машина, и борбеност и техника, само нека продолжи така. Гуарин игра, кога сака, а некогаш не сака. Нашите ѕвезди Нагафаки и Џони не дојдоа до некој израз, освен вториов што му помогна на Јувентус да изедначи. Ама добро, поголеми глупости се правеле...

Мацари добар, само малку похрабро и поофанзивно во продолжение на првенството.

Задоволен сум , криво ми е што не ги рокнавме ама задоволен сум.Да не го тупам многу , се сте изнапишале. :P

иначе мусачо искина за виљареал вчера ... искина што се гледа и на табелата
Liga BBVA
Standings

#​
Team​
GP​
W​
D​
L​
GF​
GA​
PTS​

1​
4​
4​
0​
0​
14​
4​
12​

2​
4​
4​
0​
0​
14​
4​
12​

3​
4​
3​
1​
0​
10​
5​
10​

4​
4​
3​
1​
0​
8​
4​
10​

Вака така Мацари полека започна да ви го решава проблемот од минатите сезони. Одбраната ви изгледа сигурна како во најдобрите времиња на Моу. Единствен проблем кој моментално го гледам е Гуарин. Ми се чини како да се гледа себе како бог во Интер и си дозволува грешки кои не терба да ги прави играч од негов калибар. Има квалитет во него, но Мацари мора да поработи на неговиот карактер и дисциплината во неговата игра. Не можи еден Алварез да дава повеќе од своите можности, а еден Гуарин да не игра ни со 50% од неговите способности. Потегнавте интелегенти потези ова лето со ситни пари, во фаза на промена на генерации сте и само со трпеливост и верба кон Мацари во наредниве 2-3 сезони можете да се вратите и посилни од порано.

Вака така Мацари полека започна да ви го решава проблемот од минатите сезони. Одбраната ви изгледа сигурна како во најдобрите времиња на Моу. Единствен проблем кој моментално го гледам е Гуарин. Ми се чини како да се гледа себе како бог во Интер и си дозволува грешки кои не терба да ги прави играч од негов калибар. Има квалитет во него, но Мацари мора да поработи на неговиот карактер и дисциплината во неговата игра. Не можи еден Алварез да дава повеќе од своите можности, а еден Гуарин да не игра ни со 50% од неговите способности. Потегнавте интелегенти потези ова лето со ситни пари, во фаза на промена на генерации сте и само со трпеливост и верба кон Мацари во наредниве 2-3 сезони можете да се вратите и посилни од порано.

Проблемот се замените во одбрана што ги имаме. Самуел, Андреоли и Роландо не се веродостојни да ги заменат Кампањаро, Ранокија и Хуан. Имаме одлична игра и не играме во европски натпреварувања имаме одлични играчи и очекувам да дојдат уште неколку во Јануари посебно ако дојде Тохир

Проблемот се замените во одбрана што ги имаме. Самуел, Андреоли и Роландо не се веродостојни да ги заменат Кампањаро, Ранокија и Хуан. Имаме одлична игра и не играме во европски натпреварувања имаме одлични играчи и очекувам да дојдат уште неколку во Јануари посебно ако дојде Тохир

Па ради тоа што не играте во Европа е голем плус барем што нема да се има потреба за ротација на одбраната. И да ви се случли некој проблем Самуел колку толку може да одговори на задачите за неколку натпревари. Роландо и Андреоли се исто солидни играчи за бек ап опција во кризни моменти. За оваа сезона и за топ 3 финиш на крај нема некој проблем со оваа одбрана знаејќи на пример дека со истата 3-5-2 Јуве играше со Барзаљи-Бонучи-Киелини во 90% од натпреврите кога не играше во ЛШ.

Па ради тоа што не играте во Европа е голем плус барем што нема да се има потреба за ротација на одбраната. И да ви се случли некој проблем Самуел колку толку може да одговори на задачите за неколку натпревари. Роландо и Андреоли се исто солидни играчи за бек ап опција во кризни моменти. За оваа сезона и за топ 3 финиш на крај нема некој проблем со оваа одбрана знаејќи на пример дека со истата 3-5-2 Јуве играше со Барзаљи-Бонучи-Киелини во 90% од натпреврите кога не играше во ЛШ.

До негде си во право. Андреоли реално е многу слаб, него го земаа само за да имаат дете од нивна школа (според мене) или неможа да најдат подобар кој ќе дојдеше да биде замена во клуб кој не игра во европски натпреварувања. За Роландо неможам да кажам зошто не сум го гледал многу ама не ме импресионираше кога и да го гледав, а Самуел веќе е во години

Највеке од се ми се допаѓа одбраната, многу моќно изгледаат момците, очигледно Кампањаро е тотален погодок кога се во прашање трансферите. Мислам дека Мацари треба да игра со еден класичен шпиц плус Паласио, а не само со Паласио, бидејќи често пати се дешава контра да отвараме само со Паласио и Рики на противничката половина. Џони си гази, ме воодушевува дечково, само нека продолжи така. (y)

Гуарин беше најслаб со Јуве, доста глупости направи, само среќа тоа не ни се удри од глава. Немаме европски натпревари сезонава, немаме додатни напори, така да се надевам ќе бидеме поштедени од повреди и дека ќе гриземе за што подобар пласман во Серија А.

Едит: Џонтра, не можев да дојдам, ми излезе нешто...

Највеке од се ми се допаѓа одбраната, многу моќно изгледаат момците, очигледно Кампањаро е тотален погодок кога се во прашање трансферите. Мислам дека Мацари треба да игра со еден класичен шпиц плус Паласио, а не само со Паласио, бидејќи често пати се дешава контра да отвараме само со Паласио и Рики на противничката половина. .
Ќе игра, кога ќе се врати Милито, ја мислам дека и сезонава у прв план ќе е Милито во пакет со Паласио, освен повредите ако не го поебат, а исто и Икарди после ова со Јуве ќе добива поголеми шанси, ништо чудно уште со Саусуло да видиме 3412 формација, со Алаварез позади Паласио и Икарди.

Аргетинското танго у мода ќе е сезонава кај Интер.

п.с. Гледам Џони се критикува за голот со Јуве, реални да бидеме, среќна околност беше како Асамоа помина тука а повеќе кривица имаат останатите што не помогнаа тука, да имаше 1 играч во близина на нив двајца одма ќе си ја собереше топката, или ќе исфрлеше во аут или корнер. Плус и Видал не смееше толкава слобода да има шеснаестерецот.

Џони и автогол да си даде за мене ќе биде херој. Long live King Jonathan!

Само да си ги пегламе малите екипи и пола од дерби утакмиците да ги добиеме или ремизираме и ете ни пласман во ЛШ. Туку Тајдер ме импресионираше со Јуве, доста борбен и подвижен е. Кога ќе ми текне дека лани имавме една од најстарите екипи во Серија А а сега дали имаме 2-3 постари на терен другите се сите млади, кога ќе се уиграат сезона две ако не се продадат на шеици ќе газиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom