Фан Клуб: Интер

Ај апдејт ? Кои сме ги зеле ? Кузман Ковач и ? Некој копиљ шо ќе бенча првите 3 сезони ? ВАЈС ВАЈС ВАЈС милито некој ХХ ?

loophole
За Скелото се согласувам, ја му давам повеќе шанси да флопне отколку да успее, но у секој случај секогаш постои просторот, ние, обичните смртници да бидеме демантирани, многу е млад за да го отпишеме туку така ( Прандели почна да го вика за репрезентација па може да му се склопат коцките и него у кариера ), истото важи и за Кузманович, иако не се согласувам дека е класичен просек, во Фиорентина беше еден од подобрите фудбалери за кого се интересираа сите јаки тимови од Италија али на крајот ги одбра Штутгард каде сезонава се испокара со тренерот инаку и таму беше редовен но со стагнација во формата. Они беа екипа распад систем, дург ги крои коцките у тоа првенство, едноставно изборот негов да премине во тој тим се покажа ко доста лош за него па се надевам овој сега е исправниот, за разлика од Скелото, за овој мислам дека повеќе шанси има да се наметне во тимот само ако редовно се смета на него а не на Гаргано и Камби.

Ќе оставам да заврши утре преодниот рок да видам што тим ќе склопат, мислам дека тука не застанаа, па потоа ќе коментирам на реалните шанси за оваа година, за титула секако глупаво е да се збори, но не и за ЛШ иако и евентуалниот пласман во тоа натпреварување сезонава пак за мене ќе биде неуспешна.

Штетата е веќе направена за да бидеме задоволни од нешто годинава, со оглед дека во период кога ги имаа сите услови за битка за титулата, они го замрзнаа Снајдер што резултираше со губење накај 15 драгоцени бодови кои убеден сум дека со него немаше никад да ги загубат ( тим у форма, Касано плус Милито плус Гуарин плус Снајдер ). После овој класичен автогол на менаџментот, ако не паднат жртви, ондак стварно незнам што треба да се деси, полошо за мене од ова е само испаѓање у втора лига.

Ау ау аууу... како се заеба детево... :pos:

Значи да резимирме - Кутињо вреди 10, Ковачиќ 11. Ок.

Талентот не му го спорам. На Меаца има три шанси и ако се заебе одма ќе го мајкошајкосуваат, бенчираат, ќе го позајмат во Болоња или Специја, ќе го вратат, ќе му дадат уште две шанси и после тоа ќе го продадат за 5 милиони некаде, за да купат друг копиљ за 10.

Клипот од јутјуб е ништо во споредба со клиповите на Алварез а видовме како тој помина. Башка сега ги имаме и Бенаси и Алварез и Ковачиќ, и доверба во ни еден од нив. Ко преживи причаче :pos:

Типично за Интер.

Ама добро. Немам ништо против тоа да се донесе млад талент. За децата ми е жал.

Ако го биде детево ко што го зборат, ич не се многу пари...
Абе и Кутињо знаеш колку го збореа? Пууу бум беше кога дојде кај нас, најголемиот талент од Бразил дрн дрн јариња. Муабетот не ми е дека не е добар дечково туку дека во Интер минимални се шансите да успее, пошо нели загарантирано место во тимот имаа Камбиасо, Занети, Нагатомо, Гаргањо, Переира, и тоа сите овие ни го сочинуваат средниот ред! Така да затоа пишав Господ нека е на помош, бар за детево, дај Боже да успее, го зборат дека е доста добар играч.

штета за ковачич..ќе се упропасти детето кај најде од толку големи европски клубови што форсираат младинци да дојди во Интер..господ да чува..секогаш истата приказна со младиве и на крајот страмачиони ќе го клава 80 минута за да направи нешто буквално во оганот и затоа потоа нашите надежи ќеги пуштаме во глупи екипи како Еспањол да се едуцираат..штета за ковачич веројатно ќе заврши како кутињо и на 20-21 година ќе си замини од Интер во некој друг клуб како Арсенал или Дортмунд кои навистина ги ценат младите и квалитетните играчи

штета за ковачич..ќе се упропасти детето кај најде од толку големи европски клубови што форсираат младинци да дојди во Интер..господ да чува..секогаш истата приказна со младиве и на крајот страмачиони ќе го клава 80 минута за да направи нешто буквално во оганот и затоа потоа нашите надежи ќеги пуштаме во глупи екипи како Еспањол да се едуцираат..штета за ковачич веројатно ќе заврши како кутињо и на 20-21 година ќе си замини од Интер во некој друг клуб како Арсенал или Дортмунд кои навистина ги ценат младите и квалитетните играчи
aj sea i ti, a i mnogu drugi, mozes samo da pretpostavis, ama da ubeduvas deka ke se upropasti malomorgen, Inter sekako mora da najde nacin za da se adaptira na uslovite na moderniot fudbal, sekako, so onie pod Morati koi se del od menadzmentot tesko deka toa ke se sluci no so pravi luge i prav proekt zasto da ne ?
Stramaccioni za mene e eden od uslovite toa da se sluci, se znaese deka od start on ke e samo marioneta, mnogu pogolemi iminja od nego tuka ne uspeale da se nametnat kako lugje so glaven zbor, za razlika od niv, ovoj pocna da go diga nosot, ne za drugo, ne ni ima izbor, znae deka so takov princip na rabota vo idnina ke si zaraboti otkaz, otkaz koj pod difolt doaga po losi rezultati a so zamrznuvanja na igraci od tipot na Snajder i ostali avtogolovi, dobri rezultati sekako deka nema da ima.

Glupo e konstantno da se pluka timot i toa od covek koj naviva za istiot i po vakvi dobri potezi, a ova e dobar poteg, na mesto, inkognito rabotenje i kupuvanje na eden od najgolemite talenti na balkanov pred ostanati golemi fudbalski giganti, da potsetam samo deka Inter nikogas ne platil tolkava suma za igrac pod 20 godini.

Za Strama velam deka e eden od uslovite bidejki, ko prvo, e educiran u modernata era na fudbalot, ko vtoro, mlad e dosta, i ko treto, moze da pretstavuva dolgorocno resenie za klubov koj ke nametne svoja filozofija, veke i definitivno se gleda deka ne e samo do trenerite i so nivna smena nisto ne se postignuva, zatoa i rekov deka glaven uslov za da nestata vo timov konecno trgnat vo onaa posakuvana nasoka e da se napravi onaa promena vo menadzmentot i konecno da se donese covek so vizija adekvaten za ovoj tim, koj vo tandem so Stramaccioni ke gi krojat nestata u timot, ovie momentalno ednostavno nemaat kapacitet, toa e klucnoto, go nemaat potrebniot kapacitet, toa sto oni smetaat deka e idealno za klubov vsusnost e apla destrkutivno, dokazano i provereno.

p.s. Premnogu go precenuvate Koutinjo, premnogu, mislam deka mnogu pogresna slika se sozdade za deckoto. Za Snajder potpolno razbiram, za ovoj ic.

Може некој да ми помогне околу купување на картин за Интер - Милан !?!?!
Преку сајтот неможам , ми бараат сите членови да имаат фан каритца , а преку нет се прилично поскапи ...

Абе Син никој не вика дека е лошо што сме го земале, ама ако ти текнува истиот муабет беше и со Кутињо, еј вауууууу од Васко де Гама детево, што праеше таму еееј, леле кичми кршење, Кутињо :drk::drk: И што се деси? Еден од најголемите таленти го продадоа, е сеа дали Кутињо не се наметнал и не добил доволно шанса или добил шанса и не ја искоритил тоа не го коментирам зашто имаме различни мислења. Не ме чуди исто да биде и со детево. Зошто? Затоа што и Меси да дојде покрај останатите 10 инвалиди на терен нема да успее. Колку сака нека е добар и талентиран ако игра со Гаргањо и Камби во среден ред ќе пропадне јас глава ставам. Исто е и со Гуарин, игра човекот, се гледа тоа од километар, човек што не гледал никат фудбал да пушти ТВ прв Гуарин у очи ќе му падне, али џабе кога нема со кого да игра, едино со Касано и Паласио, останатите нејќам ни името да им го спомнам.
Не знам колку паметни потези се носењата на Кузманович и тој Скелото, не ни сакам да коментирам бидејќи не сум баба Ванѓа, но само да знаете Кузманович беше ДРВО последниве година дена во Штудгарт, значи ДРВО дрвосано, е сеа дали имал проблеми со тренерот или паднал у форма не знам битно беше дупе.
Нас како фанови ни останува да се надеваме дека ќе се вклопат новиве играчи и дека нема повеќе да ја гледам онаа ужасната петка во средина на чело со Гаргањо, а како “крила“ Занети и Перерира.

Само ако го домкнат некако Икарди до крајот на денов,некако би можел да им го опростам и овој преоден рок!За детено од загреб искрено вчера првпат слушнав за него.Се заинтересирав и од тоа што прогуглав можам да кажам дека сите светски стручњаци го сметаат за еден од 5 те најталентирани деца на тој дел од теренот!Колку ке пркне во Интер,тоа ние не можеме да знаеме,ама тука е Страма!Верувам после тоа шо ја освои некстген лигата дека ке знае како да го искали детево.Добро сеа Страма не е КОНТЕ,тој фудбалски ГЕНИЈ :D ,ама мислам дека го бива со дечурланава, ке видиме...

Абе Син никој не вика дека е лошо што сме го земале, ама ако ти текнува истиот муабет беше и со Кутињо, еј вауууууу од Васко де Гама детево, што праеше таму еееј, леле кичми кршење, Кутињо :drk::drk: И што се деси? Еден од најголемите таленти го продадоа ...
Ne beshe bash ist, ali ne treba da potsekam deka on dojde posle tripleteto pa znaes kakvi bea nashite apetiti ...
Od Koutinjo i Kovacic ima golema razlika, Koutinjo nikogas ne vazel za igras so potencijal koj go poseduva primer Nejmar, duri i Kerlon bese igrac od kogo se ocekuvase daleku poveke otkolku od Koutinjo, zatoa i Raiola mu se zalepi ali povredite go poebaa ...
Koutinjo nit bleskal za mladite selekcii na Brazil nit za Vasco De Gama, ednostavno bese eden od premnogute talentirani igraci od Brazil, nit bil gotov proizvod nit bil eden od onie eksponiranite po mediumite i oznacen ko idna zvezda vo fudbalot, odnosno, Koutinjo vo nisto ne se razlikuvase od primer, Bessa ili Longo, takov tip na igrac bese.

Kovacic e sasvim razlicna prikazna od nego, dali ke go bide ili ne sekako zavisi od mnogu faktori no veke e oznacen kako eden od najgolemite mladi talenti vo Evropa i Svet, zatoa i Inter platija tolku za nego.

Inaku eden interesen podatok, se spekulira deka Branka ne ucestvuval vo nitu eden od ovie 4 transferi sto se slucija periodov ... hmm.
Kovacic e inace golema zelba na Strama, 10 pati mu se javil na Moratti za da go prasa dali ke dojde ili ne.

Ako zemat igardi ili belhanda togas ke bidam zadovolen od preodniot rok,ni odite najdobriot fudbaler i najdobriot talent,samo eden belhanda ili igardi togas ke bidam zadovolen

Inaku eden interesen podatok, se spekulira deka Branka ne ucestvuval vo nitu eden od ovie 4 transferi sto se slucija periodov ... hmm.
Kovacic e inace golema zelba na Strama, 10 pati mu se javil na Moratti za da go prasa dali ke dojde ili ne.
Јас како што прочитав на нетов, Страма заедно со Морати гледале снимки од настапите на детево, и Страма настојувал да се донесе малиот, го напнал Морати до максимум. Еве да не бидам толку негативен, му посакувам се најдобро на Марио и да ја оправда 10ката што му ја дадоа во Интер.
П.с. Ќе бидат повикани новајлииве за мечот во недела или слабо?

Дали и Карицо го земале овие нашиве?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom