Фан Клуб: Интер

@Stefan-kobe
Си го земавме ние Кучка за таа позиција,на местото од Камби,иако Диара според мене подобар од The Bitch.:D

10 бода сме зијан ? За топ 3 имаме шанси ...ама ни треба една дооооооообра серија од позитивни резултати ....

Според мене Раниери немаше муда да го лупне Станковиќ на клупа ....А за Мунтари но комент ...не ми е јасно зашто алварез и зарате не играа од прва ...ама очекувам веќе со Лил да почнат Снајдер/Мота (мислам дека е закрепнат) и средината да ни биде мн. поасална ...

Друго ...Нагатомо НЕ СМЕЕ да игра - тежок Киксер е ...ТЕЖОК !

пс:Напад - Зарате + Пацини/Милито ......вака двајца тромави кур ќе напраиме нешо ...

Postoi 2 rab u inter sto veke ne stimat odnosno sto veke ne gi biva:
1.igracite nad 30 god
2.Trenerot nema muda da pocne antprevar so 50-50 mladi i iskusni igraci
--- надополнето: Oct 16, 2011 10:54 PM ---
Едно прашање до сите: Има ли во италија тим на колото..составен од играли кој најмногу придонеле за тимовите.....Доколку има постирајте линк или слика.благодарам однапред

Гледам се водат муабети за конкурентноста на тимот за Скудетото, па според мене тешко ќе биде со овој фонд на играчи да се дојде до титулата, но не и невозможно. Ако добро се ротира со играчите, а тоа значи да нема 4ца некреативни стари играчи во средниот ред заедно, тогаш мора да дојде до многу подобри резултати од моменталните.
Позитивното е што и конкурентите немаат којзнае каков старт, во лига како италијанската 7 - 8 бодови заостанување се достижни, како што Рома на 2 пати покажуваше така што рано е уште од сега да се отфрлат шансите за титула, но мора да се дигне во скоро време формата.

Ве гледам сте запнале со тие креативни играчи. Дискутабилно е колку тие креативци се навистина креативни.

Јас колку што се сеќавам Камбиасо-Станович-Занети и Мунтари беа средината на Мурињо кога дојде во Интер првата сезона и кгоа се прошетавме во лигата со 10 освоени бодови повеќе наспроти вториот во табелата..сега ќе речите Ибрахимович беше вака така онака но реалноста е дека тогаш овие играчи трчаа и покриваа на теренот и на секој натпревар го даваа максимумот да се докажат пред Мурињо..сега што се случи со тој амбициозен тим не ми е јасно..

Покрај Снајдер, со кого не сакале да ризикуваат, сепак Катанија за Раниери е клуб кој и со играч помалку можат да го победат ( според она што го извади на терен, ништо чудно и со таков потценувачки став да бил ), играчи кои можат да дадат креативност во играта се Зарате, Алварез и Кастаињос ( за оние кои беа достапни правиме муабет ) и евентуално Милито кој е поуниверзален играч од Пацини, но во моментов ептен лабилен со повредите а и веќе е влезе во години каде доживува дигресија во својата игра.

Ја не велам дека Кастаињос е Кристијано Роналдо, или Алварез е Кака, искрено, во нормални услови и ги немам видено како играат, или се дел од 3-4-3 формација или играат надвор од своите позиции.

Не е ни ова битно, тие се играчите, во ситуација кога еден тим оди на победа, без разлика дали станува збор за Интер или за Лече, или за локалниот клуб од Свирипичино, логично е тренерот да постави офанзивна формација што значи под дифолт и средниот ред да има барем еден офанзивен фудбалер за врска, а со оглед дека тимот моментално нема класични крила, и да не се форсираат и двајца чекачи напред ко Милито и Пацини туку само 1 од нив уз еден полушпиц, или двајца плус Алварез, а во средината наместо тројца, да има двајца '' дестркутивци ''.
Сол на рана додава и фактот што сите беа одморени односно 100% подготвени за игра.

Со Мунтари, Занети, Дејо и Камби ниту можеш да диктираш темпо на игра, ниту да создадеш услови за офанзивен фудбал со многу шанси за гол ( што само по себе е контрадикторно бидејќи нели, Интер одеа на победа ), а ако се додаде на ова и фактот дека напред беа двајца класични напаѓачи, Интер всушност создаде идеални услови за Катанија да извлече добар резултат што и се случи, не добар туку предобар резултат извадија бидејќи за нив и нерешено беше добар епилог.

И ок, грешката од старт што беше направена беше, но реакцијата на Раниери по примениот гол а потоа и по вториот примен гол уште толку само допринесе за Катанија без проблем да победи а Интер да остане прикован за дното.
Немаше да ми биде криво до толку доколку не беа направени грешките од погоре односно доколку Раниери не постапеше аналогно на потребите на тимот, вака поделија уште еден поклон на боса екипа.
--- надополнето: Oct 16, 2011 11:51 PM ---
Јас колку што се сеќавам Камбиасо-Станович-Занети и Мунтари беа средината на Мурињо кога дојде во Интер првата сезона и кгоа се прошетавме во лигата со 10 освоени бодови повеќе наспроти вториот во табелата..сега ќе речите Ибрахимович беше вака така онака но реалноста е дека тогаш овие играчи трчаа и покриваа на теренот и на секој натпревар го даваа максимумот да се докажат пред Мурињо..сега што се случи со тој амбициозен тим не ми е јасно..
Во 2008 така ? Денес 2011 сме, Мунтари тогаш беше еден од подобрите во тимот и беше платен 17м евра на барање на Мурињо и тоа, сега ни во Сандерленд не го сакаат.
Тогаш Станкович беше едно од главните оружја на Мурињо, сигурен си дека е оној истиот од тогаш ?

п.с. Ама и со нив, Манчестер се прошета со Интер.

@Stefan-kobe
Си го земавме ние Кучка за таа позиција,на местото од Камби,иако Диара според мене подобар од The Bitch.:D
Абе нека дојдат и двајцата не ми смета на мене, ипак Кучка е сеуште недокажан во голем тим иако имам високо мислење за овој играч, за разлика од Лас кој игра во Реал и кој ми е еден од поомилените фудбалери бидејќи е борбен и трча по 15 километри на утакмица. :)
--- надополнето: Oct 17, 2011 12:38 AM ---
10 бода сме зијан ? За топ 3 имаме шанси ...ама ни треба една дооооооообра серија од позитивни резултати ....

Според мене Раниери немаше муда да го лупне Станковиќ на клупа ....А за Мунтари но комент ...не ми е јасно зашто алварез и зарате не играа од прва ...ама очекувам веќе со Лил да почнат Снајдер/Мота (мислам дека е закрепнат) и средината да ни биде мн. поасална ...

Друго ...Нагатомо НЕ СМЕЕ да игра - тежок Киксер е ...ТЕЖОК !

пс:Напад - Зарате + Пацини/Милито ......вака двајца тромави кур ќе напраиме нешо ...
Море Деко не глеј колку бода сме зијан него колку пари сме зијан со ова Интеров наш. :D

Фак, се што зборев претходниве денови/месеци/години напишано од уредникот(ваљда) на Quotidiano.net.

Dal proprio blog Mister X, Xavier Jacobelli, direttore di Quotidiano.net, ha analizzato il momento problematico dell'Inter: "Quattro sconfitte, un pareggio e una vittoria in 6 partite; 13 gol subiti, cioè la peggior difesa della serie A; un'involuzione di gioco inquietante; un gruppo di veterani logoro e stanco; la peggior partenza in campionato degli ultimi cinquant'anni dopo sei incontri disputati.

Da qualunque parte la si guardi, la crisi dei nerazzurri appare molto preoccupante. Meno di dieci mesi fa, la squadra allenata da Benitez diventava campione del mondo, un'impresa che non bastò al tecnico spagnolo per evitare il licenziamento. Dopo di lui sono arrivati Leonardo e una Coppa Italia, la fuga di Leonardo, gli 89 giorni di Gasperini, il tentativo di normalizzazione di Ranieri che era partito bene (Bologna, Cska), ma poi ha sbandato, con il Napoli e con lo splendido Catania di Montella.

Ieri sera, l'Inter ha preso un gol in contropiede quand'era in vantaggio e ne ha preso un altro sull'1-1. E, se è vero che Castellazzi non ha commesso fallo da rigore su Bergessio, è altrettanto vero che non ci si può attaccare all'ennesimo errore arbitrale per giustificate l'impressionante pochezza di una squadra affondata sotto il diluvio catanese.

Quattro calci d'angolo e un irritante velleitarismo, degno di una matricola neopromossa sono stati il frutto di una mancanza d'orgoglio che fa impressione. Soprattutto se rapportata a che cos'era la squadra di Mourinho diciassette mesi fa, quando vinceva la Coppa dei Campioni a Madrid e al nulla che è diventata oggi.

Zarate e Alvarez sono entrati non per pareggiare, ma per dare il colpo di grazia. Non è un caso. I due argentini sono due emblemi del disastroso mercato estivo 2011 che fa il paio con l'inesistente mercato estivo di un anno prima. Benitez aveva chiesto di svecchiare un organico vecchio e stanco: Branca non gli ha dato retta, salvo prendere Ranocchia e Pazzini in gennaio quando Benitez non c'era più. Il peggio è arrivato quest'estate: via Eto'o, in omaggio a ragioni economico-petrolifero-strategiche (?), ecco Alvarez che è costato quasi il doppio dell'atalantino Moralez e rende la metà; Zarate che Gasperini non voleva perchè puntava su Palacio e Kucka subito; Forlan che non può manco giocare in Champions League (a proposito: chi è stato a tesserarlo senza conoscere questo dettaglio?) e adesso è pure fuori per un mese, essendosi infortunato con l'Uruguay.

Gasperini voleva adottare il 3-4-3, ma non gli hanno preso gli uomini giusti e alla fine ha pagato per tutti. Oriali, intanto, è sempre in esilio, perchè era troppo bravo per continuare ad occuparsi di mercato.

Coraggio, Inter. Toccato il fondo, non si può che risalire. Sempre che non si cominci a scavare".

Гугл транслејт
From the blog Mister X, Xavier Jacobelli, director of Quotidiano.net, analyzed the problem at Inter: "Four defeats, one draw and a win in 6 games, 13 goals conceded, that the worst defense in the league, a 'involution scary game, a group of veteran worn and tired out the worst in the league the last half century after six matches played.

From whichever side you look, the crisis is very worrying for the Nerazzurri. Less than ten months ago, the team coached by Benitez became world champion, a company that was not enough to the Spaniard in order to avoid dismissal. After him came Leonardo and an Italian Cup, the escape of Leonardo, the 89-day Gasperini, an attempt to normalize Ranieri who was a good start (Bologna,CSKA), but then disbanded, with Naples and the beautiful Catania Montella.

Last night, Inter took a goal on the break when he was in the lead and it took another cover 1-1. And, although he did not commit Castellazzi penalty foul of Bergessio, it is equally true that no one can attack the nth error arbitration justified the striking paucity of a team sank under the deluge of Catania.

Four Corners wishful thinking and an irritant, worthy of a freshman newly promoted were the result of a lack of pride that makes an impression. Especially when compared to what was Mourinho's side seventeen months ago, when he won the European Cup in Madrid and nothing that has become today.

Alvarez and Zarate names not to match, but to give the coup de grace. It is no coincidence. The two Argentines are two emblems of the disastrous 2011 summer market that is coupled with the non-existent summer market a year earlier. Benitez had asked a staff to rejuvenate old and tired: Branca did not give him a straight, except to take Frog and Pazzini in January when Benitez was gone. The worst has come this summer: via Eto'o, in homage to the oil-strategic and economic reasons (?), Alvarez here is that it cost almost twice dell'atalantino Moralez and makes half; Zarate did not want to point that Gasperini Kucka of Palacio and suffered; Forlan can not miss playing in the Champions League (by the way: who was to card without knowing this detail?) and now is also out for a month, having been injured with Uruguay.

Gasperini wanted to adopt the 3-4-3, but have not got the right people and it paid off for everyone. Oriali, meanwhile, is always in exile, because it was too good to continue to work on the market.

Courage, Inter. Hit bottom, we can only go up. Provided that you do not start to dig. "

Абе нека дојдат и двајцата не ми смета на мене, ипак Кучка е сеуште недокажан во голем тим иако имам високо мислење за овој играч, за разлика од Лас кој игра во Реал и кој ми е еден од поомилените фудбалери бидејќи е борбен и трча по 15 километри на утакмица. :)
--- надополнето: Oct 17, 2011 12:38 AM ---

Море Деко не глеј колку бода сме зијан него колку пари сме зијан со ова Интеров наш. :D

infinite + 1 ... :D

--- надополнето: Oct 16, 2011 11:51 PM ---

Во 2008 така ? Денес 2011 сме, Мунтари тогаш беше еден од подобрите во тимот и беше платен 17м евра на барање на Мурињо и тоа, сега ни во Сандерленд не го сакаат.
Тогаш Станкович беше едно од главните оружја на Мурињо, сигурен си дека е оној истиот од тогаш ?

п.с. Ама и со нив, Манчестер се прошета со Интер.

Па индиректно тоа сакав да го кажам дека неможи сеуште со истите играчи да се атакува на титула и да се спасва сезоната кога е преочигледно дека се истрошени..

Повиканите за Лил

Portieri: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Difensori: 6 Lucio, 13 Maicon, 16 Luca Caldirola, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;

Centrocampisti: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricky Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 48 Lorenzo Crisetig;

Attaccanti: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate.

Вратени се Цезар , Киву и Снајдер
Незнам зашо ама мислам дека ќе ги опнеме овие во гости

И јас мислам дека ќе ги опнеме, изгледа Калдирола ќе биде стратер против Лил. :D

screenshot20111016at807.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom