Фан Клуб: Интер

Мој предлог како би требал да изгледа Интер следната сезона, без да се инвестира и еден денар:
inter-3-1-barcelona-mourinho-guardiola-tactics.jpg

@ Nonetizam Не заборавај дека тоа беше пред повеќе од една година, Камби, Занети не се веќе оние истите, Самуел лани искина лигаменти и тн и тн ...
Ама пристапот на терен е она потребното, да играат ко да се работи за нивниот проклет живот, ко да имаат уложено Се што поседуваат ( вклучувајќи ги и фамилиите ) на таа утакмица што следи, пази ги сликиве

Messi-finds-himself-crowd-019.jpg

Lionel-Messi-is-surrounde-006.jpg

images

messi-vs-inter-6.jpg

И мојата омилена, една од најдобри игри у одбрана кои ги иам видено у животов

Messi_Mission_Impossible.jpg

messi-ibra2.jpg

Да влезеа вака со Шалке лани на пример, еднаш дали центар ќе поминеа ... у двата меча.

Да, убеден сум, зашто ако му ја видиш кариерата на Тевез ќе видиш дека секаде давал огромен удел за екипата, башка менталитетот тука е поинаков, полесно ќе се привикне на животот во Италија и во тим каде му се Занети, Самуел, Камбијасо, Милито па и Алварез.
Во Сити две сезони по ред им е најдобар фудбалер, во Вест Хем беше еден од најдобрите фудбалери кога обезбедија едвај опстанок па потоа прејде во Јунајтед каде на крајот од престојот таму имаше проблеми со Ферги ама не памтам кога он внел некаков немир во екипите каде играл и со тоа влијаел деструктивно врз истите.
Со Манчестер има освоено еднаш Лига на Шампиони каде беше чинам и стрелец во финалето, имаше уште едно финале и освои Премиер Лига во 2 наврати, со Сити конечно дојде до она посакувано за нив место за ЛШ ама со таков тренер тешко нешто повеќе очигледно, башка Манчини ако добро памтиш очајно лошо спроведуваше мир во Интер, Виера шишиња му шутираше со Сампдорија а Ибра го опцу што јасно се виде од тв камерите.

Во Италија не верувам дека ќе го има оној '' носталгичен '' проблем поради неговите сонародници а и стилот на живот во таа земја, истото важи и за адаптирањето во тимот, нема аргентинец што се пожалил на животот во Италија, обично тоа е и дестинацијата на аргентинците, мал милион аргентинци продефилирале тука, вклучувајќи го и Марадона.

Да бидеме реални, станува збор за класа напаѓач кој има уште добри 4 до 5 години у неговите нозе, супер прилика е за Интер ова со оглед на тоа дека е евидентно заминувањето на Ето.

п.с. Моето познавање на работиве во Интер не се разликува од твоето :), ставовите може да ни бидат различни, тоа дали ти ќе бидеш во право или јас ќе биде одговорено од старт на сезона па се до Мај некаде. Во врска со Тевез конкретно, не гледам основа зашто би сметал дека не би бил одлично засилување за Интер гледајќи што направил во сите тимови каде што играл претходно.

Тевез е посебно е корисен ако тимот форсира пресинг на целиот терен:

„Equally crucial is the ability to make repeated sprints. Tévez, Manchester City’s little forward, is a bit like a wind-up doll: he’ll sprint, briefly collapse, then very soon afterwards be sprinting again. Fleig said, “If we want to press from the front, then we can look at Carlos’s physical output and know that he’s capable of doing that for 90 minutes-plus.”(Извор)

Гасперини обожава да притисне по противничката одбрана и да не дозволи лесно креирање напад на противникот, така да од овој аспект Тевез би бил многу подобро решение од Ето.
--- надополнето: Aug 11, 2011 11:08 PM ---
@ Nonetizam Не заборавај дека тоа беше пред повеќе од една година, Камби, Занети не се веќе оние истите, Самуел лани искина лигаменти и тн и тн ...
Ама пристапот на терен е она потребното, да играат ко да се работи за нивниот проклет живот, ко да имаат уложено Се што поседуваат ( вклучувајќи ги и фамилиите ) на таа утакмица што следи, пази ги сликиве

Пристапот и мотивацијата ја прават разликата. Камбијасо, Занети, Станковиќ, Лусио и Самуел не беа за машала и пред 2 години, но играа како млади деца против Барса, Челзи, Баерн.
3 месеци подоцна истиот тим против Атлетико Мадрид играше како првпат да се гледаат заедно на терен.

А инаку Syn, си ги имам двата натпревари со Барса на ДВД и си ги пуштам одвреме навреме да ми течат лиги... :)
Вториот натпревар треба да се изучува на спортските академии како учебник за дефанзива. Првиот натпревар е фудбалска поезија.
Ми недостасува тоа време...

I ae neka mu e so sreka na eto vo rusija,fala mu za se i neka e ziv i zdrav i za edno 10 do 20 god kako trener na Inter da go vidime :) ФАЛА ТИ ЦАРЕ ЗА СЕ :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Ko će zameniti Etoa?

Ruski mediji već prenose da je Kamerunac novi fudbaler Anžija i da će Inter na njemu zaraditi 40 miliona evra. Morati spremio dve zamene?
eto37217020110530033639.jpg
Eto se dogovorio sa Rusima, čeka odluku Intera, ali u Rusiji su sigurni.

Oni otkrivaju da je ponuda 40 miliona evra, sam Morati je priznao da potpuno odgovara vrednosti Kamerunca, pa je izgleda izvesno da će biti prihvaćena.

Naravno, Inter, u slučaju da najbolji napadač ode, neće sedeti skrštenih ruku.

Prvo pojačanje bi trebalo da bude Karlos Tevez.

laveci-velika34368220110417163109.jpg
Italijani ga žele na pozajmicu s opcijom otkupa. Platiće Sitiju tako što će prebiti dug za Marija Balotelija, pa se očekuje ovaj transfer naredne nedelje.ž

Ali, to nije sve. U Milano bi mogao da stigne Ezekijel Laveci. Izgleda da se njemu ne sviđa ideja da ostane u Napulju, ima otkupnu klauzulu od 31 milion evra, a predsednik Napolitanaca De Laurentis je nagovestio da bi ga pustio i za manje.

Priča se da Inter očekuje da za 25 miliona evra završi i taj posao.

Tevez i Lavecu u zamenu za Etoa?

Ne zvuči loše...
--------------------------------------------------------------------------------------------

Crisetig: Stanković je nevjerojatan profesionalac

Crisetig2.jpg

Pred mikrofonima Inter Channela danas se našao mladi Lorenzo Crisetig koji je pričao o dosadašnjem tijeku priprema prve ekipe kojima je priključen od samog početka u Pinzolu:
"Bila je, i još uvijek je, velika čast za mene biti ovdje sa velikima, trenirati s njima i učiti od njih. Ne mogu nego pričati o fantastičnom ljetu zbog toga. Svaki potez, svaka akcija tih velikih šampiona te nešto nauči, to je veoma važno za mladog igrača poput mene."

Koji je igrač najviše impresionirao Crisetiga?
"Svi su veliki igrači od kojih možeš naučiti, kao što sam već rekao, ali najviše me se dojmio Dejan Stanković: kako trenira, koliko se trudi, daje uvijek maksimum - nevjerojatan je profesionalac."

Gogo, истите работи повеќето ги читаме на интерњуз или интер1908, не ти викам не ги постирај и на хрватски, ама ако ги пастираш, дај го линкот само.

Него ова за Ето, стана официјално или уште не?

Eто мајсторе фала ти за се што стори за Интер,но тука е крајот :D

Тевез и Лавеци во Интер,колку јако и моќно звучи...

Gogo, истите работи повеќето ги читаме на интерњуз или интер1908, не ти викам не ги постирај и на хрватски, ама ако ги пастираш, дај го линкот само.

Него ова за Ето, стана официјално или уште не?
Ништо не е официјално ама по изјавите, сите страни се задоволни.

40 милиони, хахаха еве им еден кур на Платини и Блатер за нивниот фифа фер плеј :D бесни руси!!!

Нека им го дадат и онака безплатно и Ривас и Суле, за коа ке го навредат Ето што е црн, да не е сам.

Во целава работа не ми е јасно како Ето се согласил да игра во таму некој си Анжи.
Што ќе прај таму во Руска лига какви мотиви ќе има да игра против некој Х руски тим ?
Ќе играат ли ЛШ тие во сезонава што следи ?
Изгледа треба да сме среќни што сме гледале фудбал кога имало играчи кој што играле со срце за тимот а не за пари мислам на Малдини,Занети,Дел Пиеро,Тоти итн.

На Роберто Карлос банана му фрлија на меч за Анжи со не ми текиња кои играа сеа, на крај од меч, и овој зема си отиде у соблекувални :) ( да не водеа бајаги ќе си го прашав дал тоа ќе го направеше ).

Во целава работа не ми е јасно како Ето се согласил да игра во таму некој си Анжи.
Што ќе прај таму во Руска лига какви мотиви ќе има да игра против некој Х руски тим ?
Ќе играат ли ЛШ тие во сезонава што следи ?
Изгледа треба да сме среќни што сме гледале фудбал кога имало играчи кој што играле со срце за тимот а не за пари мислам на Малдини,Занети,Дел Пиеро,Тоти итн.

Потполно те сфаќам... Ама тоа е, секогаш ќе има играчи како Ето, Кака, Шевченко на кои парите им се све...

Потполно те сфаќам... Ама тоа е, секогаш ќе има играчи како Ето, Кака, Шевченко на кои парите им се све...

Јебем им пари ко да ги немаат...
Можда во Италија би имал уште 2 добри сезони а во Русија 5 ама 2 сезони во Италија повеќе од 5 сезони во Русија.

Јебем им пари ко да ги немаат...
Можда во Италија би имал уште 2 добри сезони а во Русија 5 ама 2 сезони во Италија повеќе од 5 сезони во Русија.
И руската лига не е за потценување, има таму добри клубови, а и добри играчи :) . Во последните неколку години е многу напредната, и уште ќе напреднува ако гледаме колку се вложува во клубовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom