Фан Клуб: Интер

Одлична вест. По изјавите на Снајдер се огласи и Бранка. Се надевам го мислат тоа што го изјавија...

Со овој играчки кадар на Интер, најмногу одговара 4-2-3-1 формација.
----------------Цезар------------------
Маикон--Лусио--Самуел--Нагатомо
----------Мота-------Занети----------
-----Алварез---Снајдер---Ето---
-------------Пацини-------------
И јас би играл со овој состав,со тоа што ако Маикон пак игра на стара слава би го ставил Џонатан кој треба утре да се официјализира,а во средина мора да донесеме уште еден играч(Банега,Монтоливо,Видал) со што ке им прави конкурекнција на Занети и Мота! Знаеме дека ни еден тренер нема сили да го седне Занети на клупа додека не ја заврши кариерата,така да Мота ке мора да се бори за стартниот состав!
--- надополнето: Jul 12, 2011 6:59 PM ---
Да се надеваме..:D
Ти капитенот го избриша ццц,знаеме дека годините го стигнаа човекот али едноставно нема тренер кој може да го седне на клупа,а искрено ни јас не би можел:)

Па ако е звер Џонатан зашто да не би го играл Гасперини,наместо Мота многу сакам да го видам Монтоливо,или Банега... Алварез е океј Ето такоџе Снајдер се знае и напред Пацо добар тим... нема утка.

Одлична вест. По изјавите на Снајдер се огласи и Бранка. Се надевам го мислат тоа што го изјавија...

Со овој играчки кадар на Интер, најмногу одговара 4-2-3-1 формација.
----------------Цезар------------------
Маикон--Лусио--Самуел--Нагатомо
----------Мота-------Занети----------
-----Алварез---Снајдер---Ето---
-------------Пацини-------------
Ебење :D

Само место Занети, некој друг, пример Банега :D

И место Пацини, јас го сакам Милито :D

Гасперини нема шанса да го користи оној стандарден 4231 систем кој го користеше Мурињо, или Бенитез, или Лео ...
Снајдер очигледно ќе треба да го адаптира на позиција за нијанса понеофанзивна од онаа која ја имаше до сега, нешто налик на Иниеста во Барса да биде.
Инаку на тренинзите се користени две формации, 343 и 433, што само се поклопи на она што Гасп го кажа на неговата прва прес конференција, дека ќе се обиде да го навикне тимот на неколку тактички филозофии за да знаат да се адаптираат на она што го налага мечот.

Само прашање е која тактика ќе биде онаа стартната, 433 или 343.

Ебење :D

Само место Занети, некој друг, пример Банега :D

И место Пацини, јас го сакам Милито :D
Занети уште најмалце една година има да ора по теренот, каков Банега, какви бакрачи.
А за Алварез, незнам немам некое мислење, да видиме на подготовките како ќе се покажи, па после ќе збориме дали е за во првиот тим или не.

Гасперини нема шанса да го користи оној стандарден 4231 систем кој го користеше Мурињо, или Бенитез, или Лео ...
Снајдер очигледно ќе треба да го адаптира на позиција за нијанса понеофанзивна од онаа која ја имаше до сега, нешто налик на Иниеста во Барса да биде.
Инаку на тренинзите се користени две формации, 343 и 433, што само се поклопи на она што Гасп го кажа на неговата прва прес конференција, дека ќе се обиде да го навикне тимот на неколку тактички филозофии за да знаат да се адаптираат на она што го налага мечот.

Остај, 10 артикли прочитав за тоа каде ќе го турел Снајдер во 3-4-3, па дури некои беа на раб на паника: да го продадеме побрзо да не грее клупаааа! :tapp:

Ни се дешава Среќко Катанец, не ми се верува... :pos:

Па ако е звер Џонатан зашто да не би го играл Гасперини,наместо Мота многу сакам да го видам Монтоливо,или Банега... Алварез е океј Ето такоџе Снајдер се знае и напред Пацо добар тим... нема утка.
Џонатан во моментов е замена за Маикон, во овој поглед тимот заврши голема работа бидејќи скоро секоја позиција има своја алтернатива, нешто што минатата сезона ги уби после многуте повреди.
Со оглед на тоа дека ќе дојде еден играч од средината, а постои веројатност да дојде плус уште еден од напад, тимот во една таква ситуација ќе биде комплетен во секој можен сегмент и Гасперини ќе има предобра основа да атакува на титули.

Бранка само посочи дека имаат план и знаат што треба да направат додавајќи само дека Видал не е дел од нивната стратегија.
--- надополнето: Jul 12, 2011 7:51 PM ---
Остај, 10 артикли прочитав за тоа каде ќе го турел Снајдер во 3-4-3, па дури некои беа на раб на паника: да го продадеме побрзо да не грее клупаааа! :tapp:

Ни се дешава Среќко Катанец, не ми се верува... :pos:
Снајдер можно е да биде една од главните причини зашто Гасперини ќе се одлучи за 433 формација, формација која знаел да ја користи и во Џенова ( објаснето е поназад на темава ).
Но како што реков, Снајдер е ЕДНА од причините, а ги има повеќе, инаку немам ништо против таа формација кога се брка резултат, или кога се игра против некоја помала екипа, но онаа базична треба да е 433.

Инаку еве кои биле дел од 343 формацијата на тренингот, Viviano, Ranocchia, Samuel, Chivu, Santon, Stankovic, Obi, Nagatomo, Eto'o, Pazzini, Sneijder

Јас сум за Снајдер да игра понапред, против Твенте играше на таа позиција и одлично одигра, само он изјавуваше дека не сака да игра многу напред, не знам зашто, али многу е добар на таа позиција.

Ќе биде ризично Снајдер да се игра подефанзивно. Не сум убеден дека на таа позиција ке го дава максумумот.
3-5-2 има малку повеќе логика.
-----Ранокиа--Лусио---Самуел--------
Маикон-----Мота----Занети----Нагатомо
--------------Снајдер-----------------
----------Ето-----------Пацини----

Eve vi formacija 3-4-3.
______________J.Cesar_______________
________Lucio_ Ranocchia_ Samuel
___Maicon__________________ J.Zanetti_
_________Motta_______Sneijder________
______Alvarez____________ Eto`o______
______________Pazzini_______________
:vozbud::cuc::cool:

Јас се некако мислам дека Кастињос има да ги искористи шансите, очекувам најмалце од малиот да постигне преку 10 гола во сезона. :D Можеби звучи премногу оптимистичко, но во него гледам желба за докажување, верувам во него повеќе одколку во Кутињо. Бидејќи овие бразилциве, само за циркуз ги бива.:)

Кастаињос за да не игра треба Пацини и Милито да се недостапни, а и во една таква ситуација гарант Ето би играл таму така да ... :)
Ja сум за негово позајмување, освен ако на подготовкиве не покаже фантастичен фудбал па да 'ржи за прв тим.

Јас очекувам Милито да го шитнеме додека можеме да излечиме некој милион.

Кастињос = Кутињо = Арна = ... исто ќе биде. Сите се добри и на сите им треба калење. Ако ништо друго, сега имаме еден куп млади играчи кои понатаму ќе можеме да ги користиме за трампа во глупи трансфери...
Го заменувам Јонзе додека не се појави...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom