Фан Клуб: Интер

види, види, што си ти духовит...

У Скаут се крстевте пред 5 месеци, сеа селектор на Хрватска која ако не се лажам е во топ 15 на Фифа ранг листата не ви чини !!

И после ја духовит
201.gif

Кај го кладоа Славен Билич да мус е сневиди???..вака така или онака кај и да е и Јонуз ќе го стегнат!

Ми се чини ко да неможеме да си најдеме тренерче

Аман бе пичка му мајчина,сајт е тоа,кој сака ќе го стави тренер како наводен наследник на Леонардо на клупата на Интер,не трипајте.
Целата шема се врти околу Капело,Вилас Боас и Делио Роси,еден од овие тројца ќе биде идниот тренер на Интер,пошо највеќе шпекулации излегоа на сметка на овие тројца.

Боаш и Роси тргни ги, во наредниве неколку саати ќе се знае за Капело иако ептен тешко ќе биде да се ангажира поради фудбалскиот сојуз на Англија кои не сакаат раскинување на договорот, следни кои се споменуваат се Хидинк ( исти случај ко и Капело, врзан е за Турција, Челзи веќе кренаа раце од негов ангажман па не гледам како Интер би го ангажирале ) и Спалети па тек потоа доаѓа Гасперини за кој се изјаснив, освен, во случај да не си го преферира својот веќе познат стил на игра 3-4-3 па тек тогаш да го сварам некако ...

edit, И Делио Роси доаѓа во пакет со Гасперини, шансите им се тука некаде и се позади другите 2 опции освен Капело, т.е. една оцпија е, Спалети, Хидинк маломорген дека ќе успеат да го ангажираат, реков и зошто.

Сите што коштаат над 10 милиони автоматски отпаѓаат. Слушајте ми го зборов, ќе земеме тренер гага или за нешто ситно.

Капело не е над 10 милиони, пробелмот е што англичаните не сакаат да му го раскинат договорот, инаку нема тука некаква клаузула за плаќање во случај Интер да сака да го ангажира.

Капело не го ни рачунам. Миантиот пат крена фрка колку да му дадат нов договор со поголема плата, не ни имаше намера да дојде. Не бе, ќе останеме со некој од голтариве, ќе видиш.

Да да, така му доаѓа, или Роси или Гасперини, Спалети во секој случај не е за отпишување, ако за некого има шанси од оние приоритети на тимот, тогаш има за него ...
Незнам зашто Рајкард не влага во комбинација а влегоа Михајлович, Гасперини и Роси, башка и слободен е у моментов, може ќе бара поголема плата од овие но сепак ќе биде ко онаа на Боаш во случај да дојдеше, или Капело, Спалети.

Дали Морати му е лут на неспособноста за носење на Боаш на Бранка? Кога го прашаа за новиот тренер он им вратил на репортерите: Прашајте го Бранка!

Е сега бидејќи немаме видео од тоа, можно е да им одговорил онака во брзина во стил на “дечки, зафатен сум, Бранка знае повеќе, ај одам да ручам“, или им одговорил како што реков предходно - ќе видиме.

Една работа е сигурна, дека Интер падна многу во класа оваа година. Каде е сега мистер морати или по познат како мистер “тренерите не му викат не на Интер“, кога неможе тренер да најде. Ај сите размислејте малце, дали кога би можеле да одбираме тренер би немале досега? Кого лаже Морати? Ако еден тренер не е слободен, вадиш пари од џеб и го “ослободуваш“, крај на приказната, не му го нудиш Мунтари (многу сум сигурен дека и за Боас го вклучиле Мунтари). Јас сум сигурен дека тренериве бегат, дека најмногу им се ветува едно засилување, или ниедно со разлог имаме екстра талентирани младинци. Оние кои не бегат се: ... уствари сите ги знаеме таквите тренери, тренери кои не ни сонувале дека ке стигнат Интер да го водат, т.е. без амбиции, или пак над 70 години дрвја, кој се убедени дека мора да се игра само вака, онака не.

На крајот на краиштата подобро Михајлович него Делио или Гаспарини. Дојдовме во ситуација во која ке одбереме подоброто од две (или повеке) лоши работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom