Фан Клуб: Интер

Бјукенан се вратил на индивидуални тренинзи и пријавен за ЛШ, што е добра вест, имајки у вид дека точно 0 поместувања направивме на wingback позицииве ова меркато. Не знам и со Дамфриз што е фрката, се тегават за договорот веќе долго време, ми мириса на Шкринијар сценарио повторно.

Ќе продужи Џанго после репрезентациите, не верувам дека Марота повторно ќе си дозволи ваков кикс.
Мене ме нервира таа упорна дисциплинска постапка што ја јаде од страна на Инзаги, да седи на клупа на сметка на Дармијан, можда требаше летово поактивно да се бара купец и колку толку да спечалевме некој денар што ќе го растерети буџетот за следното лето. Вака со негова ротација и статус на резерва ништо не добиваме а има простор уште сезона макс две за да се шитне и да се извади ќар пошто 27-8 години има.

А и тој Буч, 5 утакмици изигира на сите 5 лево крило играше.

Fratesi inace go privatizirase fudbalot kako sport za repka, ama seuste ne i kurot na inzagi, ko sto toa dosta umesno go pravi gospodinot Mikhitarijan.

Вакви муабети кога ќе играме лошо.
Едната утакмица на која Мхтиријан не одигра цели 90 минути беше првата, односно киксот со Џенова. Другите две со него 90ка беа мирни утакмици за гледање.
Може Фратези да е подобар во моментов, но тоа е средината на Интер (Чала, Барела и Мики) и не може овој што орал цела претходна сезона да биде заменет туку-така. Едноставно Инзаги смета дека овој повеќе му користи во системов и апсолутно секогаш кога Фратези доби шанса не ја искористи за да се зацементира во првиот состав. Многу повеќе е корисен од клупа отколку прва. Добро си е вака како што си е. Нас ни требаше десен-бек сезонава да не се оставаме на Дармиан/Думфриз зашто овој вториов некако ко дa e љут што остана во Интер сезонава. Останати позиции сме ок.

Вакви муабети кога ќе играме лошо.
Едната утакмица на која Мхтиријан не одигра цели 90 минути беше првата, односно киксот со Џенова. Другите две со него 90ка беа мирни утакмици за гледање.
Може Фратези да е подобар во моментов, но тоа е средината на Интер (Чала, Барела и Мики) и не може овој што орал цела претходна сезона да биде заменет туку-така. Едноставно Инзаги смета дека овој повеќе му користи во системов и апсолутно секогаш кога Фратези доби шанса не ја искористи за да се зацементира во првиот состав. Многу повеќе е корисен од клупа отколку прва. Добро си е вака како што си е. Нас ни требаше десен-бек сезонава да не се оставаме на Дармиан/Думфриз зашто овој вториов некако ко дa e љут што остана во Интер сезонава. Останати позиции сме ок.
Sve e toa ok ama vtora godina ist tretman Fratesi, i ima sansi da go izgubime, sto ke bide loso, prvo zasto e kvaliteten igrac, mlad i perspektiven, vtoro zasto e italijanec sto ni odgovara i za listata za LS, i treto, zasto na Mikhitarijan mu se odbrojani denovite, ipak u godini e.
Na dolg rok ova moze da e loso, ne deka nesto ni se odrazuva momentalno, zasto realno ke postoi osnova ovoj da negoduva, ili da ne mu e seedno i na kraj da zamine, baska sto so srce igra za timov mnogu, poise od majka mu go saka taka ide zborot, koga dadoa za 1-2 so Genoa se raduvase ko da sme osvoile LS kaj navivacite, u bunilo vleze luduvase na toa stakloto, retki se takvi igraci denes.

Neam nisto protiv Mikhitarijan i on dusa ostava za timov, bukvalno, ama vreme e za tranzicija sezonava, on poveke na klupa, Fratesi poveke na teren, a isto i Zielinski. Na slatki maki e Inzagi momentalno ama ne smeeme da si dozvolime da izgubime profil na igrac ko Fratesi radi losa rotacija vo koja eden od igracite e klasicen veteran.

Sve e toa ok ama vtora godina ist tretman Fratesi, i ima sansi da go izgubime, sto ke bide loso, prvo zasto e kvaliteten igrac, mlad i perspektiven, vtoro zasto e italijanec sto ni odgovara i za listata za LS, i treto, zasto na Mikhitarijan mu se odbrojani denovite, ipak u godini e.
Na dolg rok ova moze da e loso, ne deka nesto ni se odrazuva momentalno, zasto realno ke postoi osnova ovoj da negoduva, ili da ne mu e seedno i na kraj da zamine, baska sto so srce igra za timov mnogu, poise od majka mu go saka taka ide zborot, koga dadoa za 1-2 so Genoa se raduvase ko da sme osvoile LS kaj navivacite, u bunilo vleze luduvase na toa stakloto, retki se takvi igraci denes.

Neam nisto protiv Mikhitarijan i on dusa ostava za timov, bukvalno, ama vreme e za tranzicija sezonava, on poveke na klupa, Fratesi poveke na teren, a isto i Zielinski. Na slatki maki e Inzagi momentalno ama ne smeeme da si dozvolime da izgubime profil na igrac ko Fratesi radi losa rotacija vo koja eden od igracite e klasicen veteran.
Не се плашете деца,ова се само трауми од долгогодишно навивање за Интер. Не може да се ужива во моментот,мора за нешто да се стрепа.

Едната утакмица на која Мхтиријан не одигра цели 90 минути беше првата,
Каде беше криминален и најлош играч на терен. Фратези влезе и го намести вториот гол. Како бе Фратези кога и да влегол не ја искористил шансата? Лол? 10 утакмици реши лани а да те потсетам дека е везњак, а не напаѓач. Замара Инзаги со некои негови фикс идеи, и со Дармиан на десен бек и со немилосрдното играње на Михтаријан. Утре ќе ни дое некоја екипа со цврста и јака средина ќе го стаи Михтаријан у џеб, така да у право е Урко дека лека полека треба да се прави транзиција на некои играчи во ротацијата.

Фратези кога и да влегол не ја искористил шансата?

Читај малку, не рипај одма.
Јас реков дека секогаш кога добил шанса (мислев на прва постава) да се докаже, не ја искористил. И баш тоа го пишав, дека поголем импакт има кога ќе влезе од клупа.
Тие утакмици кои ги решил лани, на сите бил резерва. Не ми текнува да играл прва и да изгазил 90 мин.
Нема везе, не знам зашто толку го вадите од контекст моето напишано. Ти па уште 'хаха' си стаил ко божем којзнае што сум пишал. Не сум ја против Фратези само во моментов Мхтиријан е доста корисен за тимов. Вие сите гледате кој асистирал, кој дал гол а не гледате претрчани километри, кој колку помогнал во одбрана и тие останати ситници кои многу значат. Ова е истата причина и зашто Дармијан игра а не Думфриз. Мхтиријан е работник и тренерите го ценат тоа. И друг тренер да дојде се кладам дека ќе го игра прва постава пред Фратези во моментов.
Се сложувам со Урко дека треба да се форсира Фратези заради годините на едниот и другиот и ризикот да не го изгубиме, ама ако тепаме 4-0 со Аталанта како може да барам промени во тој тим? Тоа е најкомпактната единаеска во моментов.

А како ќе дознаеме дали Фратези е добар за во прв тим ако не игра во прв тим? Пуштање во прва постава еднаш во 10 меча не може да е показател, треба да врзе бар 5-6 меча во серија за да може барем минимално мислење да се формира. Хаха ти стаив за тоа дека немал импакт кога и да играл, ама не сконтав дека мислиш на прв тим.

Гвардиола и Мурињо класа играчи изгубија ради тоа 'не е спремен за прва постава моментално'. Да не биде и Инзаги таков ради глупости.
Ќе се налути, ќе побара трансфер и после оди моли и убедувај го, а од молен кур ништо не БИЃАВА (поз @курајбер :icon_mrgr: )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom